Page 7 of 9 FirstFirst 123456789 LastLast
Results 61 to 70 of 81
Discuss Studio 1557 + snow leopard at the Installation - Hackint0sh.org; Originally Posted by Kile S. I was quad booting win 7, ubuntu 9.10, snow and ...
  1. #61
    Newbie Array

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Kile S. View Post
    I was quad booting win 7, ubuntu 9.10, snow and pc-bsd 8.
    wo

    thanx for these good advices

    sorry for my bad english what is the meaning for "install snow leopard from thier" ?
    do you mean their ?
    is it possible to update to snow from the original apple dvd ?
    or do you mean i should wait for the next kalyway ?

    now i got ideneb 1.5.8 working quite fine in -x mode (i didnt get radeonhd.kext to work yet)


  2. #62
    Advanced Array

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    42
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    When you have a running distro of leopard on your comp you can show hidden files and install SL to your target partition with an installer cd OR iso/dmg file. You just have to mount it and go into system on the install disk/image. I tried a normal .mpkg install from there but it failed. This seems to be a common problem, as my brother install SL on his comp and had the same experience. I'm suprised that thats not very well documented. So just look for anything that isn't a printer driver in the system/installation/packages folder and install it. If you don't have a target partition you can use(say you just have one partition for leopard) disk utility to shrink the partition and the use the + button on the bottom to add a new one. Have a day!

    Oh yeah, I'm pretty sure -x is safe mode. Thats probably why the graphics kext isn't working. I always get the different boot flags mixed up though.
    Last edited by Kile S.; 03-26-2010 at 08:14 AM.

  3. #63
    Rookie Array

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    12
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    So now that 10.6.3 came out, has anyone found any new information regarding the ati mobility hd 4570 gpu? i've been looking around a little bit with no success but i really wish we could find a way to make it work with qe support

  4. #64
    Advanced Array

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    42
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I'll try and work my mojo when I get the cash for a new dvd drive. Then I can reload Snow. OS X will be much better with opengl rendering. I was onto a solution for the problem before this happened. It will be a while before I get the $ for a dvd drive though. I think if I did what I did to get the lcd recognized and edit a dsdt to say the card is only 256mb it might just work. I just did a real hack and / to get the screen detected. I just compared the plists of the radeonhd.kext and the stock ones. As for reading a decompiled dsdt, its mostly just a crapload of scrolling. Of course, don't rely on me. Go see for yourself.

  5. #65
    Newbie Array

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    it seems no one get qe with this gpu yet

    but have any of you got a framebuffer working for native resolution ?

    this guy seems to have it : [12/18/2009 update]ATI HD framebuffer driver with src for test - InsanelyMac Forum

    [12/18/2009 update]ATI HD framebuffer driver with src for test - InsanelyMac Forum

    it seems he uses PCEFI 10.6


  6. #66
    Newbie Array

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Kile S. View Post
    just look for anything that isn't a printer driver in the system/installation/packages folder and install it.
    thanks !

    i've just done this using snow leopard 10a432, but snow fails booting for now
    (not at first, might be more like when x start)
    - same when i try -x safe mode

    i ve removed ATI* from /System/Library/Extensions/
    nothing changes

    is the a way to know what fails ? a log or sthg ?

  7. #67
    Advanced Array

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    42
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Wait, you used the beta? You might as well use 10.6.2 or snowosx with the 10.6.2 kernel. I don't know how well the 10.6.3 kernel works yet. Yes the framebuffer is working, its in my driver pack earlier in the post. There are detailed instructions to get it working and the kexts you'll need. Also, I struggled with the system rebooting for a while. The 10.6, 10.6.1 and beta kernels don't work with our cpu's. They simply don't detect the cpu properly and cause a reboot. This is the same thing that happens with AMD processors and any vanilla kernel as far as I know.

  8. #68
    Newbie Array

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    ok i ve just read this thread back, and found your great pack !

    and ... im very sorry i ve been asking the same questions as before !
    common mistake with forums...
    i will try not to do it again !

    i tryed to follow your instructions, but still have some questions :
    Quote Originally Posted by Kile S.
    Then install the 10.6.2 update with pacifist.
    if i have a working 10.6.2 image, i guess i don't have to follow this step (?)
    Quote Originally Posted by Kile S.
    Afterwards delete appleps2controller.kext
    can't find this one in my sl s/l/e

    i have installed chameleon rc4 successfuly

    Quote Originally Posted by Kile S.
    Install all the goodies in the extra folder in this pack to your new extra folder in SL.
    Don't just drag and drop the whole extra folder because I haven't included any of the chameleon themes and that would erase the ones the installer put there.
    i can't find any new "extra" folder in sl ?

    Quote Originally Posted by Kile S.
    Install the the kexts in "system to /system/library/extensions.
    Then install the bluetooth package and run the bcm43xx script in terminal. After that build your mkexts for /extra/extensions and /system/library/extensions.
    i used to install kexts with kext helper, im a bit lost with buildings ?
    ive copied kext from your patch folder /system and /extra/extensions to sl /system/library/extensions
    i chmod -R 755 /system/library/extensions/*
    maybe i'm wrong ? or im missing sthg ?

    anyway i boot sl with arch=x86 -f (to rebuild cache)
    or -x arch=i386 (safe mode)

    boot still freezes at different points

    after acpi_smc_platformplugin::start --waitForService timed out

    or just after
    com_chucko_RealtekR1000: Ethernet address xxx
    or
    DSMOS has arrived

    or after having loaded NTFS driver and looked for windows partitions


    thanks so much for your great help !
    Last edited by krodelabestiole; 04-11-2010 at 01:05 AM.

  9. #69
    Newbie Array

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    i think chameleon is installed in leopard, not sl that might be why i don't have this extra folder on sl, i created it and moved pack extra files to both leopard and sl
    Quote Originally Posted by krodelabestiole View Post
    anyway i boot sl with arch=x86 -f (to rebuild cache)
    or -x arch=i386 (safe mode
    i don't use arch=... anymore as i replace com.apple.boot.plist with yours

    but still freezing at the same point


    by the way, if you need to, you can send me your files at my pseudo @gmail.com so i host them :
    http://www.mindthepressure.org/Studio1557driverpack.zip

  10. #70
    Newbie Array

    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default New MAC OS install on Dell 1557

    I am completely new to MAC OS, especially on a PC.

    What are the steps required to get snow leopard on a dell 1557. I have got as far as making 200gb free.

    What next? I have downloaded the Studio1557driverpack, but don't have a clue what to do with it!

    Thanks in advance.


 

 

LinkBacks (?)

  1. 03-12-2010, 02:13 AM

Similar Threads

  1. Support for Dell Studio 1557?
    By MadCookie in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 05-06-2011, 02:54 AM
  2. Snow Leopard on a Dell Studio 17
    By webdevbrian in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 07-29-2010, 12:28 AM
  3. [Help]Snow Leopard on Dell Studio XPS 16
    By superboysahil in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 06-28-2010, 05:45 PM
  4. How to install Snow Leopard on Dell 1557?
    By leomayleomay in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 04-10-2010, 05:14 PM
  5. snow leopard on dell studio 1535
    By nahi_sonu in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 11-26-2009, 04:06 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 07:37 AM.
twitter, follow us!