Results 1 to 2 of 2
Discuss Cant get video to work correctly on Snow Leopard with Intel 915GM gfx card at the Kernel / Kext (Driver) Support - Hackint0sh.org; Ok I am having trouble getting video to work correctly with my laptop (intel 915GM ...
  1. #1
    DrP
    DrP is offline
    Newbie Array

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Cant get video to work correctly on Snow Leopard with Intel 915GM gfx card

    Ok I am having trouble getting video to work correctly with my laptop (intel 915GM gfx card and OSX 10.6.3. I have installed iATKOS S3 version2. I have not installed any video drivers at all. Therefore using all stock. So let that boot and it gets up to login and a grey desktop and that's it. But thats ok because I dont expect it to work yet. Note: I do have pins 6 & 12 of VGA out shorted. Then I installed the ElliottAppleIntelGMA950LegacyEnabler.kext. Reboot still just grey desktop. Ok. then I install the AppleIntelIntegratedFramebuffer.kext and then it works. I get the welcome intro movie. Then I let that finish to get the setup screens and notice an issue again that I cant resolve where the colors are completely wrong or some other display issue. Anyway I fill in the setup and get to desktop and reboot. (Drivers from this post [How to] Intel GMA 900 done right: full QE/CI for leopard - InsanelyMac Forum)

    What I now see is what looks like initially the driver works then switches to a incorrect color depth. I let it boot and you get to the login stage and you see the usual blue color desktop. The screen flickers off, then on (still blue desktop), then off and on again and still blue desktop but then it turns to a greeny/aqua color desktop. Then 1sec later the desktop loads and the graphics are complete wrong! Does not look 3d at all. Looks flat and low color depth like 16 colors total. That or the color temperature is too hot? I have tried different GMA950 kexts, maybe a diff FrameBuffer, different IOGraphicsFamily.kext and ISDRVFamily or what ever it was called. When I say different I mean from 10.5.8 (iDeneb). Results are the same or not video at all.

    I have some screen captures of what I see although the colors in the pics are different to what I see on screen. E.g the picture with empty trash dialog window looks dark grey with same color Shadow around whole dialog window. I dont see that dark gray. More the normal white color dialog window and none of that surrounding shadow. Also what I see for example is the usual blue menu highlight color is actually pink. Command buttons that usally highligh in the shaded blue are just flat white. Anyway take a look at the pics. If anyone has any ideas or fixes I would be forever grateful. By the way I have installed iDeneb 10.5.8 OSX on this same laptop and everything is fine using this Legacy enabler and framebuffer. Infact I got all hardware working under 10.5.8. But something about snow leopard is different in how the 915GM is used.

    Hardware: IBM T43 Thinkpad laptop. Intel 915GM/GMS/910GML gfx card. ICH6 chipset.

    PS. Yeah in the pics you see a lot of gray and blue. But on screen that dark gray would be white and the blue fo the desktop wallpaper
    would be white and other items more pink. Very strange. But as I mention on initial login I see the correct color blue login screen/desktop which then switches to funny aqua/green color. So that make me believe that initially the driver works then switches modes?

    See pics in my original post over here [How to] Intel GMA 900 done right: full QE/CI for leopard - InsanelyMac Forum



  2. #2
    Professional Array

    Join Date
    May 2010
    Posts
    95
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    8

    Default

    I have the exact same problem. Help?

 

 

Similar Threads

  1. I can't get my wireless card to work on Snow Leopard.
    By andrij 11 in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 0
    Last Post: 08-05-2010, 04:50 AM
  2. Snow Leopard Compatible Video Card
    By david.v in forum Installation
    Replies: 12
    Last Post: 04-30-2010, 06:45 PM
  3. Video Card with Snow Leopard
    By romeoz in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 11-20-2009, 06:37 PM
  4. What video card will work in Snow?
    By cyber_tods in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 10-07-2009, 01:16 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 04:26 AM.
twitter, follow us!