Results 1 to 9 of 9
Discuss [1.0.2] [1.1.1 OTB] Can't reflash. No wifi+bt+imei+iccid. Question at the iPhone "2G" (Rev. 1) - Hackint0sh.org; Well, I can't update anything of the baseband. Nor bbupdater neither iUnlock works for me. ...
  1. #1
    Advanced Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    44
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default [1.0.2] [1.1.1 OTB] Can't reflash. No wifi+bt+imei+iccid. Question

    Well, I can't update anything of the baseband. Nor bbupdater neither iUnlock works for me. They answer error in checksum or fw differences found.

    Anyone can tell me why does it happen? Or a way to fix it?

    I realize that maybe isn't a solution, or that I have to wait until geohot makes a miracle or release 4.6geomod bootloader (which bypass every check), but I really want to know why this happens. Is the seczone? Anything else? It must be something but I don't know what information uses bbupdater to get the checksum from.

    I've even tried to make a bbupdater -f 3.9bl.fls (since I already have 3.9, I tried to "restore" any corrupt byte), but it fails at the end saying "error downloading fls....."

    Nothing works for me. I just want to do something.

    I've also made a nordump from by nor memory (4MB of information). It apparently can read it with no failure... So it seems no hardware problem.



  2. #2
    Rookie Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Try restore in iTunes to 1.1.3, so use Ziphone 2.4 to unlock.
    _________________________________
    Week: 45 (1.1.2 OTB)
    Status: fully unlocked by ziphone 2,4
    Carrier: Vivo
    Country: Brazil
    Current Version: 1.1.3
    Bootloader Version: 3.9_M3S2
    Current Firmware: 04.03.13_G
    Edge: Yes
    Wi-Fi: Yes
    GPRS: Yes
    Maps: Yes
    Locate: Yes
    Youtube: Yes
    iTunes: v7.6
    OS: Windows XP SP2

  3. #3
    Advanced Array

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Did you try putting your iphone on DFU and then retoring to 1.1.3? This usually fixes baseband and bad IMEI issues, etc.

    Then if this fixes your phone, use zhiphone to jailbreak and activate it and install BSD SubSystem, Terminal and through Terminal on your phone ierase using 04.03 secpack and then bbupdate 1.1.3 baseband? if you didn't let me know and I will post more details on how to test this.

  4. #4
    Advanced Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    44
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Yes, I've restored to 1.1.3 several times now, with or without DFU mode an on every version of iTunes that I have (7.4.3, 7.5 and 7.6). No one worked. It always stuck at "restoring firmware of the iPhone" and ends up with error 1002. No bb reflashed

  5. #5
    Advanced Array arosania's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    36
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    out of curiosity... have you tried ziphone -e, then ziphone -D (to enter DFU) and a full restore to 1.1.3?
    iPhone 1st Gen - 2.0.2
    Unlocked with AnySIM 1.0 -> Virginized -> Upgraded to 1.1.1/1.1.2/1.1.3/1.1.4/2.0/2.0.1/2.0.2
    Currently Pwned...

    Tigo - Colombia

    Calls In/Out: Yes/Yes
    Voicemail: Dials #
    SMS In/Out: Yes/Yes
    WiFi/EDGE: Yes/Yes
    YouTube: Yes
    iTunes WiFi Music Store: Yes


  6. #6
    Amazingly Knowledgeable Array bezman's Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Trinidad
    Posts
    796
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    54

    Default

    if you got a mac, restore to 1.1.3 and try the new independance 1.4b (its new and has a redone gunlock)

    run the jailbreak/activation and uunlock for me, and tell me waht happens, please/// not sure if it works on 3.9BL but at this point, what you got to loose.

  7. #7
    Advanced Array

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    44
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by bezman View Post
    if you got a mac, restore to 1.1.3 and try the new independance 1.4b (its new and has a redone gunlock)

    run the jailbreak/activation and uunlock for me, and tell me waht happens, please/// not sure if it works on 3.9BL but at this point, what you got to loose.
    I'd try it, but unfortunately I have a pc...

    out of curiosity... have you tried ziphone -e, then ziphone -D (to enter DFU) and a full restore to 1.1.3?
    Yeah I did

    Do you think a hw reflash of t he bootloader 3.9 (the same one I am with now) will help bbupdater to do the reflashing? I've never opened my iPhone, but I'm running out of options.

  8. #8
    Rookie Array

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    same problem with me too. No baseband at all .
    tried to upgrade to 1.1.3 and it did . after that ran zIphone but it doesnt go past SPAMMIN AT, Waiting for DATA . and it just hang there .

    so i restored it back to 1.0.2 activated thru PAYCAY and jailbreak via iBrickr.
    installed BSD, Terminal , UICTL . uploaded ieraser,bbupdater,seckpack,ICE03.14.08_G.eep,ICE03 .14.08_G.fls.
    changed their permission .

    unload-w comm.apple.CommCenter
    Stop com.apple.mobile.lockdown
    ran ieraser command but no luck it just hangs at waiting for data .

    any other method to install BASEBAND ?

  9. #9
    Rookie Array

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    UPDATE .
    now suddenly after few hours rest when i restarted my phone . now everything is back .
    weired thing is MODEM FIRMWARE is 04.01.13_G on 1.0.2 .
    wi-fi is not greyed. i can connect to my AP . but not able to open any site in SAFARI . and no iCON on wi-fi in TASKBAR.
    IMEI now start with 011******.
    my carrier name is not coming up in taskbar . i can make/ receieve call .

    now what could be the best way to restore it 1.1.1 or any other good version ?
    i tried to RESTORE it to 1.1.1 but iPhone Repaird Messge Appread after Retore .
    And Restore didnt well as it should it gave me 1011 Error.
    so i downgrade it back to 1.0.2 and again ran ieraser command and after restart . baseband is back .
    dont know wht is going on

    Any way to upgrade and resolve the all issue?

    Thanx

 

 

Similar Threads

  1. Replies: 52
    Last Post: 08-12-2008, 09:52 AM
  2. [1.0.2] [1.0.2 OTB] No wifi+bt+imei+iccid. HELP
    By cisco_tech in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 9
    Last Post: 02-28-2008, 07:19 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 12-06-2007, 07:36 AM
  4. no wifi, no calls (repair needed), no imei\iccid on 1.1.1
    By zoro66 in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 6
    Last Post: 11-17-2007, 10:54 PM
  5. Replies: 30
    Last Post: 10-25-2007, 01:54 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 09:21 AM.
twitter, follow us!