Page 8 of 23 FirstFirst 123456789101112131415161718 ... LastLast
Results 71 to 80 of 228
Discuss [Turbosim][3G] Let's see if the proxy theory works ... at the Turbo-, Supersim and Simcloning Solution - Hackint0sh.org; thanks for the new tools version... now when i try to run turbo info or ...
  1. #71
    Senior Professional Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    312
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    22

    Default

    thanks for the new tools version... now when i try to run turbo info or lamesaft.trb i get the following:

    localhost:/bin root# turbo-info
    initializing modem
    AT+CPMS="SM","SM"
    ERROR
    AT+CPMS?
    ERROR
    modem initiated
    Mobile Phone/Serial Cable Communication Error
    localhost:/bin root# turbo-app /private/var/root/lamesaft-patch.trb
    SRC /private/var/root/lamesaft-patch.trb
    SIZE 410
    initializing modem
    AT+CPMS="SM","SM"
    ERROR
    AT+CPMS?
    ERROR
    modem initiated
    Mobile Phone/Serial Cable Communication Error
    localhost:/bin root#


  2. #72
    Zf_
    Zf_ is offline
    iPhone Dev Team Array

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    717
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    47

    Default

    I see, guess that it's going to be the same mess than before

    Programming the Turbo SIM from the iPhone will only work if you pair the Turbo SIM with a SIM card matching your phone lock ...
    char dumbass[128]="pasta.dat";

  3. #73
    Senior Professional Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    312
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    22

    Default

    i am using a swisscom card that i was able to use to activate the phone with before pwnage came out.... so theoritically it should work right?

    i've tried it with both disabling the comcenter... and with not messing with the comcenter but having the phone in airplane mode with wifi turned on... same results... also with 3g network on and off...

    the phone is a swisscom phone, so the sim card issue shouldn't be a problem
    Last edited by ashraf@samawi.com; 07-21-2008 at 03:17 PM.

  4. #74
    Rookie Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    ashraf, I get the same problem as you do. Try executing the command about 10-15 times, until the tsim modem "revives". You should receive a "modem initiated" and no error messages at all.

    Zf, thanks for the answer.

  5. #75
    Senior Professional Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    312
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    22

    Default

    so you just kept trying turbo-info until it worked?

    you also had

    the modem initiated
    Mobile Phone/Serial Cable Communication Error

    come up?

    tried it 47 times until the phone decided to reboot itself.... same error message
    Last edited by ashraf@samawi.com; 07-21-2008 at 03:46 PM.


  6. #76
    Zf_
    Zf_ is offline
    iPhone Dev Team Array

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    717
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    47

    Default

    mgregorio, so you managed to communicate with the card and load an application ?

    ashraf, you shouldn't need to disable commcenter or get into airplane mode for this to work - just check that the SIMs are aligned properly (i.e. you don't get a "no sim" message on the phone when starting), and that if there's a PIN on the card it's unlocked before running this tool.
    char dumbass[128]="pasta.dat";

  7. #77
    Advanced Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by ashraf@samawi.com View Post
    thanks for the new tools version... now when i try to run turbo info or lamesaft.trb i get the following:

    localhost:/bin root# turbo-info
    initializing modem
    AT+CPMS="SM","SM"
    ERROR
    AT+CPMS?
    ERROR
    modem initiated
    Mobile Phone/Serial Cable Communication Error
    localhost:/bin root# turbo-app /private/var/root/lamesaft-patch.trb
    SRC /private/var/root/lamesaft-patch.trb
    SIZE 410
    initializing modem
    AT+CPMS="SM","SM"
    ERROR
    AT+CPMS?
    ERROR
    modem initiated
    Mobile Phone/Serial Cable Communication Error
    localhost:/bin root#
    I also had this error. I kept trying, like mgregorio said, and it worked.

    You also have to run
    launchctl unload -w /System/Library/LaunchDaemons/
    before you do anything. When you're done, run
    launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/
    and you'll be able to see the new SIM menu.

    I also read somewhere that you need to remove the PIN lock on the sim that you're using. I don't know if that's what caused it, but try that in any case. Also, I programmed the turbosim on a 1G iphone, not on the 3G. Might avoid some problems that way.

  8. #78
    Rookie Array

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    22
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    When I'm trying the turbo-info. It says Killed and then stops...

    Any Idea? btw to which dir did you copy the files to?

  9. #79
    Senior Professional Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    312
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    22

    Default

    Quote Originally Posted by Arne2606 View Post
    When I'm trying the turbo-info. It says Killed and then stops...

    Any Idea? btw to which dir did you copy the files to?
    make sure you are using the latest files... see ZF's post (a page back) "turbo-cable-utils-iPhone-0.7.0-rev3-firmware-v2"

    copy all the files in the bin-iPhonev2 folder to the bin directory of your phone

  10. #80
    Advanced Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Arne2606 View Post
    When I'm trying the turbo-info. It says Killed and then stops...

    Any Idea? btw to which dir did you copy the files to?
    I used this as a guide:

    http://iphone.simbunch.com/turbosim.php

    And the files I used are posted in one of my previous posts.
    I uploaded with:
    turbo-app /private/var/root/lamesaft-patch.trb

    Note, I used a 1G iphone for the programming, and instead of modifying the commcenter file, I unloaded it (see my previous post). However, Zf says it's unnecessary, so see if it works.


 

 

Similar Threads

  1. Which sim proxy/adaptor works with 2.2 baseband?
    By born2win413 in forum Turbo-, Supersim and Simcloning Solution
    Replies: 47
    Last Post: 12-20-2008, 11:41 PM
  2. I'm confused. How TurboSim works?
    By crainiarc in forum Turbo-, Supersim and Simcloning Solution
    Replies: 3
    Last Post: 12-11-2007, 03:21 PM
  3. C O N F I R M E D --> OOTB FW 1.1.2 works with TurboSIM
    By Defender@work in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 43
    Last Post: 11-29-2007, 11:10 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 08-27-2007, 03:10 AM
  5. Philippines: TurboSim WORKS!!!!
    By dubeditions in forum Turbo-, Supersim and Simcloning Solution
    Replies: 3
    Last Post: 08-19-2007, 09:33 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 10:46 AM.
twitter, follow us!