Results 1 to 1 of 1
Discuss Acer Aspire One Pro 531 using netbookinstaller? at the Installation - Hackint0sh.org; Hi, So I got this acer aspire one 531 netbook from work. And thought that ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Acer Aspire One Pro 531 using netbookinstaller?

    Hi,

    So I got this acer aspire one 531 netbook from work. And thought that it should work flawlessly with the netbookinstaller... as the hardware seems almost identical to the dell mini 10v.
    Atom 270 1.6 ghz. 2gb ddr2. 950 graphics. Atheros wifi, broadcom bluetooth.
    Everything works except the sound when booting to the installer.

    However, when booting the installer, formatting the drive and starting the installerer it always tops dead with a panic of some sort after a couple of minutes in.
    Looks like this: http://qkpic.com/6acae

    And when I start the Netbook Installer from the utilities menu it says it's an unsupported device..
    So I was thinking, would it not work to just update the machine plist? So that it identifies the acer and just uses the same stuff the mini 10v does?
    It's identified as a Mac with the modeidentifier as: Acer one pro k1.0 (update, using the terminal and running, sysctl hw.model - it says: Aspire one Pro icpus).

    Tech spec: aspire one pro: product page (swedish site, as I can't seem to find the one pro in the us..)

    EDIT: it seems it's called: Aspire One P531h in the us. http://us.acer.com/acer/productv.do?...CRC=2235870644 - only difference I can see is that the one I have has a 250 gb drive, instead of the 160.

    EDIT again..: Now even the sound seems to be recognized out of the box... device id: 0x10250243 / audio: id 272

    EDIT... so I ran the installation logs when attempting to install and got some weird stuff just before it crashed.
    screengrab: http://qkpic.com/389fa
    Got loads of: IOUnserialize has detected a string that is not valid UTF-8.... BIOS issue?

    Regards
    Philip
    Last edited by philiph; 11-17-2009 at 12:59 AM. Reason: error logs



 

 

Similar Threads

  1. Need help with Acer Aspire
    By gaarax86 in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 01-04-2012, 09:16 AM
  2. Replies: 2
    Last Post: 07-25-2011, 10:21 PM
  3. Acer aspire 5534 or Acer M1641- Can I do it?
    By plankey5 in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 09-06-2010, 03:22 AM
  4. Acer Aspire One
    By jakir01 in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 0
    Last Post: 08-02-2009, 08:59 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 05:18 AM.
twitter, follow us!