Results 1 to 3 of 3
Discuss Horrible screeching during boot, then halt? AppleHDA? at the Kernel / Kext (Driver) Support - Hackint0sh.org; System: ASUS G53JW, i7 740QM, 8GB RAM, GTX460M -- OS X 10.6.6, installed using Nawcom ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default G53JW Working 10.6.6! was: Horrible screeching during boot,

    System: ASUS G53JW, i7 740QM, 8GB RAM, GTX460M

    -- OS X 10.6.6, installed using Nawcom ModCD (most recent as of 2/15/2011)
    -- mach_kernel, tonymacx86 Nvidia drivers
    -- Booting via chain0 (pulled from Chameleon RC5r678_Trunk668), using Win7 bootloader with boot.ini ([boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(1) - OSx86 boot.ini chain0)
    -- lspci: 00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Proces

    Kernel flags (mach_kernel) -
    <string>busratio=13 cpus=8 -v</string>

    VoodooHDA.kext.2.7.2-10.6 - modify Info.plist with the following:

    <key>iGain</key>
    <string>0</string>
    <key>iMix</key>
    <string>80</string>
    <key>Mic</key>
    <string>0</string>

    As far as wifi, I was able to get something basic going. I can connect to unsecured networks, but no WPA.

    /System/Library/Extensions/IO80211Family.kext/Contents/PlugIns/AirPortAtheros21.kext/Contents - add the following:

    <string>pci168c,2b</string>
    <string>pci168c,002b</string>

    (I later ordered a AR5B93 from Ebay for $6 and it works perfectly.)

    The laptop has a UVC Webcam (04F2:B1BB), but had no luck getting it working: Asus G53JW UVC Webcam (04F2:B1BB) - no image, just black box - InsanelyMac Forum

    Between kext installs/edit, I ended up having to use the following utility:
    Kext Utility x64 for SnowLeopard (update) - Downloads - Kexts.com

    Also, when something went wrong, I would boot into single user mode:

    -v cpus=8 busratio=13 arch=i386

    And on every boot (while making changes) would use `-f` to force the caches to refresh.
    Last edited by wooper; 03-03-2011 at 04:24 PM.



  2. #2
    Rookie Array

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Guildford, Surrey, UK
    Posts
    28
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Have You tried using the voodoo audio driver during installation??

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE - Asus G53JW OS X 10.6.6 smbios.plist

    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN"
    "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
    <plist version="1.0">
    <dict>
    <key>SMbiosvendor</key>
    <string>Apple Inc.</string>
    <key>SMbiosversion</key>
    <string>MP31.006C.B05 (EFI 1.3)</string>
    <key>SMbiosdate</key>
    <string>04/01/2008</string>
    <key>SMboardmanufacturer</key>
    <string>Apple Computer, Inc.</string>
    <key>SMboardproduct</key>
    <string>Mac-F4208DC8</string>
    <key>SMfamily</key>
    <string>MacPro</string>
    <key>SMmanufacturer</key>
    <string>Apple Inc.</string>
    <key>SMproductname</key>
    <string>MacPro3,1</string>
    <key>SMserial</key>
    <string>W88033AKY51</string>
    <key>SMsystemversion</key>
    <string>1.0</string>
    <key>SMUUID</key>
    <string>00000000-0000-1000-8000-000000000000</string>
    <key>SMmemtype</key>
    <string>24</string>
    <key>SMmemspeed</key>
    <string>1333</string>
    <key>SMexternalclock</key>
    <string>133</string>
    <key>SMmaximalclock</key>
    <string>1730</string>
    </dict>
    </plist>

 

 

Similar Threads

  1. Sound Assertion? appleHDA?
    By ccrawford57 in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 0
    Last Post: 07-21-2010, 01:05 AM
  2. AppleHDA Patcher v1.16 for OS X 4.9
    By Taruga in forum Hardware
    Replies: 16
    Last Post: 05-29-2009, 03:01 PM
  3. [TurboSim] Read my horrible experience before you buy
    By simchiner in forum Turbo-, Supersim and Simcloning Solution
    Replies: 5
    Last Post: 01-14-2008, 02:48 PM
  4. [1.1.2] [Advice] I get horrible service in my house
    By jawnsixteen in forum General
    Replies: 2
    Last Post: 01-12-2008, 03:58 AM
  5. battery life - horrible!
    By thesutex in forum General
    Replies: 16
    Last Post: 10-09-2007, 09:40 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 12:48 PM.
twitter, follow us!