Results 1 to 6 of 6
Discuss Newby with an Asus P5W DH Deluxe at the Installation - Hackint0sh.org; Somebody told me that it was easy to build a Mac clone out of PC ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    May 2009
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Newby with an Asus P5W DH Deluxe

    Somebody told me that it was easy to build a Mac clone out of PC parts and I was intrigued. I have read all sorts of sites and posts and then I purchased the following parts:

    Asus P5W DH Deluxe
    Intel Core2 Quad Q8200
    4 GB of RAM (2 x 2 GB)
    PNY GeForce 7300
    500 GB SATA disk
    IDE based DVD-RW drive
    and a budget case with a 450W p/s and an Intel heat sink
    I did purchase a real Apple Leopard distribution DVD at my local Apple store
    I also downloaded a copy of iDeneb 10.5.5


    OK, I installed iDeneb 10.5.5 and it installed. I used the standard BIOS (2801) without mod. I used the CUSTOMIZE option to disable some stuff I don't want such as language support, etc and it installed.

    The video seems OK.
    The Wi-Fi works and I can browse the web.
    The audio does not work.
    The USB does not work.
    I have not tested the wired LAN.
    I have not tested Firewire

    How do I get the audio and USB working? I know almost nothing about a Mac but I want to learn. All of my experience has been with PCs and I'm learning to hate them...more each day.

    Please help me and I'll gladly help the next one.

    Glad to be part of your blog - thanks Katie



  2. #2
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Try installing the latest USBfamily package, try this for audio, hope it help
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    May 2009
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Thank you for that help. My audio now does work and works well. All seems to work now except for my wired LAN (wireless works). The LAN chipset is a Marvell 88e8053 (on the motherboard) but the OS thinks it is a Realtek RTL8187B

  4. #4
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Whats your progress? did you google those chipset? theres support for them, check in the HCL
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  5. #5
    Newbie Array

    Join Date
    May 2009
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Marvell 88E8053 support

    I have googled this part but I don't know what to do with the info. I'm going to sound dumb but what is the HCL?

    Thanks...Katie


  6. #6
    Newbie Array

    Join Date
    May 2009
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default HCL and drivers

    I have browsed a few HCLs (hardware compatibility lists???) and some older ones list my motherboard while others do not. I purchased this motherboard because so many articles listed it as "highly compatible". As I mentioned in other posts, everything else seems to work just fine (not checked the firewire but right now, I don't really care) except for the wired LAN ports (RJ45). If I found a suitable driver, I didn't recognize it. It would have had to hit me in the face and shout my name. Once it did hit me in the face, it would have to then tell me how to install it.

    Signed...Lost (Katie)

 

 

Similar Threads

  1. SL on Asus P5W DH Deluxe
    By sbrustad in forum Installation
    Replies: 12
    Last Post: 04-25-2010, 10:23 PM
  2. ...ASUS P6T Deluxe with 12 GB RAM...
    By traxman in forum Distributions
    Replies: 1
    Last Post: 08-24-2009, 11:34 PM
  3. Asus P6T Deluxe
    By doox00 in forum Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 05-06-2009, 11:39 PM
  4. ASUS A8N32-SLI Deluxe
    By Static-X in forum Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 04-19-2007, 04:36 PM
  5. ASUS A8V Deluxe
    By l.a. walker in forum Hardware
    Replies: 10
    Last Post: 11-14-2006, 10:45 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 09:21 AM.
twitter, follow us!