Page 3 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 21 to 30 of 54
Discuss [Solution] Fix the NO SERVICE/NO SIGNAL/NO ICCID/IMEI/MODEM FIRMWARE problem! at the iPhone "2G" (Rev. 1) - Hackint0sh.org; Originally Posted by funkyferny Hey burack, I've been following issues for most people and was ...
  1. #21
    Professional Array

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    82
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by funkyferny View Post
    Hey burack,

    I've been following issues for most people and was always under the impression that you could always restore any iPhone to it's factory settings no matter what you did to it. As long as no hardware changes were made.

    Here's what I suggest and what I myself have done on many occasions to recover what seemed to be a bricked iPhone.

    Just has previously suggested......PS. I'm running iTunes 7.5 on Windows XP

    1. Make sure you connect to itunes in whatever state the iphone is in first. Make sure you have the original or other ATT sim card during the whole process. Even if it gives you errors let it connect.
    2. Then close iTunes and all applicable services in the task manager.
    3. Run Zibri 2.5c and refurbish via 2.5c
    4. Once complete close Zibri and run itunes again, be patient and let the iPhone sync again with itunes in whatever state it's in...at this point it should be unactivated, locked and not JB!!
    5. Now close iTunes and all applicable services in the task manager.
    6. Run Zibri 2.5c and click on DFU mode
    7. Close Zibri 2.5c and run iTunes
    8. iTunes should recognize DFU and prompt to restore....I would restore to 1.1.4
    9. At this point you should not have any errors.
    10. Once complete it should be a restored 1.1.4 iphone, unactivated, locked and not JB!
    11. Now close iTunes and all applicable services in the task manager.
    12. Now run Zibri 2.5c and click on do it all.
    13. Once complete close Zibri 2.5c and run iTunes. Let it sync again. No errors should be apparent.
    14. If all is good. Now replace with any sim to make sure you get a cell signal.

    Short of a couple of instances where youTube didn't work right away but that was no biggey.....short of that, I've always been able to recover an iPhone.

    Let me know if it works out!!

    Funkyferny, thank you very very much. Actually youtube is my last concern right now, i will try this method in 10 min.
    I WILL inform you and all people. Wish me good luck. (I'm switching to windoze )


  2. #22
    Rookie Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Well if that's all that's missing.....that's an easy fix......there is a fix in the installer that fixes that issue!

    So you ended up with 1.1.4, 3.9BL, 04.04.05_G and just YouTube not working? If not, the process I described should get you there.....

  3. #23
    Advanced Array

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    35
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by burack View Post
    Oh, then what do u suggest? erase baseband and upload a new one to iphone?
    which one?
    What is happening to you is that ziphone for some reason is not downgrading your BL to 3.9 and when you stay at 4.6 the newest baseband can not be unlocked. If you just use an older version of ziphone like 2.4 and do an unlock only it will downgrade your baseband and you will be up and running with 1.1.4 but the baseband and FW version will not match.

    Same thing was happening to me. To confirm this have wifi enabled and add the source http://s.apfelphone.net then look for Baseband info in Apfelphone.net tools and install it. Run it and you will see your bootloader never downgraded like it should have.

  4. #24
    Professional Array

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    82
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by funkyferny View Post
    Well if that's all that's missing.....that's an easy fix......there is a fix in the installer that fixes that issue!

    So you ended up with 1.1.4, 3.9BL, 04.04.05_G and just YouTube not working? If not, the process I described should get you there.....
    I did exactly those steps u wrote and i ended up with 1.1.4, 3.9BL 04.04.05_G and NO SERVICE.
    I am about to cry right now.

    Quote Originally Posted by beermantm View Post
    What is happening to you is that ziphone for some reason is not downgrading your BL to 3.9 and when you stay at 4.6 the newest baseband can not be unlocked. If you just use an older version of ziphone like 2.4 and do an unlock only it will downgrade your baseband and you will be up and running with 1.1.4 but the baseband and FW version will not match.

    Same thing was happening to me. To confirm this have wifi enabled and add the source http://s.apfelphone.net then look for Baseband info in Apfelphone.net tools and install it. Run it and you will see your bootloader never downgraded like it should have.
    My BL has actually been downgraded, coz it says 3.9_M3S2

  5. #25
    Professional Array

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    60
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    when i try to refurbish...i get scrolling text on my phone and then it gets stuck at "Spamming AT, waiting for a response"


  6. #26
    Rookie Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Now, sorry for the stupid question but did you put your non-ATT sim card in?

    If so, can you tell me if under your network settings, everything shows up, BB, FIRMWARE, ICCID etc?

  7. #27
    Rookie Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Hey point_01

    Try doing a DFU restore first to 1.1.4......

  8. #28
    Professional Array

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    60
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by funkyferny View Post
    Hey point_01

    Try doing a DFU restore first to 1.1.4......
    tried it but ended up with an 1011 error....then tried Ziphone 2.5C but still stuck at "Spamming AT, waiting for a response"
    Last edited by point_01; 03-03-2008 at 07:09 AM.

  9. #29
    Advanced Array

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    35
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by burack View Post
    I did exactly those steps u wrote and i ended up with 1.1.4, 3.9BL 04.04.05_G and NO SERVICE.
    I am about to cry right now.



    My BL has actually been downgraded, coz it says 3.9_M3S2

    Did you try to use 2.4 to do just an unlock?? If the only thing you are having is the no service problem please try 2.4 unlock only and tell us what happened.

  10. #30
    Professional Array

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    82
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by beermantm View Post
    Did you try to use 2.4 to do just an unlock?? If the only thing you are having is the no service problem please try 2.4 unlock only and tell us what happened.
    ok i will. but there's something i can not understand, just how buggy is this lame ziphone? use 2.3 for something, 2.4 for something else, if u want downgrade, use 2.5c or a, 2.5b is awesome etc.
    wtf is this program? I wish it werent existing. So, someone else would find a 'better' fix for unlocking.
    if only i could get my hands on that zibri guy..


 

 
Page 3 of 6 FirstFirst 123456 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 06-03-2011, 06:30 PM
  2. iPhone 3G Baseband Problem. No WiFi/IMEI/Bluetooth/ICCID/Modem Firmware
    By melodosgr in forum iOS 3.x (iPhone OS 3.x)
    Replies: 10
    Last Post: 01-01-2011, 03:56 PM
  3. 2G 3.1.2 No IMEI, ICCID or Modem Firmware
    By jettaops in forum iOS 3.x (iPhone OS 3.x)
    Replies: 17
    Last Post: 06-17-2010, 10:45 PM
  4. HELP! 3Gs No IMEI, No ICCID, No Modem Firmware
    By honeyf in forum iPhone 3GS
    Replies: 2
    Last Post: 09-17-2009, 12:36 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 04-07-2009, 05:57 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 09:56 AM.
twitter, follow us!