Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
Discuss iDeneb v1.3 10.5.5 on GT5426E at the Installation - Hackint0sh.org; I have some problems with iDeneb v1.3 on my Gateway GT5426E system (see sig for ...
  1. #1
    Professional Array deesto's Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    LI, NY, USA
    Posts
    64
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Arrow iDeneb v1.3 10.5.5 on GT5426E

    I have some problems with iDeneb v1.3 on my Gateway GT5426E system (see sig for details), although it is up and running for the most part:
    • On boot, the screen says there were errors and that it will pause 5 seconds, but then it continues to boot.
    • It takes about 7 minutes for my PC to boot into OS X: 2 minutes of either the grey/white Apple screen or scrolling messages (depending on whether I use '-v' to boot), then 5 minutes of a black screen (regardless of the '-v'), then a blue screen for about 30 seconds, and then finally OS X.
    • When I try to save my system profile results to a text file, the system locks up at the very end of the "export".
    • Firefox crashes regularly, almost every time I use it.
    • The Darwin boot loader automatically tries to boot my XP partition by default (and fails, so the boot process loops), unless I intervene and choose my OSX86 partition manually, which works as described.
    • Sometimes shutdowns and restarts work after a blank screen and a pause of a few minutes, and sometimes it never shuts down. (I've tried setting power management in BIOS to S1, S3, and S1 & S3)


    I chose the latest kernel (9.4 I believe) in the iDeneb custom installation menu. My Marvell Yukon ethernet adapter and nVidia GForce GT7600 256MB video worked right away with the appropriate iDeneb "fixes". But I had to hack my onboard Realtek ALC888 to get it working.

    Any suggestions on improving the installation or what I've done wrong?
    System: Gateway GT5426E | Chipset: MCP61P, GeForce 6100 NVIDIA nForce 430
    Motherboard: ECS MCP61-P AM2 | CPU: AMD Athlon 64 Processor X2 6000+
    Disk (main): Hitachi 320 GB 7200 RPM SATA II | Disk (aux.): IDE 80 GB, USB 250 GB
    Video (main): nVidia GeForce 7600GT 256MB PCI-E | Memory: 4096 MB DDR2, 533 MHz, PC4200
    More system info: here



  2. #2
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Try installing another kernel, download voodoo kernel (google it), try with S3 in the BIOS, and good luck and try firefox again if it doesnt work, try to avoid, use safari or opera
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  3. #3
    Professional Array deesto's Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    LI, NY, USA
    Posts
    64
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    Thanks icchansan. I've installed the Voodoo 9.5.0 kernel, and changed BIOS power management to S3. Boot time still takes about 7 minutes, as described earlier, and rebooting and shutting down seems to behave the same as before.

    I also wonder whether I should try to upgrade to 10.5.6 (I don't think iDeneb has this yet, so I would have to use another version, not sure how yet), since it may be more stable. Also, I downloaded a trial version of iWork 09, but it wouldn't install under 10.5.5 (requires 10.5.6).

    A few other problems I wanted to mention with my installation:
    • I have a Logitech G15 keyboard and MX 610 mouse. After installing the Logitech Keyboard Profiler application, the system recognizes the keyboard, but only basic functionality works with the mouse. I installed the Logitech Control Center application, but it says No Logitech Device Found. I also see in my Trash every day a new "Recovered Files #n" folder, which contains a file called com.logitech.lcdmon.501.
    • After installing OSX86, a Linux partition on another drive (drive 0, IDE) no longer boots and the BIOS just says "OS not installed". On OSX boot, I get a Disk Insertion error that a disk is not readable and must be initialized, and the disk and partitions on which Linux is installed are the only ones not accessible in Finder.
    System: Gateway GT5426E | Chipset: MCP61P, GeForce 6100 NVIDIA nForce 430
    Motherboard: ECS MCP61-P AM2 | CPU: AMD Athlon 64 Processor X2 6000+
    Disk (main): Hitachi 320 GB 7200 RPM SATA II | Disk (aux.): IDE 80 GB, USB 250 GB
    Video (main): nVidia GeForce 7600GT 256MB PCI-E | Memory: 4096 MB DDR2, 533 MHz, PC4200
    More system info: here

  4. #4
    Professional Array deesto's Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    LI, NY, USA
    Posts
    64
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    I also need to report my first kernel crash after changing the kernel to Voodoo. I was unzipping a large file (with BetterZip) and the kernel panicked. I don't see any record of the panic in my logs, but I've included a copy of "All Messages"... well, I can't seem to attach the file as a zip, so here's a link:
    deesto private pastebin - collaborative debugging tool
    Last edited by deesto; 01-20-2009 at 05:35 PM. Reason: file upload failed
    System: Gateway GT5426E | Chipset: MCP61P, GeForce 6100 NVIDIA nForce 430
    Motherboard: ECS MCP61-P AM2 | CPU: AMD Athlon 64 Processor X2 6000+
    Disk (main): Hitachi 320 GB 7200 RPM SATA II | Disk (aux.): IDE 80 GB, USB 250 GB
    Video (main): nVidia GeForce 7600GT 256MB PCI-E | Memory: 4096 MB DDR2, 533 MHz, PC4200
    More system info: here

  5. #5
    Professional Array deesto's Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    LI, NY, USA
    Posts
    64
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    More bad news: it appears it wasn't just the application, and that the system can't handle large files at all. I was simply trying to copy an OSX ISO image from a USB disk to the OSX disk, and the kernel panicked again.
    System: Gateway GT5426E | Chipset: MCP61P, GeForce 6100 NVIDIA nForce 430
    Motherboard: ECS MCP61-P AM2 | CPU: AMD Athlon 64 Processor X2 6000+
    Disk (main): Hitachi 320 GB 7200 RPM SATA II | Disk (aux.): IDE 80 GB, USB 250 GB
    Video (main): nVidia GeForce 7600GT 256MB PCI-E | Memory: 4096 MB DDR2, 533 MHz, PC4200
    More system info: here


  6. #6
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    I think is because your mobo chipset, google info about 430 nforce, I think zephiroth is a better option for you
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  7. #7
    Professional Array deesto's Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    LI, NY, USA
    Posts
    64
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    Looks like the latest zephyroth version is 10.5.2. Are there any newer options that might work? iPC 10.5.6 maybe?
    System: Gateway GT5426E | Chipset: MCP61P, GeForce 6100 NVIDIA nForce 430
    Motherboard: ECS MCP61-P AM2 | CPU: AMD Athlon 64 Processor X2 6000+
    Disk (main): Hitachi 320 GB 7200 RPM SATA II | Disk (aux.): IDE 80 GB, USB 250 GB
    Video (main): nVidia GeForce 7600GT 256MB PCI-E | Memory: 4096 MB DDR2, 533 MHz, PC4200
    More system info: here

  8. #8
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Just try to get successful installation, then you can always update or fix your problems, I think zephyroth will help you, I dunno if iPC support AMD but you can try, remember that your problem is your nforce mobo
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here

  9. #9
    Professional Array deesto's Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    LI, NY, USA
    Posts
    64
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    10

    Default

    Well, I did have a successful install with iDeneb 1.3, sort of, was buggy and took 7 minutes to boot or shut down, but at least it worked. Then I installed the voodoo kernel, and that didn't help. So then I tried installing iPC's 10.5.6, and now I no longer have a booking OSX: it dies at 'boot1: error'. I have tried:
    • Using EasyBCD to "repair" the hfs+ file system.
    • Re-installing using the DVD< then installing the chamelion boot loader.
    • Booting into -s mode with the DVD (but this failed to accept keyboard input at the prompt, either because it would not recognize my USB keyboard, or it froze).


    Haven't had any luck yet, still getting 'boot1: error'. If there's anything else I can try to fix it, please let me know. Otherwise, maybe I should use an old zephyroth release for my nForce chipset, and then try to update it somehow?
    System: Gateway GT5426E | Chipset: MCP61P, GeForce 6100 NVIDIA nForce 430
    Motherboard: ECS MCP61-P AM2 | CPU: AMD Athlon 64 Processor X2 6000+
    Disk (main): Hitachi 320 GB 7200 RPM SATA II | Disk (aux.): IDE 80 GB, USB 250 GB
    Video (main): nVidia GeForce 7600GT 256MB PCI-E | Memory: 4096 MB DDR2, 533 MHz, PC4200
    More system info: here

  10. #10
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Yeh, btw you are installing OSX on IDE HDD or SATA? yeh you can update using the guide in the sticky. I think for these distro you have to update 1st to 10.5.3, then you can jump to 10.5.5.
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here


 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. iDeneb?
    By redman in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 05-15-2010, 11:01 PM
  2. 10.5.8 iDeneb Lite 1.6 install on Gateway GT5426E
    By deesto in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 10-25-2009, 01:31 AM
  3. ideneb 1.3 iso?
    By jitup in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 04-30-2009, 05:06 PM
  4. upgrading 10.5.4 to 10.5.6 on on GT5426E (AMD)
    By deesto in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 02-15-2009, 06:53 PM
  5. Help with iDeneb 10.5.5
    By royalin in forum Archiv (Leopard)
    Replies: 5
    Last Post: 11-25-2008, 02:29 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 05:13 AM.
twitter, follow us!