Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 30
Discuss iPC Installation at the Installation - Hackint0sh.org; Hi I am trying to install iPC in my computer it is an Intel 965P-S3 ...
  1. #1
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    19
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default iPC Installation

    Hi I am trying to install iPC in my computer it is an Intel 965P-S3 motherboards with a E6300 processor. I am not sure what options to select on customize but my install is failing each time. Can someone help please?



  2. #2
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Make sure you have AHCI enabled and SATA Native Mode enabled in your BIOS

    Install Vanilla Kernel, Intel ICHx SATA, Seatbelt, Audio ALC883, Lan Marvell Yukon 88E8056, Your video card, PS2 if youi have ps/2 keyboard or mouse.

    I think thats the basic
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  3. #3
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    19
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Which Video drivers, NJinject or those other nvdarwin ones?

  4. #4
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Post your video card -,-
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  5. #5
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    19
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    OH haha sorry it's an XFX Geforce 7900 GTX

    Would changing these things have an effect on if the install is successful or not, because surely that's just copying files... Cause I don'd even get to boot up, just after about 20mins it says install failed.


  6. #6
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Yeah it matters, if that doesnt work, try changing stuff, check if you have XD bit enabled in the BIOS, disable onboard stuff, check if you have AHCI support and try with that.

    for video try with nvinject
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  7. #7
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    19
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I tried again and got a kernel panic while installing. (No mapping exists for frame provider)

    In my BIOS I can't seem to find any setting for XD bit. Also, when I enable any of the AHCI modes, the OSX installer wont detect the partition to install on....

    Then one more thing, there doesn't seem to be an option to make a HFS_partition...

    Thanks for all your help.

  8. #8
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Oh dont use AHCI then, XD bit can be as Executed Disable bit, have to be around your power options without it cant run vanilla kernel

    Your partition have to be erase it as extended journaled (HFS+) in disk utility
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  9. #9
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    19
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Hmm now I seem to have got it to install fine, but now when it boots up it doesn't get past the grey apple screen, I get that 'no entry (circle with line through)' thing.

    When I boot up with -v The last message displayed is 'still waiting for root device'

    What could be the problem?

  10. #10
    Rookie Array

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    19
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Ok I enabled AHCI mode after install and now it boots up fine, but then while I am in the OS a message pops up each time saying you must restart your computer and then I have to each time.


 

 
Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. installation help
    By cosonic in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 10-23-2011, 11:35 PM
  2. installation help
    By lulude in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 10-14-2010, 01:38 PM
  3. Pre installation help
    By jadefox in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 05-28-2010, 12:24 AM
  4. Replies: 7
    Last Post: 04-21-2009, 01:40 AM
  5. [USB Installation] Making a USB Installation Disk ?
    By jashsayani in forum Archiv (Leopard)
    Replies: 10
    Last Post: 06-25-2008, 01:35 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 01:23 PM.
twitter, follow us!