Results 1 to 3 of 3
Discuss iDeneb 1.4 @ Asus P5K SE mobo at the Installation - Hackint0sh.org; Hi guys, After a lot of reading, I've been trying to get Leopard working on ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default iDeneb 1.4 @ Asus P5K SE mobo

    Hi guys,

    After a lot of reading, I've been trying to get Leopard working on my (old) PC.

    Hardware setup:
    Asus P5K SE mobo
    Ati HD3850 Graphicscard

    I only use a SATA HDD and 2 SATA DVD-drives.

    I finally got iDeneb v1.4 (10.5.6) to boot all the way into Leopard, but it isn't really usable, because:
    -shut down hangs the system after the screen went black
    -reboot is very very slow
    -sleep never wakes up
    -only 2 or 3 out of 6 USB ports seem to work?? I use a BT keyboard with a dedicated dongle and a BT mouse with a universal BT dongle. Both work in certain ports, but not in other ports.
    -if I boot -v, I'm still getting errors about "usbf appleusbuhci: unable to initialize UIM", but it does no longer hang because of them (it did before, still waiting for boot device)

    After flashing the BIOS to version 1104, until now, this customization seems to work the best:
    -ALC883 audio driver (works)
    -ICHx fixed
    -AttansicL1 network driver (works)
    -AppleSMBIOS 1066
    -Ati Radeon HD3800 graphics driver (works)

    The use of JMicronATA, VIA/SiS/Marvell/Uli, PowerOff_Fix, PowerOff_OpenHaltRestart do not seem to make a difference. I think I don't need JMicronATA because I don't use IDE or PATA.

    I also tried to get it to work with a retail disc of Leopard, but then I have the problem of the graphics card which isn't recognised, resulting in a garbled screen after installation. I'm not sure how to install drivers manually, or if that's even possible.

    I hope someone has a working setup on a P5K SE mobo. Perhaps there are BIOS settings I need to change.

    Tom_Ryan



  2. #2
    Newbie Array

    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Unhappy

    Please, anyone?

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default kernel

    hi
    have you tried to tried to change kernel?
    and check cpu flag=1
    should help
    let me know

 

 

Similar Threads

  1. ideneb 1.6 mobo asus m4a78t-e problema di installazione
    By gigante in forum Kernel / Kext (Driver) Support
    Replies: 0
    Last Post: 07-26-2010, 06:18 AM
  2. Asus Striker Extreme Mobo
    By ivel999 in forum Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 11-12-2009, 01:15 AM
  3. ASUS M2N68 mobo
    By Tonmi in forum Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 09-10-2009, 12:03 PM
  4. Asus P5LD2-VM Mobo users
    By Fatherless One in forum Archiv (Leopard)
    Replies: 15
    Last Post: 08-20-2007, 01:07 PM
  5. Anyone with Asus A8R-MX/SI mobo...
    By vbetts in forum Archiv (Leopard)
    Replies: 0
    Last Post: 07-10-2007, 06:25 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 09:58 AM.
twitter, follow us!