Results 1 to 2 of 2
Discuss Samba server is not working (Could not generate a machine SID) at the Installation - Hackint0sh.org; I just recently finished a Vanilla install of Mac OS X 10.6.1 with chameleon, EFI ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Exclamation Samba server is not working (Could not generate a machine SID)

    I just recently finished a Vanilla install of Mac OS X 10.6.1 with chameleon, EFI 10, and dsdt.aml for a perfectly working install.

    However, I am having an issue with windows sharing, the samba service will not start.... In the console I have this message in the system log

    Code:
    Nov  8 15:51:35 Phoenix com.apple.launchd[1] (org.samba.smbd): Throttling respawn: Will start in 10 seconds
    Nov  8 15:51:45 Phoenix com.apple.launchd[1] (org.samba.smbd[1455]): Exited with exit code: 1
    and this message in the samba SMBD log.
    Code:
    [2009/11/08 15:51:45, 0] /SourceCache/samba/samba-235/samba/source/smbd/server.c:main(921)
      smbd version 3.0.28a-apple started.
      Copyright Andrew Tridgell and the Samba Team 1992-2008
    [2009/11/08 15:51:45, 0, pid=1455] /SourceCache/samba/samba-235/samba/source/lib/opendirectory.c:machine_sid_from_uuid(2233)
      gethostuuid failed: Resource temporarily unavailable
    [2009/11/08 15:51:45, 0, pid=1455] /SourceCache/samba/samba-235/samba/source/passdb/machine_sid.c:opendirectory_sam_sid(194)
      opendirectory_query_machine_sid gave -14272 [eUnknownServerError]
    [2009/11/08 15:51:45, 0, pid=1455] /SourceCache/samba/samba-235/samba/source/passdb/machine_sid.c:get_global_sam_sid(222)
      Could not generate a machine SID
    the NMBD service works fine as I can connect to and browse other windows systems.

    This is my only issue with this otherwise perfect install. Any assistance would be appreciated.



  2. #2
    Newbie Array

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I got it working... When i made my EFI boot string, I forgot to add in the ethernet. I juse used EFI studio to generate the string for my graphics card AND ethernet, and copied it into the com.apple.boot.plist in case anyone else has this problem

 

 

Similar Threads

  1. AppleTV as a Time Machine Server?
    By DocTauri in forum AppleTV 1
    Replies: 6
    Last Post: 05-03-2011, 03:49 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 03-23-2011, 09:00 PM
  3. how can i access NAS or SAMBA Server
    By gekko_iphone in forum General
    Replies: 1
    Last Post: 01-02-2008, 05:57 PM
  4. Samba Server?
    By Novaoblivion in forum AppleTV 1
    Replies: 3
    Last Post: 08-21-2007, 11:04 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 01:33 AM.
twitter, follow us!