Results 1 to 10 of 10
Discuss Installation hangs on Acer Aspire 5515 Notebook with AMD RS690MC Chipset at the Installation - Hackint0sh.org; ...
  1. #1
    Newbie Array bcote's Avatar

    Join Date
    May 2009
    Location
    North Bay, Ontario, Canada
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Installation hangs on Acer Aspire 5515 Notebook with AMD RS690MC Chipset

    I have an Acer Aspire 5515 Notebook with AMD RS690MC Chipset. I am running Vista Home 32bit Edition SP2. I shrank my hard drive through Windows Computer Management Console and then ran "diskpart", as per instructions given here, to give my OSx86 installation a 20gb active partition. I reset the BIOS to boot from the Optiarc DVD-R/W AD-7580S drive. The iPC 10.5.6 Leopard Hackintosh AMD.iso DVD, burned to a Sony DVD-R disk boots fine but the install hangs up with the big grey apple screen. Not that I mind the big grey apple screen but it would be nice if it would go a little further than that. I shut down and restart using the -v boot option to see what's happening. The installation hangs with the following error:

    "Waiting on <dict ID='0'><key>IOProviderClass</key><string ID='1'>IOResources</string><key>IOResourceMatch</key><string ID='2'>boot-uuid-media</string></dict>".

    I am not really a newbie to all this stuff, so you can be pretty technical in your responses. I really am stumped on this one. I have ploughed through most the forums in hopes of finding someone else who has attempted the install on this hardware platform, but to no avail. I had to use Gpart to delete the OSx86 partition I had created because when I set the OSx86 partition to active and the Leopard install failed, of course Vista wouldn't boot. No problem there I knew what was up with that.

    I am running Tiger on my G5. I know, I know, I'm to lazy to update it to Leopard right now because everything is working so well on it and I have to have one machine here that is running smoothly. Any help concerning my query would be deeply appreciated as I would like to try and get the Mac platform running on my Acer notebook.

    System Info

    OS Name Microsoft® Windows Vista™ Home Basic
    Version 6.0.6002 Service Pack 2 Build 6002
    Other OS Description Not Available
    OS Manufacturer Microsoft Corporation
    System Name ACER-5515
    System Manufacturer Acer
    System Model Aspire 5515
    System Type X86-based PC
    Processor AMD Athlon(tm) Processor 2650e, 1600 Mhz, 1 Core(s), 1 Logical Processor(s)
    BIOS Version/Date Acer V1.00, 03/12/2008
    SMBIOS Version 2.4
    Windows Directory C:\Windows
    System Directory C:\Windows\system32
    Boot Device \Device\HarddiskVolume2
    Locale Canada
    Hardware Abstraction Layer Version = "6.0.6002.18005"
    User Name ACER-5515
    Time Zone Eastern Daylight Time
    Installed Physical Memory (RAM) 3.00 GB
    Total Physical Memory 2.75 GB
    Available Physical Memory 1.82 GB
    Total Virtual Memory 5.73 GB
    Available Virtual Memory 4.80 GB
    Page File Space 3.04 GB
    Page File C:\pagefile.sys

    bcote
    Last edited by bcote; 06-02-2009 at 09:22 PM. Reason: add more info



  2. #2
    Newbie Array

    Join Date
    May 2009
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    I have an Acer TravelMate5520G with the same specifications (AMD RS690M NorthBridge and ATI SB600 SouthBridge, Turion TL-58 and ATI HD 2400XT Mobility.
    I had the same problem as you do and I managed to fix it by downgrading the BIOS to v1.14 (i used an Extensa5420 BIOS because the oldest TM5520G BIOS was 1.16 if you have the same configuration as I do you cand use it with no problems and it's the only fix as far as I'm concerned) the instalation worked smoothly but after installing the OS hangs at the bootscreen (the gray one with the Apple Logo and the spining wheel) I tried to find a solution but no luck so far.
    If it works for you please let me know.

    Cheers!
    Last edited by Ravester; 05-29-2009 at 08:24 PM.

  3. #3
    Newbie Array bcote's Avatar

    Join Date
    May 2009
    Location
    North Bay, Ontario, Canada
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks for your reply. I'll give it a try. My 5515 has version 1.00 BIOS. I'll try upgrading it and see what happens.

  4. #4
    Newbie Array bcote's Avatar

    Join Date
    May 2009
    Location
    North Bay, Ontario, Canada
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    There is no BIOS available. Extensa5420 Specs are a little different.

  5. #5
    Newbie Array

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Another 5515 here

    I'm working on the 5515 as well. I'm hoping the more information we throw at it someone will come up with a solution.

    I downloaded iATKOS v7 successfully. md5 checks out. System boots. Keyboard, track pad and display work in the installer.

    In the installers verbose mode I get:

    CoreRAIDServer not responding

    Followed by:

    diskarbitrationd unable to probe /dev/****

    It is the hard drive controller. iATKOS boots fine and works up until the point you need to select a drive to install on. The hard drive doesn't show up there. Disk Utility shows no drives. System Profiler does list the hard drive.

    Tried changing the bios setting from AHCI to Native with no change in result.


  6. #6
    Newbie Array

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default Acer Aspire 5515 status

    Picked up a USB HD and installed to that from DVD. Installed successfully message comes up and asks me to reboot. Upon reboot I get chameleon 2 where I select which drive to boot. If I select OSX I get a now starting darwin message and another line about starting darwin, then it reboots(loop). I did not see a chance for me to enter a -v or anything. Going to poke around at the drive and see if I can't change something there to get past this problem before starting over again.

    I've got access to make changes to this drive from other computers running Leopard, XP Pro, Vista Home Basic and several flavors of Linux should anyone have some suggestions.

  7. #7
    Newbie Array

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default acer aspire 5515 working with issues

    (iATKOS v7) Got it working on the external USB drive with issues. I can see the internal drives after install. Sound works horribly on first boot, but on subsequent boots the sound is fine.

    Experience a kernel panic when:
    Mounting a dmg
    Opening the sound panel

    Directions so far are; leave everything at default except:
    Kernel > install Voodoo and the update
    VGA > ATI
    PS/2 > install
    IDE > ATI
    Network Wired > install all Realtek
    Network Wireless > install broadcom


    It is not fully tested and I'm still working on getting some things to work. Here is a list of what works:
    Display
    Trackpad - including scroll
    Keyboard
    Sound
    Wired network

    What doesn't work:
    Wireless - Atheros ar5007

    I've read other places that the wireless can work, but it is difficult. System would probably be more stable if I didn't load the broadcom drivers.

    I hope this helps someone. I will post back with directions, if I get it working better.

  8. #8
    Newbie Array

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Thumbs up

    You are the man. I'll be following this thread and will give it a shot myself soon.


  9. #9
    Newbie Array

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Any updates? I'm waiting here on pins and needles. :>

  10. #10
    Rookie Array

    Join Date
    May 2009
    Posts
    22
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Talking

    ive got a 5515 and i have the following working:
    sound,
    usb,
    viewing internal drives,
    display(duh)
    wireless networking(bought a usb to wifi adapter on amazon for like 17 bucks)
    cdvd,
    and i guess thats it,
    o and btw, i used iDeneb 10.5.5 for my install, worked great


 

 

Similar Threads

  1. OSx86 on Acer Aspire 5515?
    By DBlake1 in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 09-20-2010, 12:34 AM
  2. Acer Aspire 7720 notebook
    By prchakal in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 02-04-2010, 01:06 AM
  3. Best install for Acer Aspire 5535 Notebook
    By JordH94 in forum Distributions
    Replies: 2
    Last Post: 12-28-2009, 09:35 PM
  4. acer aspire 4720z notebook
    By crazypittbull in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 06-19-2009, 06:26 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 02:14 AM.
twitter, follow us!