Page 5 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 41 to 50 of 52
Discuss installing ideneb 1.5 (10.5.8) on AMD Athlon with nVidia chipset.. help! at the Installation - Hackint0sh.org; Okay so i copied geforce.kext and nvresman from sle, put my pciid in them, deleted ...
  1. #41
    Senior Professional Array ozziesironmanoffroad's Avatar

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    148
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    11

    Default

    Okay so i copied geforce.kext and nvresman from sle, put my pciid in them, deleted the originals, installed the new ones with osx86 tools, and rebooted. Did a -v boot, and it came up with full resolution control and dual monitors working perfectly. However, no qe/ci. Decided to give up for now, as I have to go to work. So I added a -v bootflag to bootlist using osx86 tools. Now it won't boot. Stops at "still waiting for root device".

    I rebooted again and manually put in -v, maybe it wil boot. If so I will remove the flag from boot.plist.
    I have a feeling i am ALMOST there, but missing something...

    *edit: it rebooted when I manually put in -v. So now I gotta figure out qe/ci and my netgear wg311v3 pci wireless adapter. I can't believe dual screens are working but qe/ci aren't. Hmm.. Maybe i gotta turn it on manually....
    Last edited by ozziesironmanoffroad; 07-15-2010 at 07:41 PM.
    Intel core 2 quad q6600 2.4ghz
    ASUS P4K motherboard
    4GB DDR2-800
    eVGA GEFORCE 9800gtx
    500GB Western Digital black SATA
    2x250GB
    OSX SNOW LEOPARD 10.6.8
    OSX LION 10.7
    Windows 7 64 bit
    Windows 8 dev. Preview 64 bit (SUCKS!!)


  2. #42
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    It looks like there's still problem with video kext.
    You could follow the wiki instruction to see. What they mean by flashing ROM is just for the video card only and worst case is you loose the card.
    However, keep trying as I don't know what method you're following to input.
    QE/CI is hardware/3D accelerated, which is the hardware of the video card, and dual monitor is just a function/feature.

  3. #43
    Senior Professional Array ozziesironmanoffroad's Avatar

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    148
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by ratvn View Post
    It looks like there's still problem with video kext.
    You could follow the wiki instruction to see. What they mean by flashing ROM is just for the video card only and worst case is you loose the card.
    However, keep trying as I don't know what method you're following to input.
    QE/CI is hardware/3D accelerated, which is the hardware of the video card, and dual monitor is just a function/feature.
    at worst i lose the card huh? thats what i thought.. LOL! if its something with a floppy drive, i couldnt do it anyway, i dont have a floppy in this computer.
    and what i meant about dual screens is i read a lot about people having QE/CI, but no dual screens, only being able to use 1 at a time.
    Intel core 2 quad q6600 2.4ghz
    ASUS P4K motherboard
    4GB DDR2-800
    eVGA GEFORCE 9800gtx
    500GB Western Digital black SATA
    2x250GB
    OSX SNOW LEOPARD 10.6.8
    OSX LION 10.7
    Windows 7 64 bit
    Windows 8 dev. Preview 64 bit (SUCKS!!)

  4. #44
    Senior Professional Array ozziesironmanoffroad's Avatar

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    148
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    11

    Default

    okay i just took a look at my windows drivers for my video card... looks like its already been flashed, if i have done my research correctly... (i bought the card used on craigslist for 30 bucks like a year ago).. its running the cuda drivers.
    Intel core 2 quad q6600 2.4ghz
    ASUS P4K motherboard
    4GB DDR2-800
    eVGA GEFORCE 9800gtx
    500GB Western Digital black SATA
    2x250GB
    OSX SNOW LEOPARD 10.6.8
    OSX LION 10.7
    Windows 7 64 bit
    Windows 8 dev. Preview 64 bit (SUCKS!!)

  5. #45
    Senior Professional Array ozziesironmanoffroad's Avatar

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    148
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    11

    Default

    turns out my dad didnt get rid of his old video card, a geforce 7900 PCI-E 256Mb. installed it, windows recognized it right away. doing some research this card is MUCH easier to get going in Mac OS X than the 7950GT. going to download the tools and give it a shot.
    for the record... in World of Warcraft, this 7900 256MB performs almost as well, if not as well, as the 7950GT 512MB.
    Intel core 2 quad q6600 2.4ghz
    ASUS P4K motherboard
    4GB DDR2-800
    eVGA GEFORCE 9800gtx
    500GB Western Digital black SATA
    2x250GB
    OSX SNOW LEOPARD 10.6.8
    OSX LION 10.7
    Windows 7 64 bit
    Windows 8 dev. Preview 64 bit (SUCKS!!)


  6. #46
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    That is very good. The two are almost the same.
    7900 is more OSX friendly. I think you'll get it.
    You like it much better with correct video kext and QE/CI. OSX is not very good without proper video function.

  7. #47
    Senior Professional Array ozziesironmanoffroad's Avatar

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    148
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by ratvn View Post
    That is very good. The two are almost the same.
    7900 is more OSX friendly. I think you'll get it.
    You like it much better with correct video kext and QE/CI. OSX is not very good without proper video function.
    Okay, update. it works flawlessly. though i did discover a couple errors on my part... on NVDAN and Natit, i had the PCI identifier numbers ALMOST right, but not quite.. had the device ID in it, but didnt have the 10 before de. so it looked like 0x0295de.. instead of 0x029510de.
    thats my theory of why i couldnt get that 7950 working. but im not about to test out the theory.

    having QE/CI is MUCH nicer. and this system blazes compared to that dell pentium4 i did. (which now my mom has). and WHOA i just noticed that the text is being mirrored on the dock!! WHOA!

    thank you very muchos! id buy u a beer if you was nearby!
    Intel core 2 quad q6600 2.4ghz
    ASUS P4K motherboard
    4GB DDR2-800
    eVGA GEFORCE 9800gtx
    500GB Western Digital black SATA
    2x250GB
    OSX SNOW LEOPARD 10.6.8
    OSX LION 10.7
    Windows 7 64 bit
    Windows 8 dev. Preview 64 bit (SUCKS!!)

  8. #48
    Moderator Array ratvn's Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Washington, United States
    Posts
    2,701
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    140

    Default

    Quote Originally Posted by ozziesironmanoffroad View Post
    Okay, update. it works flawlessly.

    having QE/CI is MUCH nicer. and this system blazes compared to that dell pentium4 i did. (which now my mom has). and WHOA i just noticed that the text is being mirrored on the dock!! WHOA!

    thank you very muchos! id buy u a beer if you was nearby!
    Congrats on your hard work and effort
    Glad to hear you got it.

    I'd buy you a beer too

  9. #49
    Senior Professional Array ozziesironmanoffroad's Avatar

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    148
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by ratvn View Post
    Congrats on your hard work and effort
    Glad to hear you got it.

    I'd buy you a beer too


    so far working GREAT... though once in awhile when booting ill get the 'still waiting for root device' error, ill reboot, and sometimes it will give me another root error, sometimes it wont. irritating, but i can deal with it.
    now to sell the 7950....
    Intel core 2 quad q6600 2.4ghz
    ASUS P4K motherboard
    4GB DDR2-800
    eVGA GEFORCE 9800gtx
    500GB Western Digital black SATA
    2x250GB
    OSX SNOW LEOPARD 10.6.8
    OSX LION 10.7
    Windows 7 64 bit
    Windows 8 dev. Preview 64 bit (SUCKS!!)

  10. #50
    Senior Professional Array ozziesironmanoffroad's Avatar

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    148
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    11

    Default

    You know, there is one more thing... I don't know if I should start a new thread, but here goes. Parallels doesn't work right. How would I get it going?
    Intel core 2 quad q6600 2.4ghz
    ASUS P4K motherboard
    4GB DDR2-800
    eVGA GEFORCE 9800gtx
    500GB Western Digital black SATA
    2x250GB
    OSX SNOW LEOPARD 10.6.8
    OSX LION 10.7
    Windows 7 64 bit
    Windows 8 dev. Preview 64 bit (SUCKS!!)


 

 
Page 5 of 6 FirstFirst 123456 LastLast

Similar Threads

  1. Running iDeneb 10.5.6 on AMD Athlon x64 3200+
    By oliver92 in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 03-26-2011, 11:07 PM
  2. Ideneb on AMD Athlon x2 (Install HELP!)
    By GoPrana in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 07-05-2010, 02:53 PM
  3. Athlon X2 245 and K9N6PGM2-V2 using Ideneb config
    By npolite in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 03-07-2010, 11:00 PM
  4. How to? Installing Chipset Drivers on iDeneb v1.4
    By magicdave26 in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 04-10-2009, 05:31 PM
  5. New MACs use Nvidia Chipset
    By Revelation78 in forum Archiv (Leopard)
    Replies: 2
    Last Post: 10-17-2008, 03:15 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 11:03 PM.
twitter, follow us!