Results 1 to 7 of 7
Discuss A simple Guide: how to avoid Youtube issues after jailbreak 1.1.1 at the iPhone "2G" (Rev. 1) - Hackint0sh.org; very often you will get an "cannot connect to youtube" message after you have done ...
  1. #1
    Senior Professional Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    260
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    20

    Default A simple Guide: how to avoid Youtube issues after jailbreak 1.1.1

    very often you will get an "cannot connect to youtube" message after you have done the whole unlocking/jalbreak/activation process. this can be fixed, and there are a lot of guides showing you how to do this.

    here is how to avoid that extra time and effort in fixing that afterwords:

    the key is, after you have activated your phone, at the very first moment that you have access to the springboard and be able to start applications...

    - DO NOT START YOUTUBE!!

    - DO NOT CONTINUE TO JAILBREAK AND UNLOCK!!

    - go into settings -> date and time -> and set up everything correctly including time zones and whatever you find there to set up.

    - now go back to springboard and NOW start youtube.

    it should now work and will remain working after unlock and jailbreak.

    my guess is, that during connection to the youtube server there will be created those files found in activation_records and paring_records. if the time settings are not matching they gonna be messed up and need to be deleted. plus the other famous three files which need to be replaced.

    i was so sick of fixing that everytime that i continued to proceed like described above for a lot of iPhone till then and can confirm that i never again had to fix the "cannot connect to youtube" message
    Last edited by nehvada; 11-16-2007 at 06:48 PM.



  2. #2
    Amazingly Knowledgeable Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    803
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    47

    Default

    well, if you use jailbreakme.com, it's no longer an issue.

  3. #3
    Senior Professional Array msen612's Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    115
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by NotFound View Post
    well, if you use jailbreakme.com, it's no longer an issue.
    i used jailbreakme a week ago..still have problems
    i might try this

  4. #4
    Senior Professional Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    260
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    20

    Default

    Quote Originally Posted by NotFound View Post
    well, if you use jailbreakme.com, it's no longer an issue.
    i use this and i also used iNdependence. both gave mostly every second time this error message, but not after i decided to work like i described above.

  5. #5
    Senior Professional Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    260
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    20

    Default

    Quote Originally Posted by msen612 View Post
    i used jailbreakme a week ago..still have problems
    i might try this
    you can try:

    - set up time and date

    - use the youtube-fix from installer under "unlocking tools" (http://i.unlock.no)

    but i experienced that if it fails the first time it will fail with all following attemps. i had to manually ssh into the phone and do the following:

    - open pair_records and delete all files in there
    - create a new folder "activation_records", empty
    - replace the "famous three files"
    - reboot

    good luck!


  6. #6
    Senior Professional Array msen612's Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    115
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by nehvada View Post
    you can try:

    - set up time and date

    - use the youtube-fix from installer under "unlocking tools" (http://i.unlock.no)

    but i experienced that if it fails the first time it will fail with all following attemps. i had to manually ssh into the phone and do the following:

    - open pair_records and delete all files in there
    - create a new folder "activation_records", empty
    - replace the "famous three files"
    - reboot

    good luck!
    i'm not sure what carrier your on, but on Tmobile, users have a problem using the searching feature on youtube while on edge. do you think this will cure the problem?

  7. #7
    Senior Professional Array googs's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    423
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    29

    Default

    that is because Tmo is blockin the ports for search..

 

 

Similar Threads

  1. Try to activate before using blackra1n to avoid youtube problems
    By zapped in forum Blackra1n (3G(S) jailbreak)
    Replies: 0
    Last Post: 11-05-2009, 06:29 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 01-26-2008, 02:31 PM
  3. Replies: 512
    Last Post: 01-14-2008, 03:22 AM
  4. Replies: 126
    Last Post: 11-06-2007, 10:38 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 09-19-2007, 10:44 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 01:48 AM.
twitter, follow us!