Results 1 to 4 of 4
Discuss P5N-D + iATKOS S3 V2 Will not boot at the Installation - Hackint0sh.org; This is my first attempt at a Hackintosh I have a Velocity Micro e2250 (with ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default P5N-D + iATKOS S3 V2 Will not boot

    This is my first attempt at a Hackintosh

    I have a Velocity Micro e2250 (with a few upgrades) and I have successfully gotten through the installation process of iATKOS S3 V2.

    I have tried many different options (disabling SMART in BIOS, disabling other hardrives, maxmem, rd=diskXsY, cpus=1, -v -x, -v -f, etc.) and cannot successfully boot.

    Either I get a "Still waiting for root device" message or a Kernel Panic that generally gets stuck at "system uptime in nanoseconds: _____________"

    As I said this is new to me, so I'm not sure what's preventing it from booting. I can access the OSX hard drive from Win7 installation off of another hard drive, so I have access to the files.

    Here are some of my hardware specs, if that helps:

    Asus P5N-D Mobo
    Intel Q9450
    nForce 750i SLI chipset
    8 GB ram (which is why I use maxmem=2048 at boot)
    NVidia GeForce 9800 GTX


    Any ideas as to what is preventing boot?



  2. #2
    Senior Professional Array

    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    177
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    12

    Default

    you must to find nforceata, a kext that can work for you, and install it.

    i would try a retail install.

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Thanks

    I reinstalled using a modified kernel and it finally booted up.

    The only problem I'm having now is getting my system to boot up with the 8gb of ram I have (i.e. without using "maxmem=2048")

    I've looked around for some modified AppleNForceATA.kext files and tried installing them, but without the maxmem=2048 at boot, it shuts itself down during boot.

    I used Kext Utility to install them.

    Anybody know the right Kext to use and the best way to install it?

  4. #4
    Senior Professional Array

    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    177
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    12

    Default

    if you can bootup using maxmem, the problem is not kext, you should consider a dsdt, but i don't know how to deal with that

 

 

Similar Threads

  1. cant boot Iatkos s3 v2
    By size_t in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 09-27-2010, 08:04 PM
  2. how to boot from hdd using iatkos
    By anonomys1991 in forum Tutorials
    Replies: 1
    Last Post: 09-15-2010, 08:00 PM
  3. iAtkos will not boot
    By osmanjunaid in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 04-25-2009, 01:05 AM
  4. [iATKOS] v1.0 Boot problem - "Boot.plist" not found !
    By jashsayani in forum Archiv (Leopard)
    Replies: 49
    Last Post: 05-06-2008, 01:56 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 12:57 PM.
twitter, follow us!