Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19
Discuss [1.1.3/1.1.4] Weird "call failed" after missed calls? at the iPhone "2G" (Rev. 1) - Hackint0sh.org; Hi guys - Seem to be having a weird issue here. Using ZiPhone to unlock ...
  1. #1
    Rookie Array

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default [1.1.3/1.1.4] Weird "call failed" after missed calls?

    Hi guys -
    Seem to be having a weird issue here. Using ZiPhone to unlock the phone, 1.1.2OTB. Started recently to give me call failed issue after missing calls. I am wondering if this may be related to the fact that I am using callwave (which forwards the calls to their vm system over T-Mobile's) but I'm wondering if anybody else is having a similar issue. been doing it with 1.1.3 and 1.1.4..



  2. #2
    Professional Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    59
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by EdOz View Post
    Hi guys -
    Seem to be having a weird issue here. Using ZiPhone to unlock the phone, 1.1.2OTB. Started recently to give me call failed issue after missing calls. I am wondering if this may be related to the fact that I am using callwave (which forwards the calls to their vm system over T-Mobile's) but I'm wondering if anybody else is having a similar issue. been doing it with 1.1.3 and 1.1.4..
    i'm having the same issue also. I'm on 1.1.4 unlocked using Iplus 1.2. This is wierd.

  3. #3
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    17
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    This has been happening for me since 1.1.2. I've searched for an answer in a couple places and still havent found anything or even found anyone that is looking for an answer. I had my friend call me a couple different ways and this is what i found.

    This is all with the iphone locked, screen is off.
    -Friend calls and hangs up before voicemail = shows missed call correctly, shows his name.
    -Friend calls and gets voicemail but hangs up before the beep = shows Call Failed, Failed Call.
    -Friend calls, gets voicemail and leaves a message = shows Call Failed, Failed Call.

    Sooo, im guessing that the iphone doesnt understand the the sub messages that the network sends to the phone when it transfers to voicemail, and that registers as a failed call. Not really sure. i wish someone that understood this more could take a look at it, this has been annoying the hell out of me for a while. And the only "solution" i have found was to use Customize and change the springboard strings to say "Missed Call" instead of "Call Failed", but that doesnt fix it, it just covers it up, poorly. Cuz it doesnt show the person's name or how many missed calls there are.

    Anyone have any ideas for possible solutions?

  4. #4
    Professional Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    59
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    9

    Default

    I'm thinking of restoring my phone then unlock it again using the newer version o iplus 2.0. I'll see if that will help.

  5. #5
    Rookie Array

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    It's probably not an issue with the way you unlocked it. The iPhone probably does not support certain network functions properly (since it was never intended to be used with that particular network). For example, my network provider has a feature that you can use to have your phone callback when someone that was busy frees up. With the iPhone, it rings, but when you answer it gives you "call failed". You have to manually call them back, otherwise it will not work.

    rad


  6. #6
    Rookie Array

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I looked into this after unlocking and found some people talking about it on the apple forums.

    They were using unlocked / never hacked phones (from what they said at least.)

    The only possible "answer" that someone gave was that something is corrupting your data like a bad piece of software, bad contact, or a bad simcard....basically no one really knows.

    I think that it's mostlikely just a software bug that'll get fixed someday (hopefully)

  7. #7
    Newbie Array

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Post

    Hey Man,

    I had the same problem, the following resolved it for me. (iPhone v1.1.4)

    This is the solution as I found it on
    http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=383414

    "
    Settings > General > Date and Time > (Here, switch off "Set Automatically" and manually select your hometown). Then manually set the date and time.

    Apparently the SIM and carrier wont work if date and time aren't set well, make sure date and time are the current ones"


    -heedoo

  8. #8
    Professional Array

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    59
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    9

    Default

    I'll try his solution. Hope it works. Thanks for the tip.
    Quote Originally Posted by heedoo View Post
    Hey Man,

    I had the same problem, the following resolved it for me. (iPhone v1.1.4)

    This is the solution as I found it on
    http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=383414

    "
    Settings > General > Date and Time > (Here, switch off "Set Automatically" and manually select your hometown). Then manually set the date and time.

    Apparently the SIM and carrier wont work if date and time aren't set well, make sure date and time are the current ones"


    -heedoo

  9. #9
    Newbie Array

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    ill try it now.

    Cheers

  10. #10
    Senior Professional Array smacman's Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    199
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    16

    Default

    I have noticed this exact same behavior on my phone but only when roaming on the T-Mobile (USA) network with my Hong Kong based sim card. If I manually change carriers to AT&T (the enemy) then everything works fine. On T-Mobile I also can't send SMS messages whereas on AT&T it all works fine. I guess it has something to do with the way T-Mobile interprets my sim card... I look forward to figuring this one out as I am in the USA a lot and T-Mobile has way better coverage than AT&T.


 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. [OS3.0] iPhone 2G - "missed" calls!
    By Masai in forum Redsn0w
    Replies: 9
    Last Post: 09-08-2009, 10:20 AM
  2. Replies: 36
    Last Post: 01-26-2009, 04:50 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 04-04-2008, 11:22 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 01-03-2008, 11:36 AM
  5. Missed call displays "Call failed"
    By heavensblade in forum General
    Replies: 8
    Last Post: 10-07-2007, 01:45 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 11:47 PM.
twitter, follow us!