Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17
Discuss [1.1.3 (1.1.2 OTB)] Searching for network problem, iphone Freeze missing network icon at the iPhone "2G" (Rev. 1) - Hackint0sh.org; Hey all, I've been using a week 47 iphone for quite a while now. I ...
  1. #1
    Rookie Array

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Unhappy [1.1.3 (1.1.2 OTB)] Searching for network problem, iphone Freeze missing network icon

    Hey all,

    I've been using a week 47 iphone for quite a while now. I was using a simhack all these while until recently. Just a few days ago I realised my wifi has been acting up. Unable to detect the connection at all, and if it does, it's usually 1-2 rings (the indicator) only. Then a string of problems occur.

    When I was on 1.1.2 + simhack

    The phone will sometimes reboot when I'm on call suddenly, and will show the Apple logo. And then it will either be frozen at the slider
    (power button won't work) or when it does go into the springboard, it will be frozen at "Searching ..." <-- where your GSM provider should be.

    Heck so I thought, HMMMMMMmmmmm maybe the simhack craped out. So what the heck, right? Now I have an excuse to upgrade to 1.1.3 and get rid of the simhack. So I proceeded to download iLiberty-x. Made a restore from iTunes to 1.1.3. Then enter DFU mode with iLiberty and got everything working again.


    Now, this is where my problem starts.

    1.1.3 now
    After a night, I got to check the phone this morning, it froze on the springboard. I could not power down at all, except by holding the power + home button. And once again, it's frozen at the slider .... and when it DOES go to the springboard, it freezes when it tries to get my gsm network provider. I wonder what's wrong? I open up iLiberty again and this time round downgraded the bootloader from 4.6 to the 3.9fakeblank and hit the unlock option again. Everything worked fine after that. Well, only for about 1-2 hours at least. When I wake the phone from sleep mode, it'll freeze at the springboard again .... AND I have to do the process all over again. What gives? I tried 2 different sim cards (2 different GSM provider) and the problem is consistent.

    Could this be caused by the bootloader? Did I messed it up? I've only have these 3 apps on my phone at the moment, Cydia, Installer and Nemusync. I need to identify the problem before knowing what to fix :\

    Anyone can help me, please?

    -----------

    Oh yeah, and I can't view the settings section anymore, it appears as blank now.

    -----------

    Baseband info
    Modem firmware: 04.04.05_G
    Bootloader: 3.9_M3S2
    Last edited by InYourDreamz; 06-23-2008 at 11:08 AM. Reason: BBinfo



  2. #2
    Board Hero Array lordofdaflies's Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    INDIA
    Posts
    1,134
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    76

    Default

    have u done a DFU restore? and did you use ziphone to unlock?

    if u have not done a dfu restore then the problem might be that you still have some of you old files acting up
    in DFU restore mode your iphone is wiped clean and all files writen afresh, normal restore keeps some of the old files

    so about ziphone
    if you have used ziphone to unlock then that is your problem. . . DFU restore and unlock with iLiberty (search the forum for a tutorial)
    MacBook Pro OS X SNOW Leopard
    iPhone 4 16GB iOS 4.2
    iPad WiFi 64GB iOS 4.2
    BlackBerry Curve 3G (9300)

  3. #3
    Rookie Array

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks for the reply ... nah, I don't like ziphone I realised that all these while I've been in restoring mode and not DFU. DFU is the one where you screen is in red right? I manage to do just that and things seems to be fine for the time being .... however I'm worried if I had messed up the bootloader?

  4. #4
    iPhone Moderator Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    3,620
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    220

    Default

    Quote Originally Posted by InYourDreamz View Post
    Thanks for the reply ... nah, I don't like ziphone I realised that all these while I've been in restoring mode and not DFU. DFU is the one where you screen is in red right? I manage to do just that and things seems to be fine for the time being .... however I'm worried if I had messed up the bootloader?
    I dont think you screwed it up. Your are absolutely right not to use ZiPhone, this would be like russian roulette to your iPhone.
    You have been using Simhack before then iLiberty, that should not be the problem.
    Here is what i would suggest: DFU restore to firmware 1.1.4. Then goto
    http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=43569
    to unlock your iPhone with iLiberty+. On step 3.17 when it comes to use Bootneuter set Neuter=on, FakeBlank=off, Unlock=ON and "Version" to 4.6. this way you will have the bootloader on your iPhone that matches your week 47 iPhone (came with 4.6).
    You will have an unlocked iPhone then with Installer on it at current firmware. Without installing other software for now check if you still experience the problems you had.

    best
    volkspost
    Last edited by volkspost; 06-23-2008 at 11:48 AM. Reason: typos and layout
    Read the stickies and search the forum before posting!
    If you want to become a Hackint0sh supporter click here
    ----------
    iPhone 4 factory unlocked, iOS 4.3.1, jailbroken
    iPad Wi-Fi + 3G (1G), iOS 4.3.1, jailbroken
    iPad 2

  5. #5
    Board Hero Array lordofdaflies's Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    INDIA
    Posts
    1,134
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    76

    Default

    and if uv messed with the bootloader then bootneuter flashing ( as volkspost has posted above) will fix it

    but i would bet my life that volkspost is right about nothing beeing wrong with ur BL
    MacBook Pro OS X SNOW Leopard
    iPhone 4 16GB iOS 4.2
    iPad WiFi 64GB iOS 4.2
    BlackBerry Curve 3G (9300)


  6. #6
    Rookie Array

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by volkspost View Post
    I dont think you screwed it up. Your are absolutely right not to use ZiPhone, this would be like russian roulette to your iPhone.
    You have been using Simhack before then iLiberty, that should not be the problem.
    Here is what i would suggest: DFU restore to firmware 1.1.4. Then goto
    http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=43569
    to unlock your iPhone with iLiberty+. On step 3.17 when it comes to use Bootneuter set Neuter=on, FakeBlank=off, Unlock=ON and "Version" to 4.6. this way you will have the bootloader on your iPhone that matches your week 47 iPhone (came with 4.6).
    You will have an unlocked iPhone then with Installer on it at current firmware. Without installing other software for now check if you still experience the problems you had.

    best
    volkspost

    Just when I thought I had fixed it ... it happened again. Sigh. I'm gonna try this step and let you guys know how it went. Appreciate the help so far

  7. #7
    Rookie Array

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Ok, I've followed all the steps already, and the phone seems to be working fine ... just hope that it remains that way for a single day. If it doesn't ... I don't know what's wrong :\ *crosses fingers*!

  8. #8
    Rookie Array

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default same problem

    It happened again ... after an hour or so, I came to check on the phone, it was in sleep mode, when I try to wake it up, it froze at the slider with the word 'Searching ..." probably searching for the network. I couldn't do a thing so I pressed the Home + Power button to go to restore mode and used Liberty to kick it out of restore mode, then I got the phone back to working condition again. What's wrong??? I know this isn't gonna last 'coz it's gonna happen again.

    I'm at my wit's end ... sigh.

    Is there anything else that I can try?
    Last edited by InYourDreamz; 06-23-2008 at 07:09 PM.

  9. #9
    Board Hero Array lordofdaflies's Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    INDIA
    Posts
    1,134
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    76

    Default

    u wanna try pwnage? its custome firmware so i think it will make a difference
    also download a fresh copy of 1.1.4 fw file

    winpwn for windows and pwnage tools for mac
    http://www.iclarified.com/tutorials/iphone/index.php
    MacBook Pro OS X SNOW Leopard
    iPhone 4 16GB iOS 4.2
    iPad WiFi 64GB iOS 4.2
    BlackBerry Curve 3G (9300)

  10. #10
    iPhone Moderator Array

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    3,620
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    220

    Default

    Quote Originally Posted by InYourDreamz View Post
    It happened again ... after an hour or so, I came to check on the phone, it was in sleep mode, when I try to wake it up, it froze at the slider with the word 'Searching ..." probably searching for the network. I couldn't do a thing so I pressed the Home + Power button to go to restore mode and used Liberty to kick it out of restore mode, then I got the phone back to working condition again. What's wrong??? I know this isn't gonna last 'coz it's gonna happen again.

    I'm at my wit's end ... sigh.

    Is there anything else that I can try?
    Just one more idea, kind of. After you restored and unlocked the iphone you probably connected it to iTunes to sync. Usually after restoring a dialog pops up then asking if you want to restore data "from a backup". The other option would be to "setup as a new iPhone". Did you choose the backup option? In this case you might have get back a lot of preference files from old installation. I dont know what software and stuff you had installed at 1.1.2/1.1.4.
    If you used the "backup2 option I would give it one more try and "setup as a new iPhone". You can use iTunes after that to sync your iPhone and get Music, Addresses etc back.

    This is jind of my last idea for now...

    hope that helps
    volkspost
    Read the stickies and search the forum before posting!
    If you want to become a Hackint0sh supporter click here
    ----------
    iPhone 4 factory unlocked, iOS 4.3.1, jailbroken
    iPad Wi-Fi + 3G (1G), iOS 4.3.1, jailbroken
    iPad 2


 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Network Problem:- no service in 2g network
    By vinaypreet in forum Ultrasn0w (3G(S)/iPhone 4 unlock)
    Replies: 11
    Last Post: 11-22-2011, 07:25 PM
  2. Ultrasn0w searching/unable to load network list
    By Rainy in forum Ultrasn0w (3G(S)/iPhone 4 unlock)
    Replies: 12
    Last Post: 11-24-2010, 08:46 AM
  3. Cellular Data Network - Missing!
    By ugN|KrisiS in forum iPhone 3GS
    Replies: 2
    Last Post: 10-08-2010, 04:33 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 07-13-2008, 02:27 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 09:09 AM.
twitter, follow us!