Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23
Discuss Toshiba Satellite L300-13s ...HELP!!!... at the Installation - Hackint0sh.org; Have a Satellite L300-13S, and have tried everything to install mac OSX. I have tried ...
  1. #1
    Rookie Array

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Toshiba Satellite L300-13s ...HELP!!!...

    Have a Satellite L300-13S, and have tried everything to install mac OSX. I have tried Iaktos S3, V7, 1.0, patched versions, Kalyway, and anything I can find on TPB. I nearly always get Release_I386 or a blank screen or some sort of error.
    I think it has something to do with my AMD cpu, but have no idea. I am now thinking about upgrading my AMD with Intel. I also have installed kalyway and iatkos on my desktop so kind of know what I am doing.
    Cheers. COB



  2. #2
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Most of the AMD CPU are supported, so that may not be the problem.
    You could post your specs, relevant to OSX installation, along with error/failure. It's easier for others to offer some help.

  3. #3
    Rookie Array

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Specs

    Specs are:
    AMD Turion Dual Core Processor RM-70
    (1.9GHz, 1600 Mhz, 1MB Cache)
    3GB memory
    160GB hard drive
    ATi Radeon 3100 Graphics card

    Archive.zip

    I used iatkos 7i this time but that is the code that normally comes up when the process freezes. I press F8, then '-v'. Tried '-x' as well. If I can get this sorted I'll be chuffed.
    Cheers COB

  4. #4
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    You know that AMD can't take vanilla kernel right?
    The closest is 9.5, 9.8 Voodoo or Legacy.

    Also try this boot options

    -x -v cpus=1 (and/or busratio=20)

  5. #5
    Rookie Array

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default same

    tried those and keeps coming up with the same RELEASE_I386 error.
    With the voodoo thing, I used ideneb v1.3 and iatkos v7 which are meant to work with AMD.


  6. #6
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Quote Originally Posted by cobbinma View Post
    tried those and keeps coming up with the same RELEASE_I386 error.
    With the voodoo thing, I used ideneb v1.3 and iatkos v7 which are meant to work with AMD.
    I got iDeneb 1.6 worked with my AMD, iAtkos v7 doesn't work too well.

    You could check your BIOS settings. ACPI enable, disable all CPU extra features,
    Power/ACPI at S3, HFET 32 bit.

  7. #7
    Rookie Array

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Okay I went into the bios and there are basically no options for acpi or hfet. I turned Dynamic CPU frequency mode from dynamic to always low, but made no difference when using both iatkos v7 and ideneb v1.3. Keep getting this release error.
    Pictures of bios:
    Bios.zip
    Will download ideneb v1.6 over night...
    iDeneb v1.6 10.5.8 Lite Edition - Demonoid

  8. #8
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Quote Originally Posted by cobbinma View Post
    Okay I went into the bios and there are basically no options for acpi or hfet. I turned Dynamic CPU frequency mode from dynamic to always low, but made no difference when using both iatkos v7 and ideneb v1.3. Keep getting this release error.
    Pictures of bios:
    Bios.zip
    Will download ideneb v1.6 over night...
    iDeneb v1.6 10.5.8 Lite Edition - Demonoid
    I believe you as some of those BIOS got not much option.
    Check for iso integrity and burn DVD at slowest speed.
    Use those boot options to boot.

  9. #9
    Rookie Array

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I dont think it is the iso integrity as i have tried the exact same disks on a different laptop and they boot fine into the installation.
    Is it worth swapping my laptop hard drive and another...

  10. #10
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Quote Originally Posted by cobbinma View Post
    I dont think it is the iso integrity as i have tried the exact same disks on a different laptop and they boot fine into the installation.
    Is it worth swapping my laptop hard drive and another...
    I mean checking the one you will be dling.
    For other I would not think disc problem since you got several to try already.


 

 
Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. iAtkos v7 On Toshiba Satellite Pro l300
    By Tylor in forum General - Lion 10.7.x
    Replies: 1
    Last Post: 08-13-2011, 12:59 PM
  2. Help with Toshiba satellite l300
    By William L Sousa in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 0
    Last Post: 05-11-2011, 03:18 PM
  3. will osx work on Toshiba satellite L300-12v ?
    By Gerri1000 in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 01-03-2011, 09:58 PM
  4. Mac os x on toshiba satellite l300-15w
    By haro2x in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 06-08-2010, 09:15 PM
  5. A Mac for my Toshiba Satellite L300 - 145
    By pedrolupinloura in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 05-24-2009, 12:09 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 06:17 AM.
twitter, follow us!