Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
Discuss [1.1.2] No Sim Installed at the iPhone "2G" (Rev. 1) - Hackint0sh.org; Details: - Week 47 iPhone - 1.1.2 - Bought the phone off eBay activated with ...
  1. #1
    Rookie Array Monkey Ass's Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default [1.1.2] No Sim Installed

    Details:
    - Week 47 iPhone - 1.1.2
    - Bought the phone off eBay activated with NextSim 2 installed (three or four months ago)
    - Phone used on Vodafone network in Australia.
    - Upgraded the phone to 1.1.3 using the Nat True method.
    - Phone still activated, jail broken and working with Vodafone sim.
    - About three weeks into using the phone on 1.1.3 I suddenly lost all signal and get the message "No Sim" in the top left hand corner of the phone.
    - When connected to iTunes I receive the message that there is no sim installed.

    Since that point I have restored the phone and unlocked it using ZiPhone at 1.1.3 and everything works fine except the "No Sim" message (obviously I am not using the NextSim anymore).

    I have then downgraded the phone to is current firmware 1.0.2 (1C28) and virginized the phone using the method described on iunlock.no

    At this current point of time the details are as follows:
    - Firmware: 1.0.2 (1C28)
    - Modem Firmware: 03.14.08_G
    - Bootloader: 3.9 (Downgraded from 4.6 using ZiPhone)
    - Wi-Fi: Working
    - Bluetooth: Working
    - IMEI: Correct
    - Installer App: Installed
    - "No Sim" Message (I have tried using a different sim in the phone, making sure there is no PIN etc, cleaning the sim area and tray with compressed air and still no luck.

    Any help would be appreciated.

    Thanks,

    MonkeyAss



  2. #2
    Rookie Array Monkey Ass's Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    One last thing... used iTunes 7.6 to restore the phone to lower firmware after downloading the .ipsw files.

  3. #3
    Rookie Array

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    looks like you may have a physical damage to your SIM socket. I will take it to Apple if i were you

  4. #4
    Rookie Array Monkey Ass's Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    As far as I am aware I can't... I live in Australia were the iPhone has not officially been launched yet.

  5. #5
    Amazingly Knowledgeable Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    790
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    54

    Default

    Blatently obvious but did you try simply resetting all settings? or turning the phone on and off...

    I had a similar issue where it would say "No SIM" even though the SIM was in the phone - I took it out and put it in and it still said that - in the end I reset it and it worked... you may also want to try restoring the phone.

    I doubt you have damage to your SIM part of the iPhone specially if you were no longer using anything with your SIM - I think your phone is simply misbehaving and needs a reset or restore!


  6. #6
    Rookie Array Monkey Ass's Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Spinstorm,

    Thanks for the reply, will try that now and post the results. I must admit with all the different things that I have tried I have not reset the settings...

  7. #7
    Rookie Array Monkey Ass's Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Tried "Reset All Settings" and "Erase All Content and Settings" with no luck. Still comes up with "No Sim". Thanks so far for the help... if anybody else had any ideas it would be much appreciated.

  8. #8
    Rookie Array Monkey Ass's Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Ok, a quick update for anyone who is interested. I read on another thread that putting some sticky tap on the sim connector might help the phone read the sim if the connectors are slightly bent. Well since I had NextSim 2 installed i thought this might be a possibility...

    - I put the first layer of tap on and tried the sim and received the message "No Sim".
    - Placed another layer and so on (Four times I think) and finally got the message "Incorrect SIM" This iPhone must be used with an approved SIM.

    GREAT!!! It finally reads the SIM... Damn NextSim 2 must of bent the connectors slightly.

    Now, I thought I had activated, jailbroken etc but I am getting the message above so my question now is,

    What's the best way to upgrade the phone? and jailbreak, activate, unlock it.
    The details of the phone are:

    Firmware: 1.0.2
    Modem Firmware: 03.14.08_G
    Bootloader: 3.9 (Downgraded from 4.6 with ZiPhone)
    Installer App: Installed

    Thanks to everyone on this forum for the great information...

  9. #9
    Ninja Hack Array )law('s Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Some girls house...
    Posts
    3,325
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    194

    Default

    restore to 1.1.4 and run iplus then enjoy
    Playstaion 3 gamer tag HackNinjaLaw

    Off the scene till i get a new lcd or a new iphone

  10. #10
    Rookie Array Monkey Ass's Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks for the quick post )law( will try now...


 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 07-07-2010, 11:24 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 03-16-2010, 01:56 PM
  3. no sim cad installed
    By abdeslam728 in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 2
    Last Post: 02-17-2008, 03:11 PM
  4. NO SIM INSTALLED! Help!
    By qvilorio in forum General
    Replies: 0
    Last Post: 12-03-2007, 01:56 PM
  5. Replies: 4
    Last Post: 05-26-2007, 07:43 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 07:23 AM.
twitter, follow us!