Results 1 to 4 of 4
Discuss Post Installation issues on Toshiba Laptop at the Installation - Hackint0sh.org; ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Post Installation issues on Toshiba Laptop

    Alright, I rarely post things in forums (I hate registering haha) But I'm at a loss of what to do. I'm trying to get snow leopard installed on a Satellite A205-S8509, I thought it was going to be fairly straight forward with it being an Intel Processor and an Intel GPU. I have actually successfully gotten through the installation.
    My problem now is that when I try to boot to the OS without using my Empire EFI boot disk I get a kernel panic (the cpu power managment panic) Ive tried several different things to get it working, I tried the chameleon loader, the post install that came with the Empire loader disk, which after I looked into it a little more it supposedly has a kext that fixes the cpu power managment panic, apparently not for me though . I have also tried the chocolate kext in the customize options thinking that may work, but I just get the same problem.
    Anyways ive tried to do the research via google searches and scanning forums but I cannot for the life of me find a solution.

    Laptop Spec's
    IntelŪ PentiumŪ Dual-Core processor T2330 1.60GHz, 1 MB L2, 533MHz FSB
    Mobile IntelŪ GL960 Express Chipset
    Mobile IntelŪ Graphics Media Accelerator X3100
    RealtekŪ 802.11b/g wireless-LAN

    Thanks in Advance!



  2. #2
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Quote Originally Posted by BDazzle View Post
    My problem now is that when I try to boot to the OS without using my Empire EFI boot disk I get a kernel panic (the cpu power managment panic) Ive tried several different things to get it working, I tried the chameleon loader, the post install that came with the Empire loader disk, which after I looked into it a little more it supposedly has a kext that fixes the cpu power managment panic, apparently not for me though . I have also tried the chocolate kext in the customize options thinking that may work, but I just get the same problem.
    Anyways ive tried to do the research via google searches and scanning forums but I cannot for the life of me find a solution.

    Mobile IntelŪ Graphics Media Accelerator X3100
    The chocolate shouldn't be a problem (if it does, your KP can't even have clues displayed), but that and the vanilla may not be the best choices either. You may need the strawberry instead. The video card may also have some issues, but there is no problem with display once you booted into OSX? Not using -x safe mode?
    Your installation method is retail DVD?
    There are some kexts that may need to be deleted and installed.

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I really appreciate the response...

    I have tried both vanilla and chocolate to boot into osx without the empire disk but to no avail neither worked, I didnt know there was a strawberry though, ill have to look into that.
    My installation was actually done using a distro... Snow.Leopard.10.6.1-10.6.2.SSE2.SSE3.Intel.AMD... I wanted to use retail but Ive been too lazy to go out and pick up some dual layer dvds. You think that could be my problem?
    As far as booting into osx, Im not having any issues at all as long as I use the empire efi disk, I dont even have to go in safe mode so I dont know.
    Im really a noob when it comes to mac's I've yet to even use one (which is why im doing this, to see if I like it) so Im very unfamiliar with the interface etc...

  4. #4
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Quote Originally Posted by BDazzle View Post
    I have tried both vanilla and chocolate to boot into osx without the empire disk but to no avail neither worked, I didnt know there was a strawberry though,
    My installation was actually done using a distro... Snow.Leopard.10.6.1-10.6.2.SSE2.SSE3.Intel.AMD.You think that could be my problem?
    As far as booting into osx, Im not having any issues at all as long as I use the empire efi disk, I dont even have to go in safe mode so I dont know.
    1. Mostly, if using distros, you should not need EFI disk. In this case, it means that there are files/kexts missing from the installation.
    2. The reason for retail/distro is that the list of files/kexts needed to be looked at is different for each method.
    3. As long as it works, retail or distro is not really matter.
    4. So just to make sure that it's not related to video issue if you could get to OSX and it's ok.
    5. Vanilla is the unmodified Mac kernel. So, they are calling one mod kernel chocolate (just as flavors), and it is very good kernel. Now, there is one more good one recently, so it's my joke to call it strawberry because there are vanilla and chocolate. If you would ask then no one knows.

    So, you would need to look at some folders/files to figure out that KP.

 

 

Similar Threads

  1. Toshiba Laptop
    By TBone13 in forum Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 12-23-2010, 09:17 PM
  2. Installation Issues on Toshiba L305D
    By Aprosamurai in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 11-04-2009, 11:15 PM
  3. Installation on Toshiba Laptop
    By shinigami9000 in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 10-01-2009, 05:34 AM
  4. Installation issues, Generic Laptop, Help!
    By Macint0sh1024 in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 08-20-2009, 06:09 AM
  5. Need help with installation on Toshiba Satellite P105 Laptop
    By shinigami9000 in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 04-23-2009, 09:49 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 12:17 AM.
twitter, follow us!