Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
Discuss QE Problem with 8400 Gs 512MB Graphic Card at the Kernel / Kext (Driver) Support - Hackint0sh.org; Hi all, i have IATKOS v 7 and my system is C2D Intel, G31 Gigabyte, ...
  1. #1
    Rookie Array

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    22
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default QE Problem with 8400 Gs 512MB Graphic Card

    Hi all,

    i have IATKOS v 7 and my system is C2D Intel, G31 Gigabyte, 4GB Ram, 8400 GS 512MB Graphic Card, and Hard Drive, but when i try to intall FCP in IATKOS (MAC) so it show me always you dont have VRAM and Quartze Extreme not supported. so i am confused and how can i solve this prob. and i am new user of mac so i dont know to solve if anybody have soluation so please tell me

    and in simple language so i dont know ur short cut please please....

    here is my graphic information..what i have to do and how can i do...please mention whole thing with link.....

    Thanks




    Chipset Model: Generic NVIDIA
    Type: Display
    Bus: PCIe
    PCIe Lane Width: x16
    VRAM (Total): 512 MB
    Vendor: NVIDIA (0x10de)
    Device ID: 0x0422
    Revision ID: 0x00a1
    ROM Revision: NVinjectGo 0.2.0
    Displays:
    Display:
    Resolution: 1024 x 768
    Depth: 32-Bit Color
    Core Image: Software
    Main Display: Yes
    Mirror: Off
    Online: Yes
    Quartz Extreme: Not Supported
    Display Connector:



  2. #2
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Hi,
    You need to remove your old kexts first.
    Install ATI ATY_init.kext.
    Clear kext cache, delete extensions.mkext, repair permission and reboot.
    You can dl that kext at kexts.com
    Regards,

  3. #3
    Rookie Array

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    22
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    but where i wil get ATI ATY_init.kext

    and most import. how to install it..cuz i dont kno anything about MAC computer i am totally new user and once i did corrupt my OS and i dont want to do it again..please

  4. #4
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Quote Originally Posted by thxfine View Post
    but where i wil get ATI ATY_init.kext

    and most import. how to install it..cuz i dont kno anything about MAC computer i am totally new user and once i did corrupt my OS and i dont want to do it again..please
    Hi,
    I am also a new user just like you, so learning is inevitable if you want to use OSX.
    1. Anytime system files are modified, there will be a chance of crashing os, and that happens with any os not just OSX. Sometimes, it still crashes without any modification to its system files.
    2. You can choose not to install kexts or have someone do it for you. It's your computer and therefore do whatever you wish. If you want anyway then be prepared to repair/fix your OSX in worst case scenario.
    3. Instruction along with where to obtain the file are clear, at least I thought so. But let me repeat few steps for you.
    4. Go to kexts.com download the mentioned kexts, and under utility also get kext helper b7, which is a kexts installer.
    5. Install kexts. Try to delete old kexts first, which is NVinject 0.2.0, clear caches and delete extensions.mkext if you could. Use disk utility to repair permission and reboot.
    Cross your fingers.
    Regards,

  5. #5
    Rookie Array

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    22
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I Tried to change.....and install but its not happening.....

    and i try to find to b7 kext helper.....sry dude ..ill try once

    if anybody have another good option so please inform me..........ill check daily......




    thanks



    Last login: Sat May 15 17:03:25 on console
    pawans-imac:~ pawan$ sudo -s

    WARNING: Improper use of the sudo command could lead to data loss
    or the deletion of important system files. Please double-check your
    typing when using sudo. Type "man sudo" for more information.

    To proceed, enter your password, or type Ctrl-C to abort.

    Password:
    pawans-imac:~ pawan$ cd..
    -bash: cd..: command not found
    pawans-imac:~ pawan$ cd
    pawans-imac:~ pawan$ cd.
    -bash: cd.: command not found
    pawans-imac:~ pawan$ cd..
    -bash: cd..: command not found
    pawans-imac:~ pawan$ cd system
    -bash: cd: system: No such file or directory
    pawans-imac:~ pawan$ cd system
    -bash: cd: system: No such file or directory
    pawans-imac:~ pawan$ cd ..
    pawans-imac:Users pawan$ cd ..
    pawans-imac:/ pawan$ cd ..
    pawans-imac:/ pawan$ cd system
    pawans-imac:system pawan$ cd library
    pawans-imac:library pawan$ cd extensions
    pawans-imac:extensions pawan$ chmod -R 755 nvinject.kext
    pawans-imac:extensions pawan$ chown -R root:wheel nvinject.kext
    chown: nvinject.kext/Contents/Info.plist: Operation not permitted
    chown: nvinject.kext/Contents/MacOS/NVinject: Operation not permitted
    chown: nvinject.kext/Contents/MacOS: Operation not permitted
    chown: nvinject.kext/Contents: Operation not permitted
    chown: nvinject.kext: Operation not permitted
    pawans-imac:extensions pawan$ cd ..
    pawans-imac:library pawan$ rm extensions.mkext
    override rw-r--r-- root/wheel for extensions.mkext?
    pawans-imac:library pawan$ kextcache -k extensions
    kextcache: /System/Library/extensions/Caches/com.apple.kext.info.h8ef - Permission denied
    pawans-imac:library pawan$ reboot
    reboot: Operation not permitted
    pawans-imac:library pawan$ reboot
    reboot: Operation not permitted
    pawans-imac:library pawan$ reboot
    reboot: Operation not permitted
    pawans-imac:library pawan$ reboot
    reboot: Operation not permitted
    pawans-imac:library pawan$


  6. #6
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Hi,
    You are using iAtkos v7 10.5.7 correct? And that is NV 8400 GS 512MB, right?
    Remove the old kexts first, including the one you're using, NVinject and all NV card kexts in /S/L/E before install ATI ATY_init.kext.
    I did not see your command for removing those kexts.

    That ATI ATY_init.kext should work. Use kext helper b7 to install it.
    I have 2 of those cards, and they both work in Leopard and Snow Leopard x32.
    Last edited by ratvn; 05-15-2010 at 06:16 PM.

  7. #7
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    I've looked at your terminal work and it's not correct. You've never login as SU therefore no permission to perform such task.
    IF you can boot into OSX then just remove them manually.

  8. #8
    Rookie Array

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    22
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    hey y locked...

    tat was not working with me.....tatsy i asked..

    anyway i installed again my OS and i was lucky now it work fine...now..

    i think it was not happing cuz some file missing in my OS ...

    ok

    thanks everybody.

  9. #9
    Rookie Array

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    22
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    and how you can seee my terminal..............

    please tell........

    how did u looked....my friend and can i see your terminal.......

  10. #10
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Quote Originally Posted by thxfine View Post
    hey y locked...

    tat was not working with me.....tatsy i asked..

    anyway i installed again my OS and i was lucky now it work fine...now..

    i think it was not happing cuz some file missing in my OS ...

    ok

    thanks everybody.
    Hi,
    Sorry, I can not understand what you wrote.
    Please WRITE proper English, or at the very least please TRY to.
    Regards,


 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Graphic card help!
    By Deaconx in forum Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 04-11-2010, 02:37 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 07-17-2009, 09:02 PM
  3. Graphic Card
    By The-General in forum Using Leopard
    Replies: 2
    Last Post: 05-29-2009, 06:48 PM
  4. best graphic card
    By stereoFilm in forum Hardware
    Replies: 4
    Last Post: 11-06-2008, 12:19 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 06-21-2007, 02:57 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 10:40 AM.
twitter, follow us!