Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
Discuss iAtkos S3 keeps crashing at the Kernel / Kext (Driver) Support - Hackint0sh.org; Hi there, I recently installed iAtkos S3 on my ASUS F5SL laptop, which has an ...
  1. #1
    Rookie Array

    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    19
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default iAtkos S3 keeps crashing

    Hi there,

    I recently installed iAtkos S3 on my ASUS F5SL laptop, which has an ATI HD mobility Radeon 3470, Intel Core 2 Duo T5550, and SiS chipset. I customised the installation by:

    - Adding USB Fixes
    - Adding Voodoo PS/2 kexts
    - Adding Voodoo power kext
    - Adding Atheros wireless kext
    - Adding ATI VGA kexts (I run an HD mobility radeon 3470)
    - Adding the SATA kexts branch

    It succeeded and now boots, sometimes it fails to boot and I have to restart. At the moment I'm just trying to do stuff like install and update software, and update the OS, but it keeps crashing.

    How can I find out why it's crashing, and fix these problems? I've found a whole load of logs in the console but I don't really know what I'm looking for.

    Thanks!
    Spec

    Edit: Most of these crashes are what I believe is called the "Grey screen of death" where a screen comes up telling me to restart the computer in various languages.
    Last edited by spectre1989; 09-16-2010 at 07:27 PM.



  2. #2
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Quote Originally Posted by spectre1989 View Post

    Edit: Most of these crashes are what I believe is called the "Grey screen of death" where a screen comes up telling me to restart the computer in various languages.
    That is not good and doesn't offer much clue beside telling you to restart your computer.

    Is there any particular running software or related hardware involved when it's crashing?

  3. #3
    Rookie Array

    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    19
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by ratvn View Post
    That is not good and doesn't offer much clue beside telling you to restart your computer.

    Is there any particular running software or related hardware involved when it's crashing?
    Well at the moment I'm usually running software update, but often it will just crash if I leave it for long enough. Is there no logs that can tell me what happened?

  4. #4
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Quote Originally Posted by spectre1989 View Post
    but often it will just crash if I leave it for long enough. Is there no logs that can tell me what happened?
    That may have some clue as why it crashed.
    I don't think there is a log file generated with the crash though.
    How long do you have to leave it before it crashes? Without any software running and just the OS itself, correct?
    Try to give as much details as you can to see if it helps solving your problem,
    as this is a bit too far that I want to even get into or spend my personal time to help you.
    Last edited by ratvn; 09-17-2010 at 12:27 PM.

  5. #5
    Rookie Array

    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    19
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by ratvn View Post
    That may have some clue as why it crashed.
    I don't think there is a log file generated with the crash though.
    How long do you have to leave it before it crashes? Without any software running and just the OS itself, correct?
    Yeah the OS itself will usually crash after a while without any software running.

    Software update will also reliably make it crash, it gets halfway through downloading an update and then hangs (sometimes grey screen of death, sometimes not).


  6. #6
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Give some time frame to better figure out your problem. How long is the downloading taking place? How long is your OS idling before it crashes?
    You may have a CPU power management kext shutdown with no user activity.
    Did you ever install NullCPU Power Management kext to control it?

  7. #7
    Rookie Array

    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    19
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by ratvn View Post
    Give some time frame to better figure out your problem. How long is the downloading taking place? How long is your OS idling before it crashes?
    You may have a CPU power management kext shutdown with no user activity.
    Did you ever install NullCPU Power Management kext to control it?
    The OS when idle takes between 5 and 10 minutes to crash usually.

    The downloading usually runs for a couple of minutes before it crashes, I managed to install some small updates that are only a few megabytes, but anything bigger than 10 megabytes has always crashed so far.

    The only power management kext I installed was Voodoo power.

  8. #8
    Rookie Array

    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    19
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I've been making a bit of headway with this, I've been reinstalling with various different options, and have been refining to a gradually more stable installation.

    I think you're onto something with power management, so I've been trying things like removing the battery and powering off the plug only, and disabling all power saving options. It's tending to last much longer when idle (half an hour or so).

    Currently I'm booting with:
    -v cpus=1 maxmem=2048

    And I noticed a few things in the boot log which may be of interest:

    "com.apple.driver.Airport.Atheros not found and kext not available in early boot" This is a bit strange as the wireless does work...

    "ACPI_SMC_PlatformPlugin:start - watForService(resourceMatching(appleIntelCPUPowerM anagement) timed out"
    I have no idea what this referes to!

    And then something about USB and EHCI causing an overcurrent situation and the hub it is connected to was disabled? Sometimes I get an error message in the OS about a USB device drawing too much power which might be related?

    Also the log of a typical crash I encounter while trying to update software:
    Code:
    21/09/2010 14:45:18	com.apple.launchd[1]	*** launchd[1] has started up. ***
    21/09/2010 14:45:18	com.apple.launchd[1]	*** Verbose boot, will log to /dev/console. ***
    21/09/2010 14:46:14	com.apple.coreservicesd[58]	NOTE:  Using non-mach-based version of client -> server communication, via direct function calls.
    21/09/2010 14:46:14	com.apple.coreservicesd[58]	NOTE:  Using non-mach-based version of client -> server communication, via direct function calls.
    21/09/2010 14:46:14	com.apple.coreservicesd[58]	NOTE:  Using non-mach-based version of client -> server communication, via direct function calls.
    21/09/2010 14:46:14	com.apple.coreservicesd[58]	NOTE:  Using non-mach-based version of client -> server communication, via direct function calls.
    21/09/2010 14:46:14	com.apple.launchd.peruser.501[84]	(com.apple.ReportCrash) Falling back to default Mach exception handler. Could not find: com.apple.ReportCrash.Self
    21/09/2010 14:46:17	com.apple.launchd.peruser.501[84]	(com.apple.Kerberos.renew.plist[104]) Exited with exit code: 1
    Does that contain any useful information?

    Cheers for the continued support
    Spec

  9. #9
    Rookie Array

    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    19
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    OK I'm making some real progress, I installed iAtkos with no added drivers except the VIA SATA driver, and it's totally stable, no crashes at all. However with this the wireless doesn't work. I tried the same installation as before, but added the atheros wireless driver, and now it crashes all the time again.

    So the problem seems to be the Atheros wireless driver. What should I do to fix it?

    Cheers
    Spec

  10. #10
    Newbie Array

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    lol I have the same laptop and the same version and the same problem... Could anyone help us? Please? Because I can't live without wifi ((( So now I can't connect to wifi and ethernet dont work too ((
    Last edited by iGThomas; 06-19-2011 at 01:21 AM.


 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 08-30-2011, 03:15 PM
  2. Iatkos 7 keeps crashing
    By jmd87 in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 0
    Last Post: 08-16-2010, 11:30 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 05-26-2010, 06:30 PM
  4. [iATKOS Support] Problem installing iATKOS v2.0i
    By kingtut2142 in forum Archiv (Leopard)
    Replies: 17
    Last Post: 06-02-2008, 02:01 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 10-14-2007, 11:48 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 07:08 AM.
twitter, follow us!