Results 1 to 5 of 5
Discuss Manual setup ppp link of EDGE,need help! at the iPhone "2G" (Rev. 1) - Hackint0sh.org; 1. setup minicom use /dev/tty.debug 2. open minicom, issue the AT Command. Welcome to minicom ...
  1. #1
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Manual setup ppp link of EDGE,need help!

    1. setup minicom use /dev/tty.debug
    2. open minicom, issue the AT Command.
    Welcome to minicom 2.2

    OPTIONS:
    Compiled on Jul 21 2007, 05:09:51.
    Port /dev/tty.debug

    Press CTRL-A Z for help on special keys

    AT S7=45 S0=0 L1 V1 X4 &c1 E1 Q0
    OK
    at+cgdcont=1,"ip","cmwap"
    OK
    at+cgact=1
    OK
    at+cgdcont?
    +CGDCONT: 1,"IP","cmwap","10.13.181.148",0,0

    OK
    at+cgdata="m-raw_ip",1
    CONNECT

    3 ifconfig ip1 10.13.181.148 10.13.181.148
    route add default 10.13.181.148
    ping a known address in our GPRS network
    ping 10.0.0.172
    can't work.
    Can anyone here help me?



  2. #2
    Administrator Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    4,145
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    interesting ...
    what is "our GPRS" network ?. You have your own GPRS network?
    you're dumping everything to 10.13.181.148 (ip1). What's on the other side of 10.0.0.172 ?.

    when you ping, you did it from command prompt right? Is your wireless interface (en0) up?
    Last edited by dtube; 10-21-2007 at 08:56 PM.

  3. #3
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    >what is "our GPRS" network ?. You have your own GPRS network?
    our Service Provider's GPRS network.
    >you're dumping everything to 10.13.181.148 (ip1). What's on the other side of 10.0.0.172 ?.
    10.0.0.172 is a known address, a WAP proxy.
    >when you ping, you did it from command prompt right? Is your wireless interface (en0) up?
    yes, i have down the en0 interface.
    when en0 interface is on. i add the network route: route add -net 10.0.0.0 10.13.181.148

    BTW: my GPRS/EDGE can't work properly(always give me "Could not activate the EDGE"), so i want try the manual setup method.

  4. #4
    Administrator Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    4,145
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    can you run ifconfig and paste the info here (remove your MAC address if you want).
    Also, when you run netstat -nr, what does the routing table look like ?

    When you ping and get no reply, it is possible that ICMP reply is blocked for 10.0.0.172

  5. #5
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by dtube View Post
    can you run ifconfig and paste the info here (remove your MAC address if you want).
    Also, when you run netstat -nr, what does the routing table look like ?

    When you ping and get no reply, it is possible that ICMP reply is blocked for 10.0.0.172
    at+cgact=1
    OK
    at+cgdcont?
    +CGDCONT: 1,"IP","cmwap","10.13.134.133",0,0

    OK
    at+cgdata="m-raw_ip",1
    CONNECT

    # ifconfig ip1 10.13.134.133 10.13.134.133
    # ifconfig
    lo0: flags=8049<UP,LOOPBACK,RUNNING,MULTICAST> mtu 16384
    inet 127.0.0.1 netmask 0xff000000
    en0: flags=8863<UP,BROADCAST,SMART,RUNNING,SIMPLEX,MULT ICAST> mtu 1500
    inet 192.168.12.124 netmask 0xffffff00 broadcast 192.168.12.255
    ether (deleted)
    ip1: flags=8011<UP,POINTOPOINT,MULTICAST> mtu 1450
    inet 10.13.134.133 --> 10.13.134.133 netmask 0xff000000
    ip2: flags=8011<UP,POINTOPOINT,MULTICAST> mtu 1500

    #route add -net 10.0.0.0 10.13.134.133
    add net 10.0.0.0: gateway 10.13.134.133
    # netstat -nr
    Routing tables

    Internet:
    Destination Gateway Flags Refs Use Netif Expire
    10 10.13.134.133 UGSc 0 78 ip1
    10.13.134.133 10.13.134.133 UH 0 3 ip1
    127 127.0.0.1 UCS 0 0 lo0
    127.0.0.1 127.0.0.1 UH 0 0 lo0
    169.254 link#2 UCS 0 0 en0
    192.168.12 link#2 UCS 2 0 en0
    192.168.12.1 (mac deleted) UHLW 0 2 en0 958
    192.168.12.123 (mac deleted) UHLW 1 197 en0 914


 

 

Similar Threads

  1. Help required on EDGE setup.
    By Prof_X in forum General
    Replies: 2
    Last Post: 07-29-2008, 05:06 PM
  2. [1.1.4] Missing EDGE Prefs Issue - manual Fix
    By nameless2k in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 10
    Last Post: 04-03-2008, 03:25 PM
  3. [1.1.3] Missing EDGE Prefs Issue - 100% manual Fix
    By iGreKey in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 19
    Last Post: 02-02-2008, 08:30 PM
  4. Replies: 7
    Last Post: 01-05-2008, 09:03 PM
  5. Having issues with EDGe setup
    By devilhead_satish in forum Free Toolchain Software (Cydia App's)
    Replies: 0
    Last Post: 09-22-2007, 04:19 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 02:16 PM.
twitter, follow us!