Results 1 to 4 of 4
Discuss Stuck on black screen during Snow Leopard install at the Installation - Hackint0sh.org; Hi, I have bought a Snow Leopard retail disc, and have been trying to install ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Cornwall, UK
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Stuck on black screen during Snow Leopard install

    Hi,
    I have bought a Snow Leopard retail disc, and have been trying to install it on my system. After trying various boot discs, I eventually found one from a few months ago which worked (I can't remember what it's called, but it doesn't seem to be related to my problem!). I load up the SL disc, and the spinning pinwheel appears.
    After spinning for about a minute, with constant DVD-drive activity, my screen then goes onto standby, showing that it is receiving no signal from my computer. For about two minutes of this black screen, the DVD-drive stays active, until it eventually dies down. After dying down, it spins up again if I press any button on the keyboard, then dies down again after a few seconds. I can do this repeatedly, but nothing ever seems to happen. I also can't eject the drive. I've tried starting from the beginning again, but the same happened again.

    I forgot to mention that it basically looks like the screen is going black at the point where the installation screen should appear, and that the DVD drive spinning up when I press the keyboard is simply the installation screen responding to my commands; but why can't I see it?!

    My system is as follows:
    Gigabyte G31M-ES2L
    Intel Core 2 Duo E7400 overclocked to 3.72Ghz
    Palit nVidia GeForce GTX 275
    4Gb Kingston HyperX 1066Mhz ddr2 RAM
    I have two hard drives, but the one I am trying to install on is a Seagate Barracuda 7200.7 200GB IDE, set as master.
    I have unplugged the other hard drive whilst installing so that if I make a mistake, I can't format the wrong drive!

    How can I get around this problem??

    Please, please help, I can't find the solution anywhere!

    Thanks in advance,
    Regards,
    Bryn
    Last edited by Brynjaminjones; 06-09-2010 at 12:19 AM.



  2. #2
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Hi there,
    You could try to enter boot options

    -x -v

    and see if it output anything before turning off.
    There could be a few things causing that.

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Cornwall, UK
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks, I tried that, and the last bit I could catch was this:
    BootCachecontrol: could not unlink playlist /var/db/BootCache.playlist: Read-only file system

    Bug: launchctl.c:2325 (23930):30: (dbfd = open(g__job_overrides_db_path, 0_RDONLY | 0_EXLOCK | 0_CREAT, S_IRUSR | S_IWUSR)) != -1

    systemShutdown false
    Previous Shutdown Cause: 0
    NVDANV50HAL loaded and registered.
    DSMOS has arrived



    Before that lot it mentioned something about nvram: Error getting variable etc....

    And after that, somehing else flashed up for a split-second, then the screen went blank.

    I hope that that is of help to diagnose this... is there any way to attach photos? Because I have a picture of the whole page at this point if I can attach it.

    Any help will be greatly apppreciated
    Regards,
    Bryn

  4. #4
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Hi,
    My replies are over the other thread in which you and the other member seem to have the same problem with video card kexts.

 

 

Similar Threads

  1. Plz help stuck on DFu mode black screen
    By Loading You in forum iPhone 3GS
    Replies: 0
    Last Post: 10-08-2011, 03:38 PM
  2. iPhone stuck in DFU Black Screen
    By jdub562 in forum iOS 4.x (iPhone OS 4.x)
    Replies: 3
    Last Post: 09-07-2011, 08:47 AM
  3. Iphone 3g stuck with a black screen
    By Georgis Alam in forum iPhone 3G
    Replies: 10
    Last Post: 08-10-2011, 08:56 PM
  4. Replies: 10
    Last Post: 07-18-2011, 06:32 PM
  5. Replies: 5
    Last Post: 06-08-2011, 09:51 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 04:35 AM.
twitter, follow us!