Results 1 to 6 of 6
Discuss problem with boot loader in MAC OS ... :( at the Installation - Hackint0sh.org; I am using iDeneb 10.5.5 motherboard :: intel processor :: pentium d 2.8 ghz ram ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Unhappy problem with boot loader in MAC OS ... :(

    I am using iDeneb 10.5.5

    motherboard :: intel
    processor :: pentium d 2.8 ghz
    ram :: 1gb
    hdd :: 500gb sata +120gb ide

    my problem ::

    everything installs just fine, but at boot time, theres no option to boot into Mac OS. I have used the diskpart commands.

    anyone any suggestions ??

    please help me

    thanks in advance



  2. #2
    Senior Professional Array JayBird's Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    373
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    27

    Default

    is this a dual partition with Windows / Linux

    it maybe the Master Boot Partition
    I Do Not Condone Piracy, If You Like It BUY IT! - It's Ok To Test But Not Steal - MacBook Pro Owner

    iPhone Owner 3G

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    the OS distribution

    520gb sata :: windows XP
    120 gb IDE :: windows xp, linux suse and mac os

    at first i installed windows xp (i already had an earlier installation of windows xp), then linux suse and lastly mac os iDeneb !!

    the 1st boot device is the 520gb hdd.

    any help, please ?? (
    Last edited by b-shoitan; 02-23-2009 at 06:33 AM.

  4. #4
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Theres some guides for triple boot, google a bit, I think grub is the key ;P report your progress back ;P
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  5. #5
    Newbie Array

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    thanks, i have done quite a lot of things. and i am not sure which of these fixed the problem

    1) i made the drive i was installing to, active (previously it was extended)

    2) i used kernel version 9.2.4 (not sure, but its the immediate predecessor of the default one)

    3)i used the 1st three cpu fixes available

    4) i used the chips fix svb ( i am not sure of the name)

    5) used the intel video fixes

    6) used intel 100 pro v ethernet fix (ETHERNET DIDNT WORK)

    7) removed the firewire drivers

    8)last but not least, i edited the linux suse 11.1 grub using the builtin grub editor, and added a section with the last three options selected

    thats pretty much everything.

    what works now is--

    1) cpu ( )

    2)usb

    3) sound

    4) video (is there any way to be sure ??)

    6) recognizes all the hard disks

    but heres the problem i am still facing --

    1) no ethernet (i have got a built in lan card intel (r) pro/100 VE network connection) ... any idea how to work on this ?

    2)how to use any non-included language -read or write- ?

    3) my PS/2 mouse moves like a rocket, i needed to use a usb mouse. any fix on that one ?

    4)how do I use my burner to burn cd/dvd roms ??

    thanks everyone for all the help and suggestions.


  6. #6
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    To be sure about video, check the system profile, then check the video card, check if you get QE/CI support.

    Can you try to get your LAN Chipset?
    I think you can find more Language Packs on google, or some forum in your language
    With PS2 maybe you can change the speed in system preferences, but yes USB will fix this issue without any problem, just plug it in
    To Burn Disc, you can use Disk Utility or download Toast Titanium
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

 

 

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 02-16-2012, 08:33 AM
  2. JaS OS X 10.4.8 Boot Loader
    By cccc297 in forum Tiger
    Replies: 0
    Last Post: 01-15-2010, 01:33 AM
  3. Question about iPhone boot process/boot loader
    By oz_paulb in forum General
    Replies: 1
    Last Post: 06-26-2009, 11:00 PM
  4. new boot loader
    By goudok in forum iPhone "2G" (Rev. 1)
    Replies: 0
    Last Post: 11-13-2007, 06:33 AM
  5. Vista boot loader & Darwin boot loader
    By jedavis1 in forum Archiv (Leopard)
    Replies: 0
    Last Post: 04-27-2007, 09:46 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 10:00 AM.
twitter, follow us!