Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 35
Discuss Lost wifi after upgrade to 2.1 (NOT 'Gray') at the PwnageTool - Hackint0sh.org; Originally Posted by Urmil Hi Guys, I had OTB 1.1.2 and unlocked with ziphone and ...
  1. #21
    Respected Professional Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    575
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    36

    Default

    Quote Originally Posted by Urmil View Post
    Hi Guys,
    I had OTB 1.1.2 and unlocked with ziphone and upgraded t0 1.1.3 for almost 3-4 months working fine suddenly it start freezing and rebooting and would not respond except doing hard boot so i restored and upgraded it to 1.1.4 but the problem continued so i upgraded to 2.1 and unlocked with quickpwn.. but my wifi got screwed it just keeps on seaching network. Secondly when my phone is in sleep mode ane when some one call me he get the ring but my phone doesnt ring nor vibrate doesnt come up from the sleep mode but the opposite person can hear a ring...
    i have tried to go back to 1.1.4 unlocked it with iliberty also have erased with kiphone also but no luck...
    Anyone if have solution pls help...i cannot go to the apple store also as i am in india and bought it from grey market....
    Same problem here, but my wifi is Grey.


  2. #22
    Rookie Array

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default No fix possible?

    Yesterday, I tried to get a fresh virgin baseband by flashing with the following settings:
    - 3.9 bootloader
    - neuter=off
    - FB=off
    - unlock=off

    Then I re-flashed:
    - 3.9 bootloader
    - neuter=on
    - FB=off
    - unlock=on

    Again, after this the Wifi worked again and it did find access points. It even worked this morning after I put the iPhone to sleep overnight. So I was pretty enthusiastic.
    But, it seems something more is wrong with the phone... because I just checked the Wifi and the phone just keeps on scanning, but does not find any networks. Again !

    It is really really weired... I can try to restore to firmware 2.1 after
    virginizing the baseband. But I don't think that will help much...maybe I should wait until a new firmware version comes out?

    Also, there are really quite some people who seem to have the same problem (see discussion.apple.com).

    Unfortunately, it really seems like there is no fix possible

    I'm really thinking about selling the phone, because if even you guys don't have a solution, I'm not sure if there is one at all?

  3. #23
    Senior Professional Array

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    118
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    12

    Default

    how much are you going to sell? 8gb version?

  4. #24
    Rookie Array

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Update

    As suggested by volkspost and dtube I tried a to a fresh restore to fw 2.1 with a virgin baseband.

    Here's what I did:

    1) Flash baseband with 3.9, neuter = off, FB = off, unlock = off.
    -> Wifi did not work

    2) put iPhone to DFU and restored to Apple fw 2.1

    3) jailbreak + activate with Quickpwn
    -> Wifi still did not work
    -> this indicates that neutering the boatloader alone does not solve the Wifi problem
    -> no Wifi, so I could not install BootNeuter over Cydia

    4) I restored the phone to custom fw 2.1 and then run Bootneuter
    -> Flash baseband with 3.9, neuter = on, FB = off, unlock = on
    -> after reboot, Wifi worked again
    -> this indicates that only unlocking the baseband somehow solves the issue... I don't get this. Maybe someone else has an idea?

    5) Flash baseband with 3.9, neuter = off, FB = off, unlock = off.
    -> Wifi still worked

    6) put the iPhone to DFU and restored to Apple fw. 2.1

    7) jailbreak + activate with Quickpwn
    -> Wifi still worked now and I could install BootNeuter via Cydia
    -> now I re-flashed the baseband with 3.9, neuter = on, FB = off, unlock = on.
    -> Wifi still works.

    So far so good. I will put the phone to sleep overnight and see if the Wifi still works tomorrow. We'll see.

    Some random observations:
    - as soon as the Wifi stops working (does not find any networks anymore), it seems that I also get a massive battery drain problem. Even if the phone sleeps overnight, it only has half the battery life left.
    - the very first time I observed the Wifi problem, I also had problems receiving calls while the phone was sleeping. This seems to be gone now, however (although the Wifi still didn't work and I had this battery drain problem)

    I also have a question regarding BossPrefs. I disabled EDGE using BossPrefs... is this a problem maybe?
    Also, what do you guys recommend... switching off Wifi using BossPrefs or using the normal Apple-Settings? Is there any difference at all?

    Okay, I will see how long the Wifi keeps working and post again as soon as I have news.

    Thanks!
    Marc

  5. #25
    iPhone Moderator Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    3,620
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    220

    Default

    Quote Originally Posted by blade_marc View Post
    Okay, I will see how long the Wifi keeps working and post again as soon as I have news.

    Thanks!
    Marc
    if possible I would try now how the iPhone/wifi works without tweaking anything, meaning dont install additional stuff, just check for now.

    keep my fingers crossed
    v.
    Read the stickies and search the forum before posting!
    If you want to become a Hackint0sh supporter click here
    ----------
    iPhone 4 factory unlocked, iOS 4.3.1, jailbroken
    iPad Wi-Fi + 3G (1G), iOS 4.3.1, jailbroken
    iPad 2


  6. #26
    Rookie Array

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default again no Wifi

    So, again the phone does not find any networks today.

    I really don't get this. It's been a fresh install with a virgin baseband... and after unlocking it worked fine (even after a reboot).
    But now, after several hours at sleep, it's the very same problem ... and most annoyingly the battery drains really fast (even if the phone sleeps).

    AlvinK83 suggested a downgrade to 1.1.4... this is no option, I would loose all my apps.

    Maybe I should give it a last shot and upgrade the bootloader to 4.6... is there any harm in upgrading the boatloader, since my phone is 3.9 OOTB?

    I'm open for any other suggestions.

    Thanks!

  7. #27
    tdr
    tdr is offline
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    19
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I have the exact same problem : wifi is not working. iPhone cannot find access points !! I was on 1.1.4, with everything working, including wifi. I shift-restored to 2.1 (i have a 3.9 BL OOTB), Quickpwn 2.1...

    I followed the same procedure as you did, except that i used Edge to install Bootneuter through Cydia, reflash the baseband twice (1st de-neuter and lock, 2nd neuter and unlock) but still no luck: i have no wifi !

    Hope someone finds a solution, other than waiting for 2.2 unlock :-)

  8. #28
    Rookie Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    17
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Has anyone had this problem on a 4.6 bootloader?

    I'm having the exact same problem with v2.1 3.9BL.

    Tried several restores with different firmwares, bootnueter settings etc but no luck.

    Picks up wifi points- connects for about 5-8seconds then drops out...

    I have tried 4 different wifi points-all have the same problem...

    I've ended up ordering a 3G iPhone-hope that this wifi issue is fixed in the coming few days-otherwise i'll be selling my 1st gen on ebay...

  9. #29
    Rookie Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    17
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I may have found a solution.

    I restored my iphone back to 2.1 via itunes.used quickpwn to unlock, install cydia etc..

    then installed bosssprefs over edge network. once this is installed start up bossprefs.

    goto "more" and select "fix user dir permissions".

    Restart iphone and then select "reset network settings" in Settings>General>Reset>.

    Restart the phone once again and conenct to wifi.

    I did the above and the wifi has been holding on for the last 20mins.

    will let you know how it goes...

  10. #30
    tdr
    tdr is offline
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    19
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I tried your solutions, but it did not work for me... I am left with a functioning iPhone, sadly without wifi. Next to the network logo, i only have a small blue circle, instead of the wifi signal


 

 
Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Similar Threads

  1. iPhone 3G WIFI Gray Out
    By curtisbcm in forum Blackra1n (3G(S) jailbreak)
    Replies: 1
    Last Post: 12-15-2009, 12:26 PM
  2. [1.0.2] Really lost on upgrade
    By Cholerabob in forum General
    Replies: 5
    Last Post: 05-02-2008, 08:02 AM
  3. Replies: 7
    Last Post: 02-04-2008, 04:24 PM
  4. [1.1.3] Lost Wifi functionality
    By Ki5loff in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 5
    Last Post: 01-29-2008, 10:49 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 01:15 PM.
twitter, follow us!