View Poll Results: Do you have signal or wifi issues?

Voters
398. You may not vote on this poll
  • Software unlocked only - no problems with signal and wifi

    194 48.74%
  • Software unlocked only - problems with signal or wifi

    114 28.64%
  • Hardware unlocked (perhaps SW as well) - no problems with signal and wifi

    11 2.76%
  • Hardware unlocked (perhaps SW as well) - problems with signal or wifi

    11 2.76%
  • x-Sim unlocked - no problems with signal and wifi

    18 4.52%
  • x-Sim unlocked - problems with signal or wifi

    3 0.75%
  • I did every released hack and i've got signal and wifi

    30 7.54%
  • I did every released hack and i've got no signal or no wifi

    11 2.76%
  • I'm a legit customer with no signal or wifi problems

    3 0.75%
  • I'm a legit customer with signal or wifi problems

    3 0.75%
Page 1 of 5 12345 LastLast
Results 1 to 10 of 49
Discuss [Poll] Do you have wifi or signal issues? at the iPhone "2G" (Rev. 1) - Hackint0sh.org; There are so many post about signal issues and dead wifi, so i thourght a ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default [Poll] Do you have wifi or signal issues?

    There are so many post about signal issues and dead wifi, so i thourght a poll could hint if (and how) these problems are correlated with different unlocking methods.



  2. #2
    Newbie Array

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Hi,

    I've HW (and also SW of course) unlocked iPhone and only signal problems I've noticed are caused by baseband crashes which I've traced down into some unclean usage of baseband by Cello.app.

    When I use this application and phone goes to sleep - baseband is resetted when it wokes up. Without this application everything works perfectly :p

    [1.1.2 OTB, BB 04.02.13_G, BL 3.9_M3S2, 1.1.2]

    happy unlocking

  3. #3
    Jedi Admin Array

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sao paulo, brasil
    Posts
    1,242
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    That's a lot of poll options...lol


    Those with Wi-Fi issues, have you tried version 2.0?


    Restore and try the 2.0 version located at iclarified.com


    N41

    http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=667
    MSN/AIM? PM me
    If you want to become a Hackint0sh supporter click here.
    I DO READ PM's

    "Just because I'm losing
    Doesn't mean I'm lost
    Doesn't mean I'll stop
    Doesn't mean I will cross

    Just because I'm hurting
    Doesn't mean I'm hurt
    Doesn't mean I didn't get what I deserve
    No better and no worse "

  4. #4
    Newbie Array

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Hi nextsux,

    I am the developer of Cello, and after a bit of investigation, here is my take on the baseband crash issue.

    I've been testing Cello quite extensively myself on 1.1.1 (with 4.01.13_G baseband) and 1.1.3 (with 4.03.13_G baseband) and it seems pretty stable. I upgraded through 1.1.2 (with 4.02.13_G baseband), but pretty much went to 1.1.3 immediately.
    I own a week 43 1.1.1 OTB 39BL phone, upgraded to 1.1.3 (4.03.13_G) using ziPhone 1.0 and unlocked using anySIM.


    Having said that, I just did some googling and noticed users of Navizon and LocateMe have also reported baseband crashes after they close their respective app and put the phone into sleep mode. See threads here:
    http://www.navizon.com/phpbb2/viewtopic.php?p=6179
    http://www.soneso.com/blog/2008/01/locateme-03.html

    Also interestingly, these users are on the 4.02.13_G baseband. A I've just read that the ziPhone 46BL unlock uses the 4.02.13_G baseband but upgrades the software to 1.1.3 (thats kinda wierd...). Personally, I don't think this is a great idea, unless Apple can gaurantee that there is backward and forward compatibility with the baseband. No one really knows for sure, though.

    So in short, Cello is probably suffering the same issue as Navizon and LocateMe on 4.02.13_G, so yes, I'm sorry, Cello may have been in fact crashing the baseband. A baseband crash is just runtime thing though, the baseband should automatically restart itself and work again. Cello itself does not modify any baseband code or nake any permanent register changes, and it also does not sit in the background pinging the baseband. Either way, a power-off power-on should totally clear any issues. If a restart doesn't help, then its most likely another issue.

    Just some background on the issue, I have a feeling I know what is causing it. I'm pretty sure Cello, Navizon and LocateMe all share the same cellmonitor codebase forked from the iphone-wireless code, and I've noticed the code has a pretty glaring hole. The cell monitor is started, then once up, queried for cell information. However, the monitor instance is never destroyed, even on application terminate. So what is probably happening is the baseband is trying to pass information back to an application which now has disappeared, thus crashing the baseband. Or putting the chip into low power mode with an active monitor crashes it. No one has reversed engineered the cellmonitor stop interface yet and thats probably why its not implemeted by anyone. I might have a crack at reverse engineering it when I get some time in order to put these issues to rest.

    It is odd how the baseband crash phenomena is only present in 4.02.13_G, though.
    Last edited by nudge; 02-20-2008 at 02:20 AM.

  5. #5
    Supporter Array abc12345's Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    155
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    15

    Default

    Like you said but not sure unless your post @nudge.

    I saw an iphone after using the Locate me app the touchscreen is not responsive it is freezed.Many restore and restore and restore.IT has curropted a baseband my thoughts.I am not sure unless saw your post in here with a many corrupted baseband messages .The phone is 1.0.2 OTB.

    ANY HELP appreicated.
    GOOD LUCK
    Doctor of the all iPhone'S


  6. #6
    drg
    drg is offline
    Senior Professional Array

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Canada
    Posts
    479
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    34

    Default

    Those who used ZIphone and have wifi issues, which version did you use?

  7. #7
    Professional Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    54
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by drg View Post
    Those who used ZIphone and have wifi issues, which version did you use?
    I used version 2.4. After using Ziphone to jb/act/unlock, if I configured wifi to use wpa-psk it was fine. However after turning wifi off and then back on, it can't connect anymore. If I don't use any encryption method, it was all fine.

  8. #8
    Rookie Array

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I used Ziphone 2.0 and after this i had no wifi... then i tried it again with ziphone 2.3 and still no wifi... its just greyd out!



    Hope someone will find a solution soon! There a many users with this problem in germany, too!

  9. #9
    Newbie Array

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks for making this poll sicky. I hope it can run a few days to get everyone voting.

    I think the preliminary results of the poll are surprising: its not just modified baseband'ers that have problems. At least one xSim and one legit customer have problems as well. Does it look like it first of all an Apple-problem?

    Lets wait and do better interpretation of the results in a few days. Then i count on making more speciffic polls, about SW unlocks and BL,BB,FW versions. Perhaps we will get to a clearer picture this way.

  10. #10
    Newbie Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Is this happening to previously unlocked phones or has this happend to someone with a brand new un-used phone ?


 

 
Page 1 of 5 12345 LastLast

Similar Threads

  1. MacRumors: MacRumors Poll: iPhone 4 Signal Loss by Region
    By hackint0sh in forum Latest Headlines
    Replies: 0
    Last Post: 06-26-2010, 04:00 PM
  2. Alternative Working Solution For 3GS Network Signal and Wifi Issues
    By rudeaex in forum Ultrasn0w (3G(S)/iPhone 4 unlock)
    Replies: 8
    Last Post: 07-08-2009, 09:58 AM
  3. [1.1.1] (1.1.3otb 16gb) POLL: wifi battery life?
    By bobbylight in forum General
    Replies: 2
    Last Post: 02-20-2008, 10:47 PM
  4. iPhone Signal Issues
    By skatas in forum General
    Replies: 0
    Last Post: 02-07-2008, 04:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 02:53 AM.
twitter, follow us!