Page 8 of 11 FirstFirst 1234567891011 LastLast
Results 71 to 80 of 101
Like Tree1Likes
Discuss How to install SNOW LEOPARD on HP Pavilion Elite Desktop at the Tutorials - Hackint0sh.org; Anyone experiencing this? It's really annoying. Speakers just start popping randomly. cheers...
  1. #71
    Senior Professional Array dray's Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    106
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    11

    Default Loud popping noise in audio

    Anyone experiencing this? It's really annoying. Speakers just start popping randomly.

    cheers
    HP Pavilion Elite m9340f Snow Leopard Retail 10.6.5 Intel Core 2 Quad, Asus IPIBL-LB, Mod BIOS 5.23 Nvidia GF 9500 GS 512 MB 6gb of RAM
    iPhone 4 4.1 JailBroken/Unlocked

    "Failure in people is caused more by lack of determination than lack of talent"


  2. #72
    Newbie Array aatkco's Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Exclamation

    Thanks a lot mate.
    I installed iPc 10.5.6 First but didn't find any option on the customize menu for my Nvidia GeForce GT130 So left the menu without any choices, Install succeeded but graphics was very strange, I ignored that and followed your guide to install snow leopard until I reached the "EFI Studio" Step, I couldn't find my card ( pcwiz previously told me that the GT130 is a re-badged 8800 GT ) So I chose it even my GT130 is 768 MB of VRAM and the 8800 512 Is only 512, Copied the hex to clipboard and opened /Extra/com.apple.boot.plist and the SURPRISE is I didn't find the "Graphics mode" Group of lines on the file, I ignored that too and restarted , Graphics was better than leopard but it's only 1024*768 and No QE/CE ( Mirror ) and there is a black space on the left like the one you see on bios blue screen, How to solve this ?
    Also The sound isn't installed yet, Please send me the right kext for alc 888/1200 .
    Finally The RaLink 2790 Wireless Official Installer is for leopard, tiger and panther only , I installed it but it found no wifi spots

    Thanks a lot

  3. #73
    Newbie Array

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Post Cannot get login window

    Thanks ouija and Icchansan for the tutorials.

    I have a HP pavilion elite m9300t with 5.17 BIOS modded on. It has NVidia 9500GS card with 256MB of RAM (I have used the EFI string provided by ouija in an earlier post). I have iAtkos 5 installed following Icchansan's tutorial. I have installed SL following Ouija's tutorial but can't get the login window.

    I can boot into single user mode. but I cant go multi-user even in safe mode. When I look in /var/log/system.log on the /Volumes/<SL VOLUME>, I see the following messages:

    PHP Code:
    Mar  6 07:54:36 localhost DumpPanic[33]: Error getting a reference to IODeviceTree:/options
    Mar  6 07
    :54:36 localhost com.apple.DumpPanic[33]: 2010-03-06 07:54:36.179 DumpPanic[33:107Error getting a reference t
    o IODeviceTree
    :/options
    Mar  6 07
    :54:36 localhost com.apple.launchd[1] (com.apple.DumpPanic[33]): Exited with exit code1
    Mar  6 07
    :54:38 localhost com.apple.ReportCrash.Root[42]: CoreSymbolication warningUnable to locate CIE at 0x47023006 
    0x00352b38 - (0xb932fb2e 4)
    Mar  6 07:54:38 localhost com.apple.ReportCrash.Root[42]: CoreSymbolication warningerror parsing FDE at 0x1000aeb88 in
    :
    Mar  6 07:54:38 localhost com.apple.ReportCrash.Root[42]:       __TEXT [0x100000000 0x1000cd000__eh_frame [0x1000aeb
    80 
    0x1000ccff0) /System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Frameworks/Metadata.framework/Support/mds
    Mar  6 07
    :54:39 localhost com.apple.launchd[1] (com.apple.metadata.mds[24]): Job appears to have crashedIllegal instru
    ction
    Mar  6 07
    :54:39 localhost com.apple.launchd[1] (com.apple.metadata.mds): Throttling respawnWill start in 7 seconds
    Mar  6 07
    :54:39 localhost com.apple.ReportCrash.Root[42]: 2010-03-06 07:54:39.444 ReportCrash[42:2a03Saved crash repor
    for mds[24version ??? (???) to /Library/Logs/DiagnosticReports/mds_2010-03-06-075439_localhost.crash
    Mar  6 07
    :54:41 localhost com.apple.ReportCrash.Root[42]: CoreSymbolication warningUnable to locate CIE at 0x9fdce73a 
    0x009cdb10 - (0x60bff3d2 4)
    Mar  6 07:54:41 localhost com.apple.ReportCrash.Root[42]: CoreSymbolication warningerror parsing FDE at 0x100068ed0 in
    :
    Mar  6 07:54:41 localhost com.apple.ReportCrash.Root[42]:       __TEXT [0x100000000 0x100078000__eh_frame [0x100068e
    c8 
    0x100077ff0) /System/Library/CoreServices/loginwindow.app/Contents/MacOS/loginwindow
    Mar  6 07
    :54:41 localhost com.apple.launchd[1] (com.apple.loginwindow[26]): Job appears to have crashedSegmentation fa
    ult
    Mar  6 07
    :54:41 localhost com.apple.launchd[1] (com.apple.loginwindow): Throttling respawnWill start in 4 seconds

    I dont know what's causing the login window to segfault. Any help would be much appreciated? If there is additional information I can provide, please let me know.

  4. #74
    Newbie Array

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    After setting this up on a separate hard drive how to I get my install of snow leopard back on my primary drive (the one I currently have 10.5.8 installed?

  5. #75
    Newbie Array

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Anyone on 10.6.3 successfully?


  6. #76
    Newbie Array

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by mario65 View Post
    Anyone on 10.6.3 successfully?
    Just tried it on a cloned system on another drive. Worked great just need to reinstall the sound kexts acl888 ga p55.

    Still get the occasional kernal panics on startup. Restart seems to always cure it. Also get the weird error message if I startup with an external plugged in at startup.

    Have current dual boot with W7 and 10.6.3 and use easy bcd bootloader

  7. #77
    Newbie Array

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Sleep problems...

    Wow, somehow I never saw this thread...I've had Snow leopard on my Pavilion elite 9340f for a while now, but I've never been able to get sleep working. Anyone got it working yet? If anyone has same system and needs help with anything else just PM me.

    10.6.3 retail
    LAN/GFX/HDA all work. Bluetooth/Wireless via USB =working no problems (at all) other than sleep

  8. #78
    Professional Array ouija's Avatar

    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    82
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    26

    Default

    Quote Originally Posted by monkeyface! View Post
    ... but I've never been able to get sleep working. Anyone got it working yet?
    The one thing that I cannot seem to get working myself. If anyone knows a fix, I'm all ears...

  9. #79
    Professional Array ouija's Avatar

    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    82
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    26

    Default

    Quote Originally Posted by aatkco View Post
    Thanks a lot mate.
    I installed iPc 10.5.6 First but didn't find any option on the customize menu for my Nvidia GeForce GT130 So left the menu without any choices, Install succeeded but graphics was very strange, I ignored that and followed your guide to install snow leopard until I reached the "EFI Studio" Step, I couldn't find my card ( pcwiz previously told me that the GT130 is a re-badged 8800 GT ) So I chose it even my GT130 is 768 MB of VRAM and the 8800 512 Is only 512, Copied the hex to clipboard and opened /Extra/com.apple.boot.plist and the SURPRISE is I didn't find the "Graphics mode" Group of lines on the file, I ignored that too and restarted , Graphics was better than leopard but it's only 1024*768 and No QE/CE ( Mirror ) and there is a black space on the left like the one you see on bios blue screen, How to solve this ?
    Also The sound isn't installed yet, Please send me the right kext for alc 888/1200 .
    Finally The RaLink 2790 Wireless Official Installer is for leopard, tiger and panther only , I installed it but it found no wifi spots

    Thanks a lot
    Hey man,

    Read your issues and cannot really say I have a solution for the graphics card. Maybe try a hex for a card with 768MB of ram.... I did read that the Nvidia GeForce GT130 is more equal to a 9800GT, which is essentially a higher cloced 8800GT but that doesn't mean the same hex will work... The Nvidia GeForce GT130 is included in some iMacs, so you should be able to get it to work. HOW to get it to work is the question!

    maybe try this (untested): InsanelyMac Forum > nForce GUIDE to INSTALL Snow Leopard (10.6) on a Series 6 or 7 nForce chipset / Intel Core2 Duo or Quad or newer CPU MOBO
    search for the sting: "Generating an EFI Graphics String for Snow Leopard" and follow those instructions to see if they help.

    You may also need this: http://files.netkas.org/Enabler_for_..._cards.pkg.zip
    But I am unsure as I haven't used it myself. Check netkas.org for additional info (or do a google search)

    As for the sound, try they latest version of VoodooHDA.kext (I can send you this later or do a search) and also make sure that AppleHDA.kext is in /S/L/E as well (sometimes voodoohda.kext will not work without it)

    And not too sure about the wireless, sorry!

    Hope this helps.


    Quote Originally Posted by misterhat View Post
    Dear all!

    After long long sleepless nights I still can't get my XFX nVidia 9400 GT 512MB card run at 1920x1200 resolution.

    Could any of you please help me, as to where to find proper methods, EFI strings, anything :-?

    P.S.
    I already sent a private message to 3pcmacfan3, but I am still awaiting help from anybody out there ;-)

    Thanks in advance
    You could also try the above regarding creating a custom EFI string, or that nabler_for_Nvidia_and_multiple_ATI_cards.pkg utility as well...

    Post your results as I have no idea if this will even help!

  10. #80
    Senior Professional Array Dj Osiris's Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    439
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    43

    Default

    Quote Originally Posted by aatkco View Post
    Thanks a lot mate.
    I didn't find the "Graphics mode" Group of lines on the file, I ignored that too and restarted , Graphics was better than leopard but it's only 1024*768 and No QE/CE ( Mirror ) and there is a black space on the left like the one you see on bios blue screen, How to solve this ?

    Having you tried setting Chameleon's graphic enabler option in com.apple.Boot.plist?

    <key>GraphicsEnabler</key>
    <string>Y</string>
    <key>Graphics Mode</key>
    <string>1920x1080x32</string>

    Of course change your screen rez just added that as a example.

    @Ouija do you have a USB keyboard and mouse? If so I can give you some
    code you can try for sleep


 

 

LinkBacks (?)


Similar Threads

  1. How to install Leopard on HP Pavilion Elite Desktop
    By icchansan in forum Installation
    Replies: 532
    Last Post: 05-01-2012, 06:31 PM
  2. How to install Leopard on HP Pavilion Elite Desktop
    By icchansan in forum Installation
    Replies: 26
    Last Post: 03-25-2009, 11:12 PM
  3. How to install Leopard on HP Pavilion Elite Desktop
    By icchansan in forum Archiv (Leopard)
    Replies: 655
    Last Post: 02-28-2009, 04:16 AM
  4. How to install Leopard on HP Pavilion Elite Desktop
    By icchansan in forum Installation
    Replies: 554
    Last Post: 02-13-2009, 06:00 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 09:41 AM.
twitter, follow us!