Results 1 to 10 of 10
Discuss Startup Apple with startup audio but no video at the Installation - Hackint0sh.org; After installing ideneb 1.5.1 on my system when it restarts it goes to the apple ...
  1. #1
    Advanced Array

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    48
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Startup Apple with startup audio but no video

    After installing ideneb 1.5.1 on my system when it restarts it goes to the apple screen, the wheel spins then stops and that start up music plays but the video dosent and if i click keys i hear like a chime sound in the background.

    I tried booting in verbouse mode but the same thing happens it reaches the end of the text and just stays at the black screen with text while the startup audio plays.

    Pentium 4
    1 gig ram
    nvidia 4400



  2. #2
    Advanced Array

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    48
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    when I use
    "Graphics Mode"="640x480x32"
    it says cant find graphics

  3. #3
    Advanced Array

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    48
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    when i use this

    /sbin/mount -uw /

    passwd root

    touch /var/db/.AppleSetupDone

    reboot


    The computer reboots and still freezes at apple loading screen and the start up music sounds again

  4. #4
    Advanced Array

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    48
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I noticed that i was typing the code incorrect after adjusting the system boots up and after a while freezes on the apple loading screen.

  5. #5
    Advanced Array

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    48
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Well I tried installing again this time installing the NVKush driver, I get the same results.
    Next I used the ipc disc but replaced the default voodoo 9.5.0 kernel used to boot with the 9.2.0 kernel used to boot the leo4all disc (voodoo 9.5.0 causes kernel panics the only kernels that I know work are 9.2.0 speed step, sleep and Qoopz 9.7.0) After installing ipc it rebooted went to apple loading screen, the spinning circle thing below the apple logo stoped spinning and the startup music began to play. Clicking keys on keyboard caused a sound to go off as if I was in the menu.

    I also tried ideneb using a nvidia 5400 fx with the NVkush which yielded the same results.

    Can someone please tell me why leo4all is the only build that will properly work?


  6. #6
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Hey there, this is your video card? nvidia 5400? did you try to boot with -x -f? can you please post your full specs? and how did you customize
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  7. #7
    Advanced Array

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    48
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by icchansan View Post
    Hey there, this is your video card? nvidia 5400? did you try to boot with -x -f? can you please post your full specs? and how did you customize
    The graphics card is NVIDIAŽ GeForce4 MX 440 i cant boot past the apple loading screen no mater what. I tried using a Nvidia 5400 fx from another computer but that didnt work either.

    It has a
    Pentium 4 processor
    1 gig of ram
    NVIDIAŽ GeForce4 MX 440
    I have no idea on the motherboard
    its an old sony computer

    all I selected to install was the Qoopz 9.7.0 ac97 audio and Chameleon 2.0-RC2
    I did mess around with different variations of chipsets also

    Edit:
    ok I did a little research and im almost sure the mobo chipset is intel i865 chipset
    Last edited by crimsonangel; 08-04-2009 at 10:51 PM.

  8. #8
    Advanced Array

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    48
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Well I finally decided to give up, this isn't my computer I'm installing OSX on btw it my younger brothers. I decided to just use leo4all 4.1 and its working just fine. I do however have a few inquires. For one the graphics card, I know its old and all but I would like some drivers for it. I have read somewhere that Natit would work? where exactly would I find natit for my card and if for some reason it didnt work what exactly is the code I would have to type in chameleon to remove it. The other question I have is I want to install ilife09 and perhaps safari4, but ilife and safari requires a higher level of the os that i currently have and I cant update it.

    Another question is that i have both a cd and dvd drive connected through ide but they don't show up in the system unless I insert a disc then they work. How do I get disc utility's and that eject switch on the top to work?

  9. #9
    Advanced Array

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    48
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I ran into a problem. When I installed leo4all i created a fat partition for me to install windows. I just installed windows and can no longer access the chameleon bootloader. How can I boot back into the mac partition?
    Edit:
    I got the mac partition to be read as primary using the acronis boot disc but now I cant boot from it unless the leo4all disc is in.

    The chameleon bootloader no longer starts up

    FIXED
    used osx86 tools to repair mbr
    Last edited by crimsonangel; 08-05-2009 at 05:57 AM.

  10. #10
    Advanced Array

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    48
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    ok I want to Update my Graphics card.
    what would be recommended as a guaranteed compatible AGP 8X graphics card that is quite good for under $50


 

 

Similar Threads

  1. Slashdot: Apple, Startup Go To Trial Over 'Pod' Trademark
    By hackint0sh in forum Latest Headlines
    Replies: 0
    Last Post: 09-27-2010, 01:40 AM
  2. Blue screen on startup after configuring video card - Safe mode works
    By warnockm in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 11
    Last Post: 08-18-2010, 02:55 AM
  3. Stuck at apple boot logo at startup
    By losercrew in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 12-30-2009, 07:42 PM
  4. Replies: 4
    Last Post: 03-17-2009, 11:08 AM
  5. [3G 2.1][Iphone Video Recorder] crashing at startup
    By pakal in forum Free Toolchain Software (Cydia App's)
    Replies: 13
    Last Post: 02-01-2009, 01:42 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 05:15 PM.
twitter, follow us!