Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
Discuss [1.1.1] Baseband Problem - 3.9 BL at the iPhone "2G" (Rev. 1) - Hackint0sh.org; I need some help here because I'm stuck I have a week 41 1.1.1 phone ...
  1. #1
    Professional Array

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Venezuela, Isla de Margarita
    Posts
    55
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    9

    Default [1.1.1] Baseband Problem - 3.9 BL

    I need some help here because I'm stuck

    I have a week 41 1.1.1 phone of a friend which he semi bricked with some program from the installer( it's unknown what he did exactly)

    Here what i did so far I tried to restore to 1.0.2, 1.1.1, 1.1.2, 1.1.3 and 1.1.4
    The only firmware that doesn't crap out on the baseband flash part is 1.1.1 (I think it doesn't get flashed at all in 1.1.1 because it's the same version)

    So I decided to stick with 1.1.1 and jailbreak and activate it, Which worked out ok,
    but then I installed BSD subsystem terminal unloaded the commcenter and ran ieraser and ienew. They did not erase the baseband it just stays on 04.01.13_G with a valid imei and wifi working.

    So the baseband doesn't want the be erased (not even by ziphone) by any means so there's no way to upgrade or run anysim. I'm stuck with this one I'm not a noob with unlocking I unlocked more than 80 by software and over 25 by hardware and have never seen anything like this.
    Last edited by miragui; 02-29-2008 at 05:56 AM.



  2. #2
    Senior Professional Array yuhackman's Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    346
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    25

    Default

    Quote Originally Posted by miragui View Post
    I need some help here because I'm stuck

    I have a week 41 1.1.1 phone of a friend which he semi bricked with some program from the installer( it's unknown what he did exactly)

    Here what i did so far I tried to restore to 1.0.2, 1.1.1, 1.1.2, 1.1.3 and 1.1.4
    The only firmware that doesn't crap out on the baseband flash part is 1.1.1

    So I decided to stick with 1.1.1 and jailbreak and activate it, Which worked out ok,
    but then I installed BSD subsystem terminal unloaded the commcenter and ran ieraser and ienew. They did not erase the baseband it just stays on 04.01.13_G with a valid imei and wifi working.

    So the baseband doesn't want the be erased (not even by ziphone) by any means so there's no way to upgrade or run anysim. I'm stuck with this one I'm not a noob with unlocking I unlocked more than 80 by software and over 25 by hardware and have never seen anything like this.
    Seems there are something within system deamons something that does not allow to erase / reflash the baseband, do you get some errors via terminal, did you tried auto virginizer from www.iphone.unlock.no .... (repo:i.unlock.no), i should think you used DFU mode during your RESTORES ....

  3. #3
    Professional Array

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Venezuela, Isla de Margarita
    Posts
    55
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    9

    Default

    Hi thanks for responding.

    I tried the virginizer from i.unlock.no
    Did the restores with and without DFU and there's no difference the baseband simply doesn't get flashed by Itunes
    There are not really errors when I run ieraser only instead of all the zeros showing up form the erase I only see a white cursor going down for infinite time (ran ieraser for more than 24 hours)
    Before ieraser I unload the commcenter

  4. #4
    Senior Professional Array yuhackman's Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    346
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    25

    Default

    Quote Originally Posted by miragui View Post
    Hi thanks for responding.

    I tried the virginizer from i.unlock.no
    Did the restores with and without DFU and there's no difference the baseband simply doesn't get flashed by Itunes
    There are not really errors when I run ieraser only instead of all the zeros showing up form the erase I only see a white cursor going down for infinite time (ran ieraser for more than 24 hours)
    Before ieraser I unload the commcenter
    Wery, wery strange .... did you try old fashioned way, back to 1.0.2 and iBricker?

    and .PXL ... ?

  5. #5
    Professional Array

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Venezuela, Isla de Margarita
    Posts
    55
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    9

    Default

    Yes I did try but ibrickr gets in an infinite restart loop trying to jailbreak
    Ziphone also goes into some infinite cycle when trying to erase to baseband it seems its trying to restart the erasing but when it doesn't work it restarts again etc


  6. #6
    Professional Array

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Venezuela, Isla de Margarita
    Posts
    55
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    9

    Default

    It almost seems like the baseband eeprom is in read only mode (I don't know if this is possible however)

  7. #7
    Senior Professional Array yuhackman's Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    346
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    25

    Default

    Quote Originally Posted by miragui View Post
    It almost seems like the baseband eeprom is in read only mode (I don't know if this is possible however)
    What i sugesest is to drain battery dry, leave it dry for a day or two and try again (maybe this will sort by it self), there are other threads about similar situations, try to search ....

    Did, by any chance, he used iTogle ?

  8. #8
    Professional Array

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Venezuela, Isla de Margarita
    Posts
    55
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    9

    Default

    I will try draining the battery and retry the whole thing.
    And I have no clue of what the poor guy did to his phone because he doesn't even know what he installed on his phone brick it

  9. #9
    Professional Array

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Venezuela, Isla de Margarita
    Posts
    55
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    9

    Default

    Well I drained the battery and still nothing.
    Ziphone gives: BSD root: md0, major 2, minor 0

    The basband just doesn´t want to give in there's no way to erase it. It's kind of ironic I want to brick the baseband of this phone and it's just impossible.

  10. #10
    Ninja Hack Array )law('s Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Some girls house...
    Posts
    3,325
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    194


 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. How to fix no-wifi baseband problem on 3.0?
    By gordy in forum iOS 3.x (iPhone OS 3.x)
    Replies: 1
    Last Post: 07-25-2009, 01:30 PM
  2. baseband problem... help
    By Pyramid666 in forum General
    Replies: 0
    Last Post: 05-15-2008, 04:39 PM
  3. BIG Problem, (baseband was gone.. now back?)
    By Crailtap25 in forum General
    Replies: 1
    Last Post: 02-09-2008, 01:35 PM
  4. [1.1.2 OTB] [Problem] Baseband erased
    By inventore1 in forum General
    Replies: 5
    Last Post: 02-07-2008, 11:37 PM
  5. Baseband too old problem
    By nas78 in forum General
    Replies: 1
    Last Post: 09-17-2007, 12:28 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 05:18 AM.
twitter, follow us!