Results 1 to 3 of 3
Discuss Installation success, boot fail on Dimension 4550 at the Kernel / Kext (Driver) Support - Hackint0sh.org; Hey everybody, I am fairly new to the hackintosh community, and I am learning as ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Installation success, boot fail on Dimension 4550

    Hey everybody, I am fairly new to the hackintosh community, and I am learning as I go.

    During the iDeneb 10.5.5 installation process, I chose the following patches.
    Chipset - ICHXFixed
    Kernel - Sleep
    Network - Ethernet - Intel100ProVE
    Fix - install all but one, didn't install the Power management
    Video - Nvidia - NVKush
    APPS - installed all included apps

    The install goes fine, but when I boot the computer from the hdd, it shows the apple logo with the spinning wheel, and then switches to a grey screen and hangs.

    I know I haven't posted my system specs, this is only because I do not have time to do so right now, for I am currently in school. I will post the specs later.

    The computer I am trying to install iDeneb on is a Dell Dimension 4550.

    Any help would be greatly appreciated, thanks in advance.



  2. #2
    Newbie Array

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I had the same issue and it was the graphics card.

    What error is the machine failing on?

    Is it an oscpd[#] error?

    Use -v when you boot (verbose mode) and get the error it stops on.

    I got my dimension 4550 running with iDENEB V1.3 10.5.5. I had to replace the graphics card. What model GC do you have? Is it the GeForce4 MX420? There is additional patching that need to be added to make that card work. Can't remember where I read it. I just picked up a new video card pretty cheap.

    P.S. Your ethernet may not work either but I have a fix for that with instructions.



    -S
    Last edited by thingsithinkithink; 11-24-2009 at 04:47 PM.

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Hey thingsithinkithink, sorry I didn't respond sooner, I just about forgot about this thread.

    Yes, it is the GeForce4 MX420, and it is an oscpd[#] error.

    Since I don't feel ambitious enough to try to patch iDeneb, I am just going to replace the MX420 with a GeForce FX 5500. I found on another post that someone used a GeForce 5500 in a dimension 4550, and it worked just fine.

    Once I get the card and have the computer up and running, I will let you know if all is well.

 

 

Similar Threads

  1. Need advice on a Dell Dimension 4550 Hackintosh
    By jacatone in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 05-15-2011, 11:40 PM
  2. Success and fail hackintosh reinstallation
    By Drewdrew13 in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 01-07-2010, 09:43 PM
  3. Installation FAIL
    By puffy in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 01-05-2010, 02:28 PM
  4. OSX 10.5.4 on Dell Dimension 8200 boot error
    By Achimafn in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 07-04-2009, 10:33 PM
  5. Installation FAIL!!!
    By Redshadow in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 03-06-2009, 08:07 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 04:06 AM.
twitter, follow us!