Results 1 to 2 of 2
Discuss hardware drivers on AMD Gateway at the Kernel / Kext (Driver) Support - Hackint0sh.org; I've done a 10.6 install to a SATA partition from an existing 10.5.8 partition on ...
  1. #1
    Professional Array deesto's Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    LI, NY, USA
    Posts
    64
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Question hardware drivers on AMD Gateway

    I've done a 10.6 install to a SATA partition from an existing 10.5.8 partition on the same disc, using a retail SL DVD and myHack installer. The install went okay I think, but I have some problems with hardware.

    Using the VoodooHDA kext and some additional modifications, I now have sound (onboard Realtek ALC888). But modifying the yukon info.plist in ionetworkfamily.kext with my device info didn't help with ethernet (onboard Marvell Yukon 88EC039). Before, in Profile->Hardware->Ethernet displayed my raw hardware info, and now is says there are no PCI cards installed.

    Graphics (GeForce 7600 GT 256) with an EFI string in boot.plist seem okay at first, full widescreen resolution, and the system boots super fast (about a minute to X, including mostly verbose text output, as opposed to about 6 minutes in Leopard), but for the first few minutes it displays only the mouse and a snapshot of the desktop on which you can't click anything (although the clock in the menu bar keeps moving, nothing else can be clicked). And reboot/shutdown still doesn't work, but that is the least of my concerns after everything else.

    I've zipped and attached all the boot logs and info I can think of, in hopes someone has some suggestions on getting ethernet, graphics, firewire, etc., working with a kext, dsdt, or otherwise. Thanks for your help.
    System: Gateway GT5426E | Chipset: MCP61P, GeForce 6100 NVIDIA nForce 430
    Motherboard: ECS MCP61-P AM2 | CPU: AMD Athlon 64 Processor X2 6000+
    Disk (main): Hitachi 320 GB 7200 RPM SATA II | Disk (aux.): IDE 80 GB, USB 250 GB
    Video (main): nVidia GeForce 7600GT 256MB PCI-E | Memory: 4096 MB DDR2, 533 MHz, PC4200
    More system info: here



  2. #2
    Professional Array deesto's Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    LI, NY, USA
    Posts
    64
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    hmmm ... after all that, it looks like the log file attachments didn't post; please see:
    deesto private pastebin - collaborative debugging tool
    System: Gateway GT5426E | Chipset: MCP61P, GeForce 6100 NVIDIA nForce 430
    Motherboard: ECS MCP61-P AM2 | CPU: AMD Athlon 64 Processor X2 6000+
    Disk (main): Hitachi 320 GB 7200 RPM SATA II | Disk (aux.): IDE 80 GB, USB 250 GB
    Video (main): nVidia GeForce 7600GT 256MB PCI-E | Memory: 4096 MB DDR2, 533 MHz, PC4200
    More system info: here

 

 

Similar Threads

  1. hardware drivers on AMD Gateway.
    By 00smita in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 0
    Last Post: 07-19-2010, 11:29 PM
  2. Gateway P-7811FX Audio & Network drivers
    By mysybet in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 0
    Last Post: 09-12-2009, 06:08 PM
  3. Kext/Drivers Needed for Hardware
    By powers27 in forum Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 04-24-2009, 06:56 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 08:43 PM.
twitter, follow us!