Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 27
Discuss Nvidia Geforce 8500GT 10.6.3 Kext at the Kernel / Kext (Driver) Support - Hackint0sh.org; Hey everyone, thanks for reading this I was wondering if anyone has managed to get ...
  1. #1
    Rookie Array

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    15
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Arrow Nvidia Geforce 8500GT 10.6.3 Kext

    Hey everyone, thanks for reading this

    I was wondering if anyone has managed to get QE/CL working with an Nvidia Geforce 8500GT (i know its old) running on 10.6.3. If so, can someone please post a kext or something so that i can get it working. I've been searching everywhere but no-one seems to have had any luck. I've managed to get it working (before I had the black screen at boot issue) by using an EFI Graphics string *i think* but QE/CL have evaded me. Cover Flow in iTunes is just a black rectangle and the Preview app just shows a grey screen, but .pdf's work. :S

    Thanks in advance.



  2. #2
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Hi,
    That card is not old
    I need to return my brand new 8400 then.

    Are you running 10.6.3 in x86 or x64?

    Cheers

  3. #3
    Rookie Array

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    15
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Hey, thanks for your reply. A new 8400?! They still sell them? :O

    Back to business: I'm running 10.6.3 in x64.

    Thanks for your help

  4. #4
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Quote Originally Posted by R762mm View Post
    Hey, thanks for your reply. A new 8400?! They still sell them? :O

    Back to business: I'm running 10.6.3 in x64.

    Thanks for your help
    Yes, they still sell them
    You may have to remove all old kexts for the new one to work.
    EFI string is one of them, but sometimes it's not work.

    For x86 there are more options, but for x64, 10.6.3, you could try the newest NVEnabler.

    Cheers

  5. #5
    Rookie Array

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    15
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Hey, thanks again

    i've actually tried EFI String, and NVEnabler but they don't seem to work. If I remember correctly, last time I tried NVEnabler, it resulted in a blue screen at login. I heard somewhere that NVEnabler64 worked, but I've got that installed now and it's not doing anything.

    Thanks.
    Last edited by R762mm; 06-08-2010 at 04:56 PM.


  6. #6
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Quote Originally Posted by R762mm View Post
    Hey, thanks again

    i've actually tried EFI String, and NVEnabler but they don't seem to work. If I remember correctly, last time I tried NVEnabler, it resulted in a blue screen at login. I heard somewhere that NVEnabler64 worked, but I've got that installed now and it's not doing anything.

    Thanks.
    Hi,
    I thought that was what I post, the newest one.
    What version is your NVEnabler64?

  7. #7
    Rookie Array

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    15
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Hey, I'm not sure about the version of my NVEnabler64 but i'm pretty sure it's quite recent. I found a thread you may wan't to have a look at and see if this helps Howto create nVidia EFI string for Geforce the simple way
    It's got details of how to make the 8500GT work using an EFI String, but it doesn't show how to select the HDMI output, only VGA and DVI.

    Thanks

  8. #8
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Quote Originally Posted by R762mm View Post
    Hey, I'm not sure about the version of my NVEnabler64 but i'm pretty sure it's quite recent. I found a thread you may wan't to have a look at and see if this helps Howto create nVidia EFI string for Geforce the simple way
    It's got details of how to make the 8500GT work using an EFI String, but it doesn't show how to select the HDMI output, only VGA and DVI.

    Thanks
    Thanks for sharing
    I got my 8400 GS, which is in the same family board as yours, working with full QE/CI, in 10.6.3 using NVEnabler64 0.1b. So, no string for now. I need some big ropes though
    The version you got may be 0.1, and it won't work in x64.

  9. #9
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Let me see if I can find it. Here is the link for you. Good luck, let me know.
    Last edited by ratvn; 06-08-2010 at 08:40 PM.

  10. #10
    Rookie Array

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    15
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Nice work on getting your 8400 GS working!

    I'm gonna install the kext that you gave me, but i've got one question though, or rather two/three ; do I need to remove my old NVEnabler kext before I install it (I know the answer's probably yes but i'l ask anyhow), does it matter if i've got a custom EFI String, and will it mess up my computer (i.e. black screen, etc. because i've got important stuff in it )

    Thanks again!


 

 
Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 09-08-2010, 06:11 AM
  2. PNY Nvidia Geforce 9400 gt .kext? Help Pleez!
    By iMPAiREd in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 12
    Last Post: 04-11-2010, 07:22 AM
  3. Nvidia Geforce 8500GT (DVI & VGA)
    By michael_appleby in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 4
    Last Post: 01-28-2010, 08:59 AM
  4. Nvidia Geforce 8500gt
    By henrikroxs in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 7
    Last Post: 09-05-2009, 07:32 AM
  5. NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430 Kext [GFX Driver]
    By nickembleton in forum Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 07-10-2008, 02:57 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 01:51 AM.
twitter, follow us!