Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20
Discuss No GPS after ultrasnow. at the Ultrasn0w (3G(S)/iPhone 4 unlock) - Hackint0sh.org; Has anybody else noticed this. After I did an ultra snow my GPS isnt working. ...
  1. #1
    Senior Professional Array

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    290
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    21

    Default No GPS after ultrasnow.

    Has anybody else noticed this.
    After I did an ultra snow my GPS isnt working.
    On my 2G it still works using tower triangulation.

    On my 3G no matter how many times I try it says cant locate you.

    How do I turn back on GPS.
    I tried the reset everything location on/off etc.



  2. #2
    Newbie Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    When I first used the GPS after updating my 3G to 3.0 using ultrasn0w I had a similar issue. It located my position at first (using triangulation) then it never locked in to my exact location and never updated my position as I moved on the bus.

    I decided to turn turn airplane mode on and off to reset all of the radios hoping that it would re-activate my GPS. Amazingly it came right back and worked without any issue since then. It's been 4 days now without any problems.

    Hope it works for you.

  3. #3
    Professional Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    50
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    9

    Default No GPS after Ultrasn0w

    I am having the same issue. I tried rebooting and it worked when i first use the maps after the reboot, but then again it stopped working. I am still testing but i am thinking that once maps uses triangulation, the GPS stopps functioning until you reboot ... just my .02 cents

    can other people confirm this? FYI, i am using the 3G 16GB.

    Also would appreciate if someone had a soltution to this problem.

  4. #4
    Senior Professional Array

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    290
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    21

    Default Can cloud cover effect GPS

    I did an upgrade to Ver 3.0 on both my 2g and 3g.
    The 3G seems to have lost GPS.

    It also so happens that we have a lot of cloud cover here. So can clouds or cloud cover effect your GPS from working.

  5. #5
    Advanced Array

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    i dont think so... but i dont know anything about that stuff lol. i [U]think[U] its just because theirs still a few glitches. this is basically beta 5 in my opinion. it has almost all the same problems. i wish i still had beta 4 to be honest.


  6. #6
    Senior Professional Array

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    290
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    21

    Default Request to Dev Team.

    Guys first off thanks for the unlock.

    But can we have some help here for those with problems like No GPS, no Service.

    At the very least can somebody explain what the switches used do. And how to decode errors in the error log.

    i.e. These

    Code:
    <dict>
    	<key>KeepAlive</key>
    	<dict>
    		<key>SuccessfulExit</key>
    		<false/>
    	</dict>
    	<key>Label</key>
    	<string>org.iphone-dev.ultrasn0w</string>
    	<key>ProgramArguments</key>
    	<array>
    		<string>/usr/bin/ultrasn0w</string>
    		<string>-w</string>
    		<string>0</string>

  7. #7
    Supporter Array pconde's Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Madrid, Spain
    Posts
    239
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    18

    Default

    As a personal experience, cloud cover affects GPS. On the same area with a clean sky the GPS coverage is excellent, but with cloud cover the iphone does not find any satellite. It shouldn't affect, but id does.

  8. #8
    Peanut Brain Array Confucious's Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Woking, UK
    Posts
    505
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    32

    Default

    Have you tried a hard reboot (ie holding Power and Home together until the phone reboots)?
    He who asks a question looks foolish for 5 minutes. He who doesn't ask a question remains foolish forever.

    iPhone 4 locked to T-Mobile. 4.1 Limera1n'd

  9. #9
    Senior Professional Array

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    290
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    21

    Default No GPS with new Firmware/Red/Ultra

    So I did a restore loosing all my apps. Both Cydia and Appstore.
    Installed the sim the phone came with. Which is O2 Pay and Go.

    Did a Restore.
    Activated via Itunes.
    Checked GPS = Working

    Installed Cydia via Redsnow still on legit sim.
    GPS working

    Udated Cydia
    GPS working.

    Installed my local Sim
    No connection natrually becasue I havent installed Ultrasnow yet.
    GPS working

    Installed Ultrasnow
    Installed Local Sim
    GPS = Not working.

    Now the key issue here is that to get ultrasnow to work. I have to turn off 3G. When I turn off 3G the GPS stops working.

    Maybe this will help the Dev team.

    Now I dont know if the position of the 3G switch is critical to the running and installing of Redsnow and Ultrasnow.

    Ok Re-did everything except this time. While it was on the original SIm and working I went to maps and droped a pin.
    Now I have GPS working even with 3G off and with my local sim.
    Last edited by wnjunkie; 06-30-2009 at 03:10 PM.

  10. #10
    Senior Professional Array DarkLord7854's Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    109
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    12

    Default

    Sorry for the revival.

    Was having this problem earlier, GPS stopped working, I simply removed ultrasn0w through Cydia and it suddenly started working again.

    GPS wouldn't locate if I had my SIM in, but worked fine on Wifi and with my SIM removed. Removed ultrasn0w package and it works perfectly with SIM and Wifi now. Thought I should share.


 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. BlackRa1n to Ultrasnow 1.2
    By yhsay in forum Ultrasn0w (3G(S)/iPhone 4 unlock)
    Replies: 17
    Last Post: 12-21-2010, 06:32 PM
  2. 3G still locked after ultrasnow
    By lrolandi in forum Ultrasn0w (3G(S)/iPhone 4 unlock)
    Replies: 6
    Last Post: 08-18-2010, 11:03 PM
  3. Ultrasnow 1.0-1.1 no signal
    By dmiddleton1988 in forum Ultrasn0w (3G(S)/iPhone 4 unlock)
    Replies: 2
    Last Post: 08-16-2010, 09:03 AM
  4. ultrasnow not working...tried everything. PLEASE HELP
    By drpepperdude00 in forum Ultrasn0w (3G(S)/iPhone 4 unlock)
    Replies: 2
    Last Post: 10-15-2009, 11:36 PM
  5. Ultrasnow ETA?
    By burkferden in forum Ultrasn0w (3G(S)/iPhone 4 unlock)
    Replies: 3
    Last Post: 06-20-2009, 05:51 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 10:20 AM.
twitter, follow us!