Results 1 to 3 of 3
Discuss No data after redsnow and ultraslow IOS4 on iPhone 3G (on Rogers) at the Redsn0w - Hackint0sh.org; Hi everyone, since I upgraded to IOS4, I can no longer use any data service ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Unhappy No data after redsnow and ultraslow IOS4 on iPhone 3G (on Rogers)

    Hi everyone, since I upgraded to IOS4, I can no longer use any data service on my iPhone 3G on the Rogers network in Canada. Although I can make and receive calls no problem, I cannot use internet on 3G and geolocation also seems to think I have a 3G(S) as it shows the compass icon

    I used to have jailbroken OS 3.1.2 and used Ultrasnow to access the Rogers network and everything was working fine. I also used this configuration in the USA on T-Mobile before without a glitch.

    But ever since I upgraded to IO4 and used Redsnow to jailbreak and install Ultrasnow, I have no data.

    I have no idea what to do. Anyone has an idea or a suggestion?

    Thanks

    msgeek



  2. #2
    Newbie Array

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Solution on APN problems iOS 4

    Quote Originally Posted by msgeek View Post
    Hi everyone, since I upgraded to IOS4, I can no longer use any data service on my iPhone 3G on the Rogers network in Canada. Although I can make and receive calls no problem, I cannot use internet on 3G and geolocation also seems to think I have a 3G(S) as it shows the compass icon

    I used to have jailbroken OS 3.1.2 and used Ultrasnow to access the Rogers network and everything was working fine. I also used this configuration in the USA on T-Mobile before without a glitch.

    But ever since I upgraded to IO4 and used Redsnow to jailbreak and install Ultrasnow, I have no data.

    I have no idea what to do. Anyone has an idea or a suggestion?

    Thanks

    msgeek
    I did have the same problems but found a solution:

    First, let me summarize the problem and briefly address the known solutions. There are multiple issues people are having with the update that -HAVE NOTHING TO DO WITH OUR PROBLEM-. Some people had theirs in airplane mode which apparently gives them a "no sim card" after update. not our problem. Some people can reset settings not our problem.

    Our problem is corrupt APN settings after an upgrade, which can be worked around by installing mobileconfig updates or using the "iPhone Configuration Utility" to temporarily overwrite our APN settings. This is a temp fix that only makes 3g work, no MMS or Visual Voicemail.

    We know that completely restoring the phone and setting it up as new resolves the problem. A lot of us are unable to restore any backups without re-introducing the bug. A lot of us do not want to lose our app data so setting up as new phone is out of the question. Some people have figured out how to set up as new phone and import SMS messages from corrupt backup to new backup. This is a good solution if SMS is the only thing you want…However, some of us want ALL our app data.

    Now for the solution! First, go in to settings on your phone and uninstall any custom profile you may have installed to temporarily fix the APN.

    Now, perform a full backup of your phone (you may want to delete your previous backups or move them out of the directory so that you're not confused with multiple backup files in your backup directory.

    Go to your backup directory ~/Library/Application\ Support/MobileSync/Backup/random-backup-name-here/ and delete this file 8218978e4ab0a48035bb92653145a6be872ea858
    That file contains our corrupted APN information.

    Now RESTORE YOUR PHONE and restore the backup. It will fully restore and then give you an error, ignore the error, it worked. Sync your phone to get all your apps back. 3g works, visual voicemail works, mms works, and i have ALL of my app data! all my contacts, all my photos, all my sms messages! BAM! I RULE!
    If for some reason you don't have that file in your backup directory (i have no idea, maybe they are named differently with different backups) you can find it by entering the backup directory in the terminal and running the following

    ----------------------------------------------------------------------- Were you locate backupfiles:

    Mac: ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/
    Windows XP: \Documents and Settings\(username)\Application Data\Apple Computer\MobileSync\Backup\
    Windows Vista and Windows 7: \Users\(username)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\

    Good Luck

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks Lolle, my iPhone and data is now working correctly.

    The original solution you provided did not work. But since I did not care to loose my application data, as you suggested, I restored and set-up as a new phone and now everything is working as expected.

    Thanks for your detailed answer, it was greatly appreciated

    MSGeek

 

 

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 07-02-2010, 08:48 AM
  2. MacNN: Rogers iPhone users don't use a lot of data
    By hackint0sh in forum Latest Headlines
    Replies: 0
    Last Post: 08-29-2008, 01:20 AM
  3. Replies: 16
    Last Post: 08-19-2008, 12:09 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 07-10-2008, 04:19 PM
  5. MacNN: Rogers defends iPhone data: 'better than some'
    By hackint0sh in forum Latest Headlines
    Replies: 0
    Last Post: 06-27-2008, 11:50 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 10:14 AM.
twitter, follow us!