Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 27
Discuss Keep Getting error message or notebook keeps rebooting HELP!!!! at the Installation - Hackint0sh.org; COMPUTER SPECS: Processor 1 ID = 0 Number of cores 1 (max 1) Number of ...
  1. #1
    Rookie Array

    Join Date
    May 2010
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Keep Getting error message or notebook keeps rebooting HELP!!!!

    COMPUTER SPECS:
    Processor 1 ID = 0
    Number of cores 1 (max 1)
    Number of threads 1 (max 1)
    Name Mobile AMD Sempron 3500+
    Codename Keene
    Specification Mobile AMD Sempron(tm) Processor 3500+
    Package Socket S1 (638)
    CPUID F.C.2
    Extended CPUID F.4C
    Brand ID 3
    Core Stepping DH-F2
    Technology 90 nm
    Core Speed 803.8 MHz
    Multiplier x FSB 4.0 x 200.9 MHz
    HT Link speed 401.9 MHz
    Stock frequency 1800 MHz
    Instructions sets MMX (+), 3DNow! (+), SSE, SSE2, SSE3, x86-64
    L1 Data cache 64 KBytes, 2-way set associative, 64-byte line size
    L1 Instruction cache 64 KBytes, 2-way set associative, 64-byte line size
    L2 cache 512 KBytes, 16-way set associative, 64-byte line size
    FID/VID Control yes
    Max FID 9.0x
    Max VID 1.200 V

    CHIPSET:
    Northbridge NVIDIA GeForce Go 6100 rev. A2
    Southbridge NVIDIA nForce 410/430 MCP rev. A3
    Memory Type DDR2
    Memory Size 1024 MBytes
    Channels Dual
    Memory Frequency 160.8 MHz (CPU/5)
    CAS# latency (CL) 4.0
    RAS# to CAS# delay (tRCD) 4
    RAS# Precharge (tRP) 4
    Cycle Time (tRAS) 12
    Bank Cycle Time (tRC) 17
    Command Rate (CR) 1T

    BIOS:
    vendor Hewlett-Packard
    version F.1F
    date 12/05/2007
    manufacturer Hewlett-Packard
    product Presario F500 (GF593UA#ABA)
    vendor Quanta
    model 30D3
    revision 65.3A
    serial None

    DISPLAY:
    Name NVIDIA GeForce Go 6100
    Revision A2
    Codename C51
    Technology 90 nm
    Memory size 64 MB
    PCI device bus 0 (0x0), device 5 (0x5), function 0 (0x0)
    Vendor ID 0x10DE (0x103C)
    Model ID 0x0247 (0x30B7)
    Performance Level Default
    Core clock 100.0 MHz
    Memory clock 0.0 MHz
    Performance Level 2D Desktop
    Core clock 350.0 MHz
    Memory clock 0.0 MHz
    Performance Level 3D Applications
    Core clock 425.0 MHz
    Memory clock 0.0 MHz



    So here is the case, I have been trying to install Ideneb v1.4 10.6. for two days already.

    I have a 80G HD Sata Hitachi internal I currently have two partitions one for Win Vista Home Pre and a second partition for Mac OS X.

    I get as far as installing and getting the installation success screen the notebook shuts down with the DVD still inside the Drive, when the notebook reboots I get the following:

    When I select AMD Patch:
    Notebook reboots and 5 seconds into the gray boot screen my notebook shuts down and the process is repeated automatically until I do a hard turn off.

    When I select Voodoo Kernel:
    Notebook gets to gray boot screen then this messages pops up and freeezes.



    Any help or information would be great guys. Thanks for reading and for the help in advance.



  2. #2
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Hi there,
    I suggest Ideneb Lite 1.6 10.5.8 and select Voodoo/Qoopz 9.8 kernel.

    Cheers,

  3. #3
    Rookie Array

    Join Date
    May 2010
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Ok I will look for it download it and try that one.. the way I have my partitions have nothing to do with it not loading right? Sorry this is the first time I try to do this kind of programming..

  4. #4
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Quote Originally Posted by mex83 View Post
    Ok I will look for it download it and try that one.. the way I have my partitions have nothing to do with it not loading right? Sorry this is the first time I try to do this kind of programming..
    Hi,
    No, I don't think so.
    If you're able to boot OSX using Chameleon, which apparently you did, then your partition/disk scheme is already correct for OSX going to its boot process.
    Also the recommended kernel is mostly for Athlon, and with yours, you can try it first, if not then select the legacy AMD.
    Cheers,
    Last edited by ratvn; 05-26-2010 at 04:18 AM.

  5. #5
    Rookie Array

    Join Date
    May 2010
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks I am currently looking for the torrent once I get it and download it will try it.. I really apreciate it your help. Hope that this will work.

    I saw the screen for the drivers and it has voodoo 9.8 kernel than Qoopz 9.8 kernel but they are not together do I have to pick one of the two or do I select both of them?

    Also the rest of the drivers do I install the ones that correpenond to my notebook or do I just select the Voodoo or Qoopz kernel?


  6. #6
    Senior Professional Array Dj Osiris's Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    439
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    43

    Default

    Quote Originally Posted by mex83 View Post
    When I select Voodoo Kernel
    Notebook gets to gray boot screen then this messages pops up and freeezes.



    Any help or information would be great guys. Thanks for reading and for the help in advance.

    According to your KP screenshot you need AppleACPIPlatform.kext. You can grab it here link. Hope this helps and Welcome to Hackint0sh.

  7. #7
    Rookie Array

    Join Date
    May 2010
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    OK so how do I install those kexts? Do the downloads come with instructions? Sorry its my first time doing some programing so I am not sure how to do all this formula inputting.

  8. #8
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Quote Originally Posted by Dj Osiris View Post
    According to your KP screenshot you need AppleACPIPlatform.kext. You can grab it here
    Hi,
    Thanks, Dj Osiris for coming to the rescue, as usual

    And thank you for sending me the x64 video kexts, 8400GS. I've tried and it worked wonderful.
    For curiosity, I also tried the one from kexts.com, but that did not work for x64, 10.6.3 SL.

    Thanks again.
    Best Regards,

  9. #9
    Senior Professional Array Dj Osiris's Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    439
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    43

    Default

    You will need to copy it to E/E (Extra/Extensions) repair permissions and rebuild Extensions.Mkext.

    Here's how to repair permissions and rebuild Mkext

    Code:
    sudo chown -R 0:0 /Extra
    sudo chmod -R 755 /Extra
    kextcache -v 1 -t -m /Extra/Extensions.mkext /Extra/Extensions/
    Hitting enter after each line. After you can boot Leopard you can use Kext Helper b7 (get it @ Kexts.com) to install Kext and repair permissions for you automatically. Gotta run but hope this helps .

  10. #10
    Rookie Array

    Join Date
    May 2010
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks for the instructions I will try that if everything else fails.... so as long as I can boot OS X and get as far as the grey boot screen I can use the kext ? because I dont get any further than the grey screen.

    Right now I am waiting for my DVD to finish burning the ideneb that ratvn suggested me to use. I am following all of the instructions given to me that came along with the torrent. I am burning it at 2.4x which is the slowest my drive will go. I will try this first if not I will follow the instructions given by you DJ.

    Both of you thanks for your input. Hope that one of these makes it work.


 

 
Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Error message?????
    By chrisjeymy1 in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 09-05-2010, 05:53 AM
  2. Restart error when rebooting my laptop
    By mujahidmd in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 09-10-2009, 06:00 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 08-28-2008, 04:13 AM
  4. How to Fix Error Message.
    By Sfx103 in forum General
    Replies: 0
    Last Post: 02-29-2008, 03:19 AM
  5. 1.1.2 JB Error Message
    By nickmcdermott12 in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 0
    Last Post: 02-06-2008, 10:14 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 04:10 PM.
twitter, follow us!