Results 1 to 3 of 3
Discuss Thinkpad r40 at the Tiger - Hackint0sh.org; Hy Hackint0sh.org, Many many many days on searching my paradise and i almost find it ...
  1. #1
    Newbie Array gorekhaa's Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Exclamation Thinkpad r40

    Hy Hackint0sh.org,

    Many many many days on searching my paradise and i almost find it but...

    I ] Components:

    1) THINKPAD R40 2723-E5G:
    Lenovo Support & downloads - Overview - ThinkPad R40

    2) CPU = Intel Pentium M 705 1.5Ghz
    _L1 32Ko+32Ko
    _1024L2
    _MMX, SSE, SSE2
    _Speedstep 3rd generation

    3) GPU = ATI Radeon Mobility 7500 AGP 32Mo

    4) 2 x 512Mo DDR400

    5) LAN Intel Pro 10/100

    6) WLAN Intel Pro 802.11b/g

    7) Audio = Soundmax AC97


    II ] Config OSx86:

    1) XxX_OS_x86_10.4.11_Install_Disc_rev2 (f***ing hard to find which one to use...)

    2) Boot: -v -x = OK

    3) Graphical interface, trackball+touchpad = OK

    4) Partitioning HFS+ journalised = OK


    III ] Personal Config choices:

    1) PC efi Bootloaders = efi v8 MBR* (maybe here is the problem...)

    2) X11 = ALL
    3) Apple software updates = ALL
    4) Base install combos = SSE2
    5) 8.9.1 Kernel, no efi supported+patches*
    6) Optional kernels = 8.9.1 Universal Apr01+Apr23+Jul08*
    7) Optional patches = ALL
    8) ATA/USB = ICH8*+Generic EHCI+IOPCIFamily.kext/IOPCCard.....
    9)Graphic drivers = SSE2 DVDPlayer patch*+ATI Radeon 7500 AGP+AGPGart full
    10) Audio = Generic AC97 Audio
    11)Network LAN + WLAN = Intel82562EZ*,AppleIntel8255x.kext*+Intel iwi2200(Wless)
    12)Miscellanous = ALL
    13) System addons = ALL

    -*= maybe wrong choice i guess...


    IV ] Install went fine, reboot


    V ] Nothing!!! Black screen!!! F**K!!!
    Bootloader? Must i use GUID instead EFI?
    If anyone knows, just tell me...
    I really worked hard to reach this point but...
    So be patient, i'm a Mac NOOB...
    If i use GRUB, is it possible to boot MacOSx86?
    It seems to be 2 partitions on the HDD (1 EFI fat32+ 1 HFS+) after the install.
    Do i need to reinstall an EFI bootloader on the first partition and after, to install GRUB on MBR?
    Is my personnal config wrong? Kernels?

    Thank you all anyway...

    [G.R.K] a french homeless...
    Last edited by gorekhaa; 08-20-2009 at 03:36 AM. Reason: errors



  2. #2
    Newbie Array gorekhaa's Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Up!

    Please anyone,

    just tell me about my config...
    Any advises would be appreciate...

    Or do i must stuck my fingers deep in my ass?

    I understood that in the OSx86 world, nobody helps you until you proove that you really try hard before...

    So, i tried iATKOS, LEO4ALL, Kalyway, Myz, iDeneb, etc... and i finally found XxX_OSx_10.4.11 which seemt to be the one i needed...
    Then i searched the way to configure it... ALL BY MYSELF!!!
    Without asking anyone...

    So please, just tell me if i must helpmyself alone?
    Just say "F**k you and i will understand what it means here...

    Thanx anyway

  3. #3
    Newbie Array gorekhaa's Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Next try...

    1) XxX_OS_x86_10.4.11_Install_Disc_rev2 donc:
    - Boot: -v -x = OK
    - Graphical interface, trackball+touchpad = OK
    - Partitioning HFS+ journalised = OK

    2) Personal Config choices:

    - PC efi Bootloaders = efi v8 GUID
    - X11 = ALL
    - Apple software updates = ALL
    - 8.9.1 Kernel, no efi supported+patches*
    - Optional kernels = NONE
    - Optional patches = ALL
    - ATA/USB = IGeneric EHCI
    - Graphic drivers = ATI Radeon 7500 AGP+AGPGart full*
    - Audio = Generic AC97 Audio
    - Network = Intel iwi2200(Wless)
    - Miscellanous = ALL
    - System addons = ALL

    -*= Wrong choices?...


    3) Install went fine, reboot


    4) F8, MacOSx, boot...

    5) Everything apparently OK until:

    AGP : Device is in legacy mode, setting AGP v2 mode 4
    panic(cpu 0 caller 0x001A496B) : Unresolved kernel trap (CPU 0, Type 14=page fault), registers:
    CR0: 0x8001003b, CR2: 0x00000038, CR3: 0x01da0000, CR4: 0x000006e0
    EAX:.........................etc.................. .....(si besoin est, je peux les noter tous)
    .................................................. .................................................. ...................
    .................................................. .........................................DS: 0x00000010

    Debugger called: <panic>
    Backtrace, Format - Frame : Return Address (4 potential args on stack)
    0x14c5bc78 : 0x128d08 (0x3cc480 0x14c5bc9c 0x131ec5 0x0)
    .................................................. ...............................................
    .................................................. ...............................................
    .................................................. ...............................................
    .................................................. ...............................................
    .................................................. ...............................................
    .................................................. ...............................................
    .................................................. ..............................................) Backtrace terminated-invalid frame pointer 0x0

    Kernel version:
    Darwin Kernel Version 8.9.1: Thu May 3 02:38:46 UZT 2007; made by ToH:xnu-792.18.15/BUILD/obj/RELEASE_I386


    And then i've got a static prompt and nothing more happens
    Another kernel?

    Please, answer me

 

 

Similar Threads

  1. IBM ThinkPad T30
    By n1nj4Lo in forum Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 02-22-2011, 07:31 AM
  2. thinkpad r51 help
    By aLinux in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 09-27-2010, 12:08 PM
  3. [How To]Mac OS X86 on IBM ThinkPad T43
    By rathalos in forum Archiv (Leopard)
    Replies: 8
    Last Post: 10-03-2008, 01:01 AM
  4. [How To]Mac OS X86 on IBM ThinkPad T43
    By rathalos in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 10-03-2008, 01:01 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 08:11 AM.
twitter, follow us!