Results 1 to 1 of 1
Discuss [1.1.2 OTB] Weird hang while using SSH to issue "bbupdate -v" and the solution at the iPhone "2G" (Rev. 1) - Hackint0sh.org; 1.1.2 OTB jailbreaked and upgrade to 1.1.2. Installed with BSD and SSH. While ssh connection ...
  1. #1
    Professional Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    74
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default [1.1.2 OTB] Weird hang while using SSH to issue "bbupdate -v" and the solution

    1.1.2 OTB jailbreaked and upgrade to 1.1.2. Installed with BSD and SSH.

    While ssh connection from a computer to the iPhone, running following script:

    Code:
    #!/bin/sh
    launchctl unload -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist
    bbupdater -v
    launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist
    I got the message

    Resetting target...
    Error: Failed to initialize comm layer: (is it open by another app?)
    Done
    and I just entered "reboot" and press enter. The iPhone didn't reboot but just return to Home screen. So I long press power button, the "Slide to power off" didn't come out. Then I hold down both power and home button for a while and it began to reboot. After that, It just stuck in "spinning silver logo". I had tried every methods to reboot to Home screen but without luck.

    Later, I try to ping the iPhone and found the WIFI still working, so I SSHed into, rerun above script, and I got the normal result this time:

    Resetting target...
    pinging the baseband...
    issuing +xgendata...
    firmware: DEV_ICE_MODEM_04.02.13_G
    eep version: EEP_VERSION:208
    eep revision: EEP_REVISION:1
    bootloader: BOOTLOADER_VERSION:4.6_M3S2
    Done
    And, the "Big Battary" screen came out, several seconds later, I was able to do normal operations.

    I have no idea why bbupdate -v will failed and cause the stuck "spinning logo" problem. Is a sleep command should be add before bbupdater? I am thinking the problem is possible due to incomplete unload of CommCenter.

    If you have the "spinning logo stuck" problem, try to SSH to it, execute and script again, problem may solved.
    Last edited by bayard; 12-30-2007 at 11:22 AM.



 

 

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 07-18-2008, 06:55 AM
  2. [Solution] Fix the "Invalid Calibration Data" issue
    By JSN1 in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 23
    Last Post: 07-11-2008, 02:32 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 03-12-2008, 01:09 AM
  4. [MobileSafari][1.1.1] Weird...it translates its "space" and "go" buttons?
    By me. in forum Free Toolchain Software (Cydia App's)
    Replies: 3
    Last Post: 01-24-2008, 11:37 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 09-15-2007, 09:15 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 08:26 AM.
twitter, follow us!