Results 1 to 2 of 2
Discuss GMA 950 external Display at the Kernel / Kext (Driver) Support - Hackint0sh.org; Hi, sorry for the english google helped translating i have little problem.. I have a ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default GMA 950 external Display

    Hi,

    sorry for the english google helped translating

    i have little problem.. I have a
    FSC Amilo Si 1520 with Intel GMA 950

    Kalaway 10.5.2 installed, then with OSXTools
    IntelCPUMDisabler.kext, Voodoo.kext, and Disabler.kext
    ApleDerypt.kext installed and updated to 10.5.7 ..
    the WLAN / NIC dont run.. the rest runs
    well ... (i found a Wlan stick in the house and that works
    perfectly with the Ralink drivers ..)

    but my real problem is the
    external TFT not get to run ..

    Under System Preferences, I can monitor to monitor
    recognize press and nothing happens.
    If I press on the hot keys from the laptop I have the
    Picture on my TFT but then Leopard invite
    Screen comes up (gray background and apple logo, charging) and
    I'm stuck on the charging and nothing happens anymore.
    (switch between laptop and TFT will continue to function)


    when i boot and push the Hotkey on the loadscreen so the image
    goes to external screen, it displays the loadscreen
    quite normal with rotating charging but when he finished loading on the external display came "no Signal" und the rotating stop but it looks like the system work in the background (hotkeys for louder work and the laptop sounds)
    switching from notebook screen to the external screen still works

    I hope someone can help me because this is the only thing
    what not worked
    Thx
    Fabi

    edit says

    I use the newest Gma950 driver from the OSX Tools
    the older Gma950 drivers work only on the notebook display with 1024 instead of 1280
    Last edited by FaWeY; 07-14-2009 at 09:13 AM.



  2. #2
    Newbie Array

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Hi,

    problem solved..

    it seams there is a problem with the Dvi device..

    when i plug in an dvi -> vga adapter it works fine
    the only thing is that the resolution is 1600x1200
    and not 1680x1050 an fix?
    Last edited by FaWeY; 07-14-2009 at 11:33 PM.

 

 

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 01-27-2010, 11:40 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 11-22-2009, 08:54 PM
  3. External Display Problem
    By pippin418 in forum Using Leopard
    Replies: 0
    Last Post: 11-08-2009, 09:15 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 08-26-2008, 11:24 PM
  5. [Video Support] 8600M GT & external vga display
    By kalisson in forum Archiv (Leopard)
    Replies: 1
    Last Post: 06-06-2008, 01:30 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 11:56 PM.
twitter, follow us!