Results 1 to 9 of 9
Discuss [1.1.3] EDGE icon is blank after using Official Upgrader. at the iPhone "2G" (Rev. 1) - Hackint0sh.org; Hi, I have updated my iPhone to FW 1.1.3 using the Official 1.1.3 Upgrader. Everything ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Question [1.1.3] EDGE icon is blank after using Official Upgrader.

    Hi,

    I have updated my iPhone to FW 1.1.3 using the Official 1.1.3 Upgrader. Everything is working fine, but the E (egde) icon is blank. Just a blue or gray box.

    Any idea how to fix it?

    Thanks.



  2. #2
    Advanced Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    41
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I believe this was a feature of 1.1.1+, i.e. that when the phone can't lock on to a true edge signal it goes to gprs and this is when you get a blue box.

    Have you tried in different geographical locations (e.g. city vs country?)

  3. #3
    Professional Array

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    56
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    9

    Default

    I have the same and I'm from holland. We don't have EDGE here only 3G and GPRS. So I have always the blue or grey box....

  4. #4
    Senior Professional Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    231
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    19

    Default

    Correct , after 1.1.1 the iphone now distinguishes between edge and gprs connections.

  5. #5
    The Man Array aviegas's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    1,108
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    73

    Default

    Obviously this was another bad design decision by Apple/AT&T.

    Since AT&T was the initial partner and their GSM network is quite new (all EDGE and no GPRS) they assumed that they did not need to show/distinguish between GPRS and Enhanced GPRS (aka EDGE).

    Then, some wise guy noticed that in Europe it's mostly old GPRS or the "new" 3Gm, while only very few places have real EDGE. Then Apple in their infinite wisdom decided to "make the distinction": they decided to show when there is "no EDGE" coverage, again making another stupid bad assumption that if there is network signal, there is data coverage (not necessarily true everywhere). So instead of using the traditional "G" for the GPRS icon, they simply removed the "E". Terrible design decision. Typical of a CDMA mind set.

    The good news is that it's quite easy to change the stupid "Blank" icon to one with a G. In fact there are several sources for the icon around.

    A simple Google search "gprs icon iphone" will reveal several different alternative. Pick yours. I personally use one that is exactly the same as the "E".


  6. #6
    Newbie Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I'm in the UK. Dont know whether there is EDGE here.

    But I guess my iPhone was always working in GPRS, but it wasnt distinguising between GRPS and EDGE.

    Thaks a lot for all replies.

  7. #7
    Advanced Array vandal's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    32
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    is there a way customize this gprs-icon? i'd like to see a "G" similar to the "E" instead of a blank box. in customize i can only edit the edge icon ...

  8. #8
    Advanced Array vandal's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    32
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    just posting to let you know this issue has been resolved, there's a nice G representing GPRS reception on my phone now.
    MacBook 5,1 2.4GHz, 4GB 1067MHz, OSX 10.5.8
    Mac Mini 3,1 2.0GHz, 4GB 1067MHz, OSX 10.6.2
    iPhone 3Gs, 16GB ger, FW 3.1.2 tethered JB, T-Mobile

  9. #9
    Newbie Array

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I have a "g" after using iplus dunno if this was part of the package

 

 

Similar Threads

  1. From Official 1.1.3 Upgrader to 1.1.4
    By iBRUK in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 1
    Last Post: 05-16-2008, 06:32 PM
  2. Official 1.1.3 Upgrader is FREEZING
    By franciozzy in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 2
    Last Post: 02-12-2008, 08:39 PM
  3. Problem when using official 1.1.3 upgrader
    By ke_da_tinh171717 in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 1
    Last Post: 02-11-2008, 02:17 PM
  4. Official 1.1.3 Upgrader in Installer question...
    By qksilver_21 in forum Free Toolchain Software (Cydia App's)
    Replies: 1
    Last Post: 02-03-2008, 07:06 AM
  5. Blank white edge icon on 1.1.2 unlocked
    By galaxy121 in forum General
    Replies: 7
    Last Post: 01-29-2008, 10:28 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 07:16 AM.
twitter, follow us!