Results 1 to 2 of 2
Discuss MSI P55a-G55 SATA ports issue at the Installation - Hackint0sh.org; On my 10.6.6, dsdt driven hackintosh I've got some strange issues with the sata ports. ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default MSI P55a-G55 SATA ports issue

    On my 10.6.6, dsdt driven hackintosh I've got some strange issues with the sata ports. The DSDT used is the one generated by the DSDT auto patcher dated 9 feb 2011.

    This board has 6 x 3Gb/s (Intel P55) sata ports
    2 x 6Gb/s sata port (marvell 88Se9128B1)

    The problem is connection to the 3Gb sata ports (P55) is lost the moment SnowLeopard starts to boot (even before chameleon is loaded). Using the iboot disc it is lost before the "apple logo" appearing.

    Same drive connected to the 6Gb port (Marvell) boots fine (in 3 Gb/s mode).
    Booting using USB works fine.

    Things get even weirder with sata DVD burners, on the P55 they are not recognized, on the Marvell connection they are not reliable.

    The harddisk setup utility only shows drives connected by USB or on the 6Gb port, but none on the P55 3Gb ports. The same for system info.

    Anyone familiar with this behavior?

    On a side note, Audio is not working, all analog audio out connections have a strong noise with the desired sound barely audible in the background.

    Sleep is not working.

    Besides these issues, the system is running rock sollid.

    %%Fix

    This hackintosh was meaned to be used exclusively running OS-X. So out of the box all boots it had seen were only OS-X related.

    After all these issues I deceided to test the configuration running windows 7.
    So I attached the DVD & harddisk to the P55 SATA ports and booted from a windows 7 DVD.

    Everything worked fine. So just for good luck I swapped the OS-X harddrive back in (on the P55 port) and to my surprise all worked fine. Even the DVD recorder was recognized correctly this time (on the P55 port).
    Fiddeling with various VooDooHDA kexts brought crystal clear sound to life as well.

    Nothing else had been changed on the OS-X installation. The only difference is a complete Windows 7 boot (which the logicboard never had seen before). During the windows 7 experiment the harddisk with 10.6.6 installed was not connected to any ports (didn't want to format it by accident). The Bios settings were never touched/changed.

    Obviously the windows 7 boot must have tweaked some settings in the hardware (initializing certain non user editable bios entries?) causing the OS-X install to work as requested.

    And yes I had tried different cables and ports before.

    %%Fix

    MSI P55A-G55 ATX-P55-DDR3-USB 3.0-SATA3
    CPU 860 2.80GHZ CORE I7 QUAD CORE 8MB
    PCI-E 1GB GF GT240 VGA+DVI GDDR3/1400MHZ FAN
    DDR3 8GB 1333MHZ DUAL CHANNEL KIT (2X 4GB)
    Last edited by gijsbertus; 03-30-2011 at 08:24 PM. Reason: FIXED



  2. #2
    Newbie Array

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    hi i got the same motherboard and i cant install snow leopard on it, you can explain what you do exactly for install snow and what snow you install on it version like IATKOS S3-V2 or something else

 

 

Similar Threads

  1. Troubles on a GA-P55A-UD4P board.
    By kerunt in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 03-15-2011, 06:13 PM
  2. problem of installation on my P55A UD4
    By cptcactus in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 02-24-2010, 06:19 PM
  3. Audio - GA P55A-UD3R - Not Working
    By EtHANBB in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 01-20-2010, 04:50 PM
  4. K. panic or restart on P55A-UD3R with i7-860
    By EtHANBB in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 01-11-2010, 05:43 PM
  5. Audio driver issue?... No front ports, etc...iDeneb 1.4
    By WrenchGuy in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 04-10-2009, 07:30 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 07:11 AM.
twitter, follow us!