Page 1 of 26 123456789101121 ... LastLast
Results 1 to 10 of 253
Discuss [Wifi] - Investigation of instability at the iPhone "2G" (Rev. 1) - Hackint0sh.org; There are two types of wifi issues caused by ziphone (and some earlier unlockers) -- ...
  1. #1
    iPhone DevTeam Array

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Always sunny Los Angeles, California
    Posts
    421
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    34

    Default [Wifi] - Investigation of instability

    There are two types of wifi issues caused by ziphone (and some earlier unlockers) -- grey wifi (i.e. no wifi at all), but also unstable wifi. This topic will focus only on the second problem...the swifi utility often fixes the first (see other threads on swifi). This thread is only about unstable wifi, not grey wifi. I.e., you can occasionally get wifi but it doesn't last very long, and you maybe have wifi overheating problems, etc.

    I'd like to collect the wifi tables for those of you with unstable wifi. If you could download the "swdump" utility from the dev wiki and run it and send me your tables, maybe a pattern will emerge. The wiki page is http://wikee.iphwn.org/sgold_bootrom:fakeblank and swdump is near the bottom of that page. To run it: get it onto your iPhone, unload the CommCenter, and do "swdump myparams.bin". You need to be fakeblanked to run this (use BootNeuter). My email is musclenerd@iphone-dev.org .

    Please post a quick note here after you email your tables and indicate when you first started seeing problems -- was it after running a particular program or just walking down the street one day, etc.
    Last edited by MuscleNerd; 04-16-2008 at 03:38 AM.



  2. #2
    Professional Array OsvaL's Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Asuncion, Paraguay
    Posts
    60
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    Hi MuscleNerd,

    I figure out how to get the dump files you need to get and compare the tables. This was the steps I followed:

    After SSH my phone and installed swdump:

    - Reflashed my bootloader to 4.6 FakeBlank using BootNeuter
    - launchctl unload /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist
    - killall -9 CommCenter
    - No matching processes were found
    - swdump myparams.bin
    - WiFi tables dumped to myparams.bin



    Background of my problem:

    The first time I unlocked my phone was directly through the installer using the first GeoHotz method, one day after more or less 2 weeks after this unlocking method, I was watching TV one night and wanted to research something. Without any notice the phone started to loose connection or rebooting without any sense.

    I thought it was just a little problem, two days later, my iPhone still have the same problem so I decided to upgrade my 1.1.2 OTB phone to 1.1.4 using the Ziphone 2.5c.

    Since then I never was able to fix this problem, I tried everything, every firmware version, reflashing the baseband, iLiberty+ etc...

    As you may know the usual symptoms are a constantly rebooting due overheating, problems trying to maintain or keep the connection, "can't join network" issue, or sometimes you know the AP is available but the phone can't find it.

    Every time I want to SSH or download something from the installer I have to put my phone inside the freezer for at least 5 minutes. After being taken the phone, the WiFi signal becomes stronger and the connection works without problems. Then, when the phone start to get hotter, the problem continue as usual.

    Also, when it's hot or having problems, instead of assign the real IP (example: 192.168.1.5) it gives something like 169.256.344.3 (????)

    Now I'm sending you my params.bin
    :finder: Macbook Pro 2.2 GHz Santa Rosa (Leopard 10.5.7)
    :iphone 3G 8GB 3.0 - ultrasn0w unlocked
    www.osval.com

  3. #3
    Professional Array OsvaL's Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Asuncion, Paraguay
    Posts
    60
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    Or download it from here for the people interested in look at the tables....

    myparams.bin
    :finder: Macbook Pro 2.2 GHz Santa Rosa (Leopard 10.5.7)
    :iphone 3G 8GB 3.0 - ultrasn0w unlocked
    www.osval.com

  4. #4
    Professional Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    71
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    I'm gonna send it as well, today or tmrow...
    anyway mine phone is HW unlocked, now running 1.1.4 BL 3.9, but the problem used to occure even before the unlock, so I'm pretty sure that in my case it's not HW problem... Also it may be useful that reflashing BB helps it, however as I've found out only on temporary basis.
    Lastely I've got all the problems described above


    brb i should change mine sig
    Last edited by clone; 04-16-2008 at 11:09 AM.
    1.1.2 OTB-->1.1.4
    BL 4.6

    HW unlocked

    Wifi instability --> On
    Low signal issue --> On
    Solutions for issues above --> Off

    Hellbound Hackers

  5. #5
    Senior Professional Array

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    197
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    16

    Default

    bump it up... hope there's solution on unstable wifi...


  6. #6
    Rookie Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    i got the same problem

  7. #7
    Professional Array

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    73
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    11

  8. #8
    Rookie Array

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    25
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Hi MuscleNerd,

    I dump files you need to get and compare the tables.

    The following is what I do,

    1.copy swdump to /var/root/

    2. Reflashed my bootloader to 3.9 FakeBlank using BootNeuter(bootloader 3.9 FB is ok?)

    3.and use term-vt100.app to type following command

    I. launchctl unload /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist
    II. killall -9 CommCenter
    and iphone response: No matching processes were found
    III. ./swdump myparams.bin
    and i got myparams.bin


    and background of my problem:

    my iphone is OTB 1.1.1 Bootloader 3.9

    unlock by anySIM 1.1

    and upgrade to 1.1.3 unlock by Ziphone

    and use normally 1 weeks

    someday, my iphone keep reboot,

    finally,i find out problem,when my iphone keep search wifi signal,and iphone will reboot,

    when I turn wifi off,not keep auto reboot,

    and try restore any firmware,reflash BB,swifi,any method,but invalidation
    ------------------------------------------------------------------------

    and sometimes when I turn on wifi,I can use wifi for minutes,even all half day,

    --------------------------------------------------------------------------

    but now I meet big problem,when I turn on wifi,when search wifi signal,and auto reboot,

    My Wifi Show: No Wi-Fi,

    but I use swifi,iphone response:Nothing to fix

    and I try to use ibooter,wifi address is existing,but iphone's Setting show "No Wi-Fi"

    but,sometimes reboot iphone by myself,Wi-Fi will come back,

    and still instable,turn on wifi then reboot,and easy become "No Wi-Fi"

    it's annoying cycle

    Instable Wifi<------->No Wi-Fi

    I think Osval will meet my problem,

    In beginning,I just keep auto rebooting,and final got No Wi-Fi
    Last edited by taiwanleon; 04-16-2008 at 05:08 PM.

  9. #9
    Advanced Array

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    31
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default swdump

    I'm trying to run "swdump"

    -I added a new folder (swdump) in usr
    -I loaded "swdump" into sbin folder
    -unload the CommCenter
    -kill all -9
    - #swdump myparams.bin
    "zsh: permission denied: swdump"
    why am I getting this?

    I'm using "alpine" as password the same of sftp connection.

    I tryed to use reboot comand and it worked.

    I'm sorry probabily is a stupid question

  10. #10
    Advanced Array

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    31
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default My problem

    I have the same exact problem of Taiwanleon, Osval, Clone and as I'm reading others.

    I got the phone from usa 2 months ago, it was 1.1.2 unlocked (don't know by what method) after a month of normal use it started to show the problems. When it first started it was searching for wifi

    It reboots and crashs when trying to connect wifi, I'm not sure that is due an overheating for real, I feel more like normal use but I can't be sure.

    If I keep the phone turned off for long (about 7-8 hours) the wifi gets back for a while (between 10 to 60 minutes)

    I tryed everything to fix it but nothing worked

    Thanks a lot for helping us.
    Ciao


 

 
Page 1 of 26 123456789101121 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 11-05-2008, 05:47 AM
  2. [2.0.2 to 1.1.4][Possible] Sick of 2.0.2 instability
    By p0ssumman in forum PwnageTool
    Replies: 1
    Last Post: 09-10-2008, 10:20 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 12-12-2007, 01:00 AM
  4. Replies: 6
    Last Post: 10-16-2007, 10:45 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 01:22 AM.
twitter, follow us!