Results 1 to 4 of 4
Discuss Email images bug ... iOS 5.01 .. repeatedly displaying same image from cache :( at the iOS 5.x - Hackint0sh.org; Ok so I think I found a bug in the default email app. I'm going ...
  1. #1
    Senior Professional Array

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    USA
    Posts
    153
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    17

    Default Email images bug ... iOS 5.01 .. repeatedly displaying same image from cache :(

    Ok so I think I found a bug in the default email app. I'm going to make this as short a story as possible. So I have have a security camera system that emails me when it detects motion during a certain time frame. When it email's me, it send's me 3 pictures taken at like 1-2 second intervals... so basically I get to see what triggered that motion for 3-6 seconds.

    I have been using the cameras and setup for a long time now, and was using it successfully and correctly working on iOS 4.01 on my iPhone 4, successfully on an Android device, and of course directly on a pc using Gmail.

    Since upgrading to iOS 5.01, I noticed that I'm only getting 1 picture over and over in those emails... Even if there is motion for lets say 30 seconds or a minute (or so), and I get several emails back to back to back quickly- I'm only seeing the first image snapped across 2, 3 or 4 emails.. Where as normally I should be getting pictures that look something like stop motion photography, capturing and emailing pictures in 2 second intervals....

    So I was a little curious, I went to settings->mail, contacts - and turned off 'load remote images'... that stops me from getting images period. So I re-enabled it.

    I downloaded the Gmail app from the AppStore and went back and looked at the same emails, and with the Gmail app I'm seeing the correct images, taken a second apart (so I'm seeing 3 different images in the same email that I'm only seeing 1 image 3x in the default email app), which tells me that the image ARE correctly being sent in the email, they are correct IN the email, but the apple email app for some reason is showing me the 1st image over and over (until the next session of email alerts at a later time)

    Other email's with images seem to be fine, but the default email app is caching that first image and repeating it for some reason. It NEVER did that before... and the only change has been the upgrade to iOS 5.01.

    Any idea's or suggestions???????????????



  2. #2
    Senior Professional Array

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    USA
    Posts
    153
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    17

    Default

    just for the record, I have since been able to verify this behavior on 3 other iphone 4's running ios 5.01.............. now all 4 of these iphone 4's receiving these emails all seem to cache that first image and show it as the rest of the images in a series of email notifications... ???????????

  3. #3
    Super Moderator Array n1ckn4m3's Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    2,717
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    145

    Default

    Just to ask, though I'm certain you've done this already anyways, you've logged into your webmail to make sure that the images are actually different in the e-mail, right? If so, then it seems you have definitely identified a flaw in Mail.app. You may want to post about it on the Apple Support forums as properly reported and recorded issues there can make it to the development team to be fixed, though hopefully they've already identified this and have it fixed in either 5.0.2 or the 5.1 betas. If you have a device to test with and a registered UDID, see if you can grab 5.1 and see if it's fixed there?
    The preceding forum post has been brought to you by the letter "N" and the number 42.

    iPhone 4, 32GB (iOS 6.1.2 | evasi0n | SHSH: 4.0 - 6.1.2)
    iPad 2 3G, 64GB (iOS 6.1.2 | evasi0n
    |
    SHSH: 4.3 & 4.3.3 - 6.1)

    Restore problems? Read this: http://www.hackint0sh.org/f137/130802.htm

    Did we solve your problem? Got a dollar or two spare? Please Donate!


  4. #4
    Senior Professional Array

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    USA
    Posts
    153
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    17

    Default

    Oh yeah the correct different pictures are part of the email and are properly viewable via online webmail and using the gmail app installed from the appstore, its only the default built in mail app that seems to have this caching issue.

 

 

Similar Threads

  1. X52J laptop repeatedly boot failure
    By kellogs in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 07-29-2011, 04:49 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 04-10-2009, 08:50 AM
  3. Replies: 2
    Last Post: 08-25-2008, 12:20 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 08-22-2008, 01:12 AM
  5. Another image set.. Surf images!
    By 1decimal8tango in forum Free Toolchain Software (Cydia App's)
    Replies: 1
    Last Post: 01-03-2008, 12:26 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 04:47 PM.
twitter, follow us!