Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 30
Discuss [1.1.3 OTB] successful Geohot unlock. After restart no signal. at the iPhone "2G" (Rev. 1) - Hackint0sh.org; I unlocked 1.1.3 OTB iPhone with the instructions from hackthatphone.com (downgrade to 1.1.1 -> JB ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default [1.1.3 OTB] successful Geohot unlock. After restart no signal.

    I unlocked 1.1.3 OTB iPhone with the instructions from hackthatphone.com (downgrade to 1.1.1 -> JB -> oktoprep -> 1.1.2 upgrade & JB -> geohot unlock -> dev team soft upgrade to 1.1.3 (to get signal)). Everything went well and I even made 2 phone calls from that iPhone.

    After that I restarted the phone and have not managed to get signal with that phone. I have tried bricktool, signal.app and even redone the unlock.

    Any ideas?



  2. #2
    Professional Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    74
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by tanel View Post
    I unlocked 1.1.3 OTB iPhone with the instructions from hackthatphone.com (downgrade to 1.1.1 -> JB -> oktoprep -> 1.1.2 upgrade & JB -> geohot unlock -> dev team soft upgrade to 1.1.3 (to get signal)). Everything went well and I even made 2 phone calls from that iPhone.

    After that I restarted the phone and have not managed to get signal with that phone. I have tried bricktool, signal.app and even redone the unlock.

    Any ideas?
    Normally, after "geohot unlock", you iPhone may in "NO SERVICE" or work fine. If no service, try to use bricktool in 1.1.2, not in 1.1.3.

    If you still stuck in NO SERVICE, maybe you should try to use AutoGUnlock via installer. I did it and now my iPhone is totally unlocked with any sims.

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by bayard View Post
    Normally, after "geohot unlock", you iPhone may in "NO SERVICE" or work fine. If no service, try to use bricktool in 1.1.2, not in 1.1.3.

    If you still stuck in NO SERVICE, maybe you should try to use AutoGUnlock via installer. I did it and now my iPhone is totally unlocked with any sims.
    in which firmware did you use it? is it ok to rerun geohot unlock?

  4. #4
    Professional Array

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    51
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    9

    Default

    I am having a similar problem on my 1.1.3OTB downgraded to 1.1.1

    When I reboot the phone, I get no signal. What I have had to do to solve it is to uninstall and reinstall the unlock tool, and then use signalfix. It has worked about 5 times now. THe problem is, having to do that anytime the phone loses power. But at least that will get you some signal for now. NOt a long term solution, but a short term one if you just need to make some calls.

  5. #5
    Professional Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    74
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    check you simstate
    Buzz

    UK iPhone 1.1.4 On Orange
    Was 1.1.2 OOTB


  6. #6
    Professional Array

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    51
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    9

    Default

    From my tests, I am starting to think this is a baseband issue, and that if you could simply reboot the baseband after rebooting the phone, it would solve the issue. I am thinking that through the unlock and the signal fix the baseband is being rebooted. Is there a way to JUST reboot the baseband?

    Also, can you describe how to check simstate?

    Thanks

  7. #7
    Professional Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    74
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by tanel View Post
    in which firmware did you use it? is it ok to rerun geohot unlock?
    I use bricktool in 1.1.2, worked.

    In my opnion, Geohot unlock can be rerun, but I strongly suggest you upgrade to 1.1.3 via iTunes first, it will restore baseband to 04.03.13 and try whole process again.

    Before you do it, just search this forum to comfirm:

    1. Restore to 1.1.3 also restore baseband in this case
    2. Someone had successfully complete same procedure.

  8. #8
    Newbie Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by iphonepleasework View Post
    I am having a similar problem on my 1.1.3OTB downgraded to 1.1.1

    When I reboot the phone, I get no signal. What I have had to do to solve it is to uninstall and reinstall the unlock tool, and then use signalfix. It has worked about 5 times now. THe problem is, having to do that anytime the phone loses power. But at least that will get you some signal for now. NOt a long term solution, but a short term one if you just need to make some calls.
    Can you please clarify?

    which unlock tool you use? what is signal fix? You do it on a 1.1.1?

  9. #9
    Professional Array

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    51
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    9

    Default

    I have used the unlock for 1.1.2/1.1.3 OTB from various repositories, and they all have done the same thing, except for the oneclick unlock from sandowski.de repository, that I can no longer uninstall.

    Anyhow, no matter which one I use, I still get no signal when I restart the phone. It is only after I use the bricktool/signal fix, that things work.

    However, each time I reboot the phone, I would be required to uninstall the bricktool, then reinstall the unlock, and then reinstall the bricktool.

    So what I am saying is, if yours does not work, try:

    Uninstall bricktool/signalfix
    Uninstall Unlocker if you can

    Then reinstall unlocker, then reinstall bricktool.

  10. #10
    Professional Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    74
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by iphonepleasework View Post
    From my tests, I am starting to think this is a baseband issue, and that if you could simply reboot the baseband after rebooting the phone, it would solve the issue. I am thinking that through the unlock and the signal fix the baseband is being rebooted. Is there a way to JUST reboot the baseband?

    Also, can you describe how to check simstate?

    Thanks
    run minicom -s from ssh or term
    change modem to /dev/tty.baseband
    run AT+XSIMSTATE=1

    then post here what you get
    Buzz

    UK iPhone 1.1.4 On Orange
    Was 1.1.2 OOTB


 

 
Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Used Geohot unlock on 1.1.3 OTB and "No Signal"
    By iphonepleasework in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 32
    Last Post: 03-04-2008, 10:26 PM
  2. 1.1.2OTB, softupgrade to 1.1.3, Geohot unlock, can't get signal
    By vi3tnam66 in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 0
    Last Post: 02-12-2008, 08:30 AM
  3. Replies: 3
    Last Post: 08-30-2007, 01:06 PM
  4. Successful geohot Unlock in New Mexico
    By donetodeath in forum General
    Replies: 4
    Last Post: 08-30-2007, 12:03 PM
  5. Replies: 22
    Last Post: 08-30-2007, 08:11 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 06:08 AM.
twitter, follow us!