Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 10 of 39
Discuss [Jailbreak 1.1.2] OktoPrep not recognised when running Jailbreak.jar at the iPhone "2G" (Rev. 1) - Hackint0sh.org; I'm jailbreaking and de-bricking using guides on this forum... DeBricking... http://hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=17311 JailBreaking OTB 1.1.2... http://hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=15849 ...
  1. #1
    Rookie Array

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    London
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default [Jailbreak 1.1.2] OktoPrep not recognised when running Jailbreak.jar

    I'm jailbreaking and de-bricking using guides on this forum...

    DeBricking... http://hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=17311

    JailBreaking OTB 1.1.2... http://hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=15849

    These have generally worked fine and I'm very grateful for the work of many people on this forum. However, for the last few days, I'm having the same problems repeatedly...

    For the initial 1.1.1 jailbreak (after restoring to 1.1.1 and running iBrickr) I always have to use jailbreak.toc2rta.com before using jailbreakme.com. This is not a major problem.

    The main problem is that I run OktoPrep (from Tweaks 1.1.1 in the Installer), before UPDATING to 1.1.2, which is the normal procedure. But when I then run Jailbreak.jar (via Windows.bat, and yes, I do tick Install SSH), the minute it connects to the iPhone, it says that I need to run OktoPrep before updating to 1.1.2 for the jailbreak to work. But I have run OktoPrep... Does anyone know why OktoPrep is not being recognised. I've been over the procedure, and I'm not doing anything different, and I can't see what I'm doing to wipe out the OktoPrep...

    Any help or advice is greatly appreciated, as I'm losing sleep over this, and my wife is losing her patience!!!... :p



  2. #2
    Rookie Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Restore 1.1.1 in DFU mode . Cause by using jailbreak.toc2rta and then the jailbreakme , I am sure your space is 300 mb . You should have the 300 mb bug if I am not wrong . Just use jailbreakme and open another window in the safari and you will be fine.

  3. #3
    Rookie Array

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    London
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    X_Slinger - forgive my noobism, but how do I restore 1.1.1 in DFU mode?...

  4. #4
    Rookie Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Haha I am not a pro either .

    If I remember right , there is no DFU mode in 1.1.2 , so first you restore back to 1.1.1 . Then you check if your memory space is 7.3gb , if its not ,

    1) Off the phone
    2)turn on the phone (press the black button at the top)
    3) hold both the button till the apple logo disappears . Then wait for about 2 secs then release the black button at the top of the phone but still holding the home button .
    4) go to itunes then shift restore to 1.1.1 .

  5. #5
    Rookie Array

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Planet Mars
    Posts
    19
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Did u install BSD Subsystem before install oktopre? Otherwise it won't work


  6. #6
    Rookie Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by fozzo View Post
    Did u install BSD Subsystem before install oktopre? Otherwise it won't work
    Sorry but , you do not need bsd subsystem at all for oktoprep.

  7. #7
    Rookie Array

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    London
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Well, look, here's what I'm doing...

    (all Windows XP based)

    For Debricks...
    I'm shift-restoring to 1.1.1 on iTunes - close iTunes, then end iTunesHelperProcess in task manager
    Use iBrickr, then power off handset
    Power-on phone, *#307# etc, prefs:, jailbreakme,com etc
    Jailbreaking 1.1.1 (having to use the secondary jailbreak.toc2rta.com link on almost all phones for a succesful jailbreak here)
    once jailbroken, I install BDH Subsystem, then Open SSH...
    Open WinSCP to transfer anysim.app
    Run anySIM
    Install Oktoprep from Tweaks 1.1.1
    Connect to iTunes and UPDATING to 1.1.2
    Close iTunes and run Window.bat to trigger jailblreak.jar
    Click Install SSH, but once I click Jailbreak, I get an error saying you need to run Oktoprep before updating to 1.1.2

    For Jailbreaks...
    I'm shift-restoring to 1.1.1 on iTunes - close iTunes, then end iTunesHelperProcess in task manager
    Use iBrickr, then power off handset
    Power-on phone, *#307# etc, prefs:, jailbreakme,com etc
    Jailbreaking 1.1.1 (having to use the secondary jailbreak.toc2rta.com link on almost all phones for a succesful jailbreak here)
    once jailbroken, I'm installing Oktoprep from Tweaks 1.1.1
    Connect to iTunes and UPDATING to 1.1.2
    Close iTunes and run Window.bat to trigger jailblreak.jar
    Click Install SSH, but once I click Jailbreak, I get an error saying you need to run Oktoprep before updating to 1.1.2

    And yes, I am seeing the 300MB message...

    what do you guys suggest?...
    (I feel so embarrassed)...

  8. #8
    Rookie Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by sheikhworld View Post
    Well, look, here's what I'm doing...

    (all Windows XP based)

    For Debricks...
    I'm shift-restoring to 1.1.1 on iTunes - close iTunes, then end iTunesHelperProcess in task manager
    Use iBrickr, then power off handset
    Power-on phone, *#307# etc, prefs:, jailbreakme,com etc
    Jailbreaking 1.1.1 (having to use the secondary jailbreak.toc2rta.com link on almost all phones for a succesful jailbreak here)
    once jailbroken, I install BDH Subsystem, then Open SSH...
    Open WinSCP to transfer anysim.app
    Run anySIM
    Install Oktoprep from Tweaks 1.1.1
    Connect to iTunes and UPDATING to 1.1.2
    Close iTunes and run Window.bat to trigger jailblreak.jar
    Click Install SSH, but once I click Jailbreak, I get an error saying you need to run Oktoprep before updating to 1.1.2

    For Jailbreaks...
    I'm shift-restoring to 1.1.1 on iTunes - close iTunes, then end iTunesHelperProcess in task manager
    Use iBrickr, then power off handset
    Power-on phone, *#307# etc, prefs:, jailbreakme,com etc
    Jailbreaking 1.1.1 (having to use the secondary jailbreak.toc2rta.com link on almost all phones for a succesful jailbreak here)
    once jailbroken, I'm installing Oktoprep from Tweaks 1.1.1
    Connect to iTunes and UPDATING to 1.1.2
    Close iTunes and run Window.bat to trigger jailblreak.jar
    Click Install SSH, but once I click Jailbreak, I get an error saying you need to run Oktoprep before updating to 1.1.2

    And yes, I am seeing the 300MB message...

    what do you guys suggest?...
    (I feel so embarrassed)...

    What I bold is where you went wrong .NEVER use toc2rta and jailbreakme , that is what is causing the problem. Anyways you do not need bsd subsystem for oktoprep.

    As I said . You open a jailbreakme page , then you open another page , example yahoo.com .

    Now go back to the jailbreakme page and press the install appsnap , then quickly go to the yahoo page which you have already load . Now wait and the safari should crash. Now just go to the dial keypad and wala.

  9. #9
    Newbie Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I have the same problem so I tried the solution with the second safari page.
    But when I press the install appsnap I don't succeed to return to the second page...
    It's only a matter of speedness or there is something else?
    Thanks

  10. #10
    Rookie Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    26
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I had this happen to me two nights ago and it took me hours to fix. Unfortunately I wasnt able to fix it using my MBP. What I did to get it to work was use Windows via Bootcamp, installed Java and ran jailbreak.jar on the Windows machine. It worked flawlessly. Thank God for intel macs in my case. There's probably an easier way but that worked for me.


 

 
Page 1 of 4 1234 LastLast

Similar Threads

  1. [1.1.1] jailbreak and oktoprep both misbehaving
    By imom in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 3
    Last Post: 01-20-2008, 03:43 PM
  2. [1.1.1 OTB] Oktoprep > upgrade 1.1.2 > jailbreak 1.1.2 failed
    By trotty in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 5
    Last Post: 01-12-2008, 10:33 AM
  3. Replies: 30
    Last Post: 12-29-2007, 06:00 PM
  4. 1.1.2 Jailbreak-OktoPrep Loop
    By Kasakato in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 2
    Last Post: 11-27-2007, 05:00 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 12:49 PM.
twitter, follow us!