Results 1 to 3 of 3
Discuss Iphone 3g "searching" at the iPhone 3G - Hackint0sh.org; Posted this on the General forum, perhaps wrong place so posted duplicate here, please forgive ...
  1. #1
    Rookie Array

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Iphone 3g "searching"

    Posted this on the General forum, perhaps wrong place so posted duplicate here, please forgive a newbie if I've got it all wrong.

    Have searched the forums and the net for an answer to my problem, (apologies in avance if it has already been answered), which on the face of it is quite simple, that of "no service" I have however tried every thing I and others can think of....

    First of all symptoms:

    Started a few weeks ago and has gradually got worse, phone is out of warranty.
    Phone toggles between "searching" and " no service". With 3g on!
    When 3g is turned off, some of the time it shows one bar and occasionaly for a few seconds shows three bars and the network, but this rapidly disappears!

    Have checked:

    All the normal things, reset network settings, restore etc., etc., have tried sim in another phone,all ok....checked network provider (o2)to ensure not barred (unlikley).Checked and cleaned sim contacts, ensured copper aerial is contacting frame.
    Have swapped logic board to ensure aerials and rest of hardware are working ok.
    Have jalbroken, unlocked,with ultrasnow and upgraded baseband to 6.15. tried 3.03/4.1/4.2.

    Conclusions.

    Not hardware (exception of logic board) not baseband, not os,not sim, not network,

    Thanks for reading what is rather a long post

    os 4.2
    baseband 6.15



  2. #2
    Rookie Array

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default update

    Signal returned for a while, both two and three 'g' however as soon as any data is used such as safari, or maps signal dissapears and it goes back to searching. does this help anyone is isolating this fault?
    Last edited by petebris; 12-09-2010 at 06:33 PM.

  3. #3
    Rookie Array

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default No signal...cured

    Replaced battery in this phone. It has now retained full signal both 2g and 3g for the last eight hours.
    This info may be of use to others!

 

 

Similar Threads

  1. I phone 3g "searching"
    By petebris in forum iPhone 4
    Replies: 0
    Last Post: 12-05-2010, 02:41 PM
  2. Iphone 3gs " No Service / Searching " Need Fix ASAP
    By Sitatyourdesk in forum iPhone 3GS
    Replies: 2
    Last Post: 11-24-2010, 10:55 AM
  3. "No Service", "Searching...", and "No SIM" after unlocking
    By kimmy527 in forum Ultrasn0w (3G(S)/iPhone 4 unlock)
    Replies: 2
    Last Post: 08-04-2010, 08:45 AM
  4. [Problem] Only "Searching...." after Ultrasnow
    By whispers in forum Ultrasn0w (3G(S)/iPhone 4 unlock)
    Replies: 3
    Last Post: 08-14-2009, 04:13 PM
  5. "Unlock.app" can fix "no service","no wifi","IMEI 049.."
    By max9241 in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 17
    Last Post: 11-11-2007, 04:12 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 09:23 PM.
twitter, follow us!