Results 1 to 4 of 4
Discuss Data Connection Unreliable after Jailbreak at the iPhone 3GS - Hackint0sh.org; Folks-- Don't know if this is specifically because of the jailbreak, but I didn't notice ...
  1. #1
    Super Moderator Array n1ckn4m3's Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    2,717
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    145

    Default Data Connection Unreliable after Jailbreak

    Folks--
    Don't know if this is specifically because of the jailbreak, but I didn't notice it beforehand... I've been noticing very specifically in the last week or so that randomly when I go to use 3G on the device (e.g., browse the web, etc.), it will just timeout. I have a valid data IP assigned, but Safari will just spin over and over and over again. If I toggle 3g using SBSettings, nothing happens. If I toggle 3g using Preferences.App, I regain my data connection.

    I hadn't seen this issue prior to jailbreaking, but I also haven't seen any other people complaining of the same thing -- so it may be something specific to my device? I've checked to ensure I'm running the latest version of all packages I've installed but I just can't seem to figure it out -- it's very reminiscent of the error people would get when they downgraded from the 3.0 betas to 2.2.0/2.2.1 on their 3G phones -- the baseband would every so often just drop data connectivity. At least in that situation though, it showed on the phone that you were not connected to 3G -- in this case, my phone shows me full 3G coverage and provides the IP address....

    Any thoughts? Troubleshooting recommended next time it occurs? I don't have any of the software installed to actually send the AT commands to the baseband so I don't think I'll be able to really nail down the specifics of what is going on, but if other people are having similar issues, perhaps we can see if we have similar packages installed?

    Thanks as always

    EDIT: As always, I left important information out of the initial post. Using a 32GB iPhone 3G S running 3.0 software legitimately activated as a paid customer of AT&T -- no hacktivation, yellowsn0w/purplesn0w NOT installed, nor ever installed on this device. Used purplera1n RC1 then purplera1n RC2 then redsn0w to jailbreak. After redsn0w jailbreak I needed to re-install all of my previous packages as redsn0w cleared the installed apt package list. This included SBSettings, among other things. I haven't seen any other negative repercussions if it is ultimately the jailbreaking path that caused this situation.
    Last edited by n1ckn4m3; 07-21-2009 at 03:50 PM.



  2. #2
    Super Moderator Array n1ckn4m3's Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    2,717
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    145

    Default

    So apparently it's a carrier/location issue. Only happens in certain places at specific times of the day.

    Frickin AT&T.

    Not jailbreak related at all. Just a lousy network.

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    HI, everbody.
    I'm bought an jailbroken iphone 3g. I can't use wifi and my internet connection of my plan.

    Please can you help me ?
    My iphone informations :
    4.2.1 8C148
    06.15.00

  4. #4
    Super Moderator Array n1ckn4m3's Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    2,717
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    145

    Default

    Don't double post and please don't dig up years old threads to hijack them. I already responded to your other post.
    The preceding forum post has been brought to you by the letter "N" and the number 42.

    iPhone 4, 32GB (iOS 6.1.2 | evasi0n | SHSH: 4.0 - 6.1.2)
    iPad 2 3G, 64GB (iOS 6.1.2 | evasi0n
    |
    SHSH: 4.3 & 4.3.3 - 6.1)

    Restore problems? Read this: http://www.hackint0sh.org/f137/130802.htm

    Did we solve your problem? Got a dollar or two spare? Please Donate!


 

 

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 08-23-2011, 03:46 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 08-20-2010, 03:51 PM
  3. 3G data connection lost after Jailbreakme and Ultrasn0w
    By Timetraveller3 in forum Jailbreakme.com (iOS 4.x jailbreak)
    Replies: 3
    Last Post: 08-17-2010, 08:33 PM
  4. Can't enable data connection after unlock
    By Broken Home in forum Ultrasn0w (3G(S)/iPhone 4 unlock)
    Replies: 4
    Last Post: 07-19-2010, 10:25 PM
  5. Losing data connection every 10 minutes.
    By C16 in forum Ultrasn0w (3G(S)/iPhone 4 unlock)
    Replies: 1
    Last Post: 07-14-2009, 08:11 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 08:18 AM.
twitter, follow us!