Results 1 to 3 of 3
Discuss 3G | 4.2.1 | 06.15.00 | No SIM card installed? at the Ultrasn0w (3G(S)/iPhone 4 unlock) - Hackint0sh.org; Hi there, I have a 8GB iPhone 3G , version 4.2.1 with baseband 06.15.00. Jailbroken. ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default 3G | 4.2.1 | 06.15.00 | No SIM card installed?

    Hi there, I have a 8GB iPhone 3G, version 4.2.1 with baseband 06.15.00. Jailbroken.

    I recently bought this iPhone from a friend, worked fine with my Fido Sim at friends house. Once I got to my house it started getting the no sim/searching error. So as a noobie mistake, I tried the basic hard resets, toggles, etc. I THEN idiotically tried to restore it through iTunes (knowing it was jailbroken) thinking it might solve the problem. Then I had the "Getting iPhone out of restore mode iTunes screen" and got my Phone back through redSn0w.

    Now I have a bigger problem of my Phone not recognizing the sim card AT ALL. It constantly says "No SIM card installed" every time I start it up.

    So am I dealing with the same problems of people who get "no service" and that my phone is locked? Do I have to downgrade my baseband in order to properly install ultrasn0w?

    What I have tried

    - Hard Resets
    - Toggles
    - Using different sim cards (rogers, fido)
    - Installing ultrasn0w through cydia

    Thank you for any suggestions.
    Last edited by vencc; 09-14-2011 at 06:51 AM.



  2. #2
    Super Moderator Array Olethros's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Norway
    Posts
    8,360
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    439

    Default

    Quote Originally Posted by vencc View Post
    Hi there, I have a 8GB iPhone 3G, version 4.2.1 with baseband 06.15.00. Jailbroken.

    I recently bought this iPhone from a friend, worked fine with my Fido Sim at friends house. Once I got to my house it started getting the no sim/searching error. So as a noobie mistake, I tried the basic hard resets, toggles, etc. I THEN idiotically tried to restore it through iTunes (knowing it was jailbroken) thinking it might solve the problem. Then I had the "Getting iPhone out of restore mode iTunes screen" and got my Phone back through redSn0w.

    Now I have a bigger problem of my Phone not recognizing the sim card AT ALL. It constantly says "No SIM card installed" every time I start it up.

    So am I dealing with the same problems of people who get "no service" and that my phone is locked? Do I have to downgrade my baseband in order to properly install ultrasn0w?

    What I have tried

    - Hard Resets
    - Toggles
    - Using different sim cards (rogers, fido)
    - Installing ultrasn0w through cydia

    Thank you for any suggestions.
    Likely a physical problem (hardware) with the sim slot not properly making electric contact with the SIM card.
    Please read the stickies & search forum before posting!
    How to report an iTunes restore/update fail in a useful manner
    -

    iPad 3G 64GB (4.3.3, Redsn0w) oldest SHSH 3.2.2
    iPhone 4 32GB (4.2.1, Redsn0w JB-monte) oldest SHSH 4.1
    iPhone 3GS 32GB (4.3.3; Pwnagetool) factory unlocked oldest SHSH 3.1
    iPhone 8GB (3.1.3; Pwnagetool) AT&T Locked - Unlocked with bootneuter

    -
    Did we solve your problem? Got a dollar or two spare ? Donate!

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    i think you may be right.. I think I messed with the black tray too much, pulling it out and pushing it back in over and over. I actually think something snapped inside, so I opened it up and noticed that one of the 3 golden locks is missing. How much do you think will cost to fix this?

 

 

Similar Threads

  1. No sim card installed
    By mortenosx in forum iOS 3.x (iPhone OS 3.x)
    Replies: 7
    Last Post: 06-03-2010, 02:55 PM
  2. No Sim Card installed
    By LoverBYnight in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 7
    Last Post: 04-27-2008, 06:03 PM
  3. no sim card installed
    By abdeslam728 in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 2
    Last Post: 02-17-2008, 03:11 PM
  4. No SIM card installed
    By vintera in forum General
    Replies: 3
    Last Post: 10-31-2007, 02:56 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 03:22 AM.
twitter, follow us!