Results 1 to 8 of 8
Discuss iDeneb 1.3 "Still waiting for root device" at the Installation - Hackint0sh.org; Hi, I have been struggling along for days now. I have managed to install iDeneb ...
  1. #1
    Newbie Array

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Blackpool
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default iDeneb 1.3 "Still waiting for root device"

    Hi,

    I have been struggling along for days now. I have managed to install iDeneb 1.3 on my PC (Dual Boot with XP Pro).

    Specs:

    Pentium 4 3GHz with HT, 800FSB
    Abit IS7 motherboard
    IDE DVD drive
    IDE 180GB HDD (XP)
    IDE 250GB HDD (OSX)
    SATA 320GB HDD (Backups)
    3GB Memory

    Booting results in the grey screen with eventually a circle with a line through it. Booting with -V shows where it gets stuck - "Still waiting for root device" this seems to be a continuous loop.

    I have used the chain0 method to get either OSX or XP to boot from the XP boot screen.

    I have set the OSX partition to active.

    I have tried rd=disxXsY commands.

    Can anyone help?

    Much appreciated.

    Guy.



  2. #2
    Newbie Array

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Blackpool
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    anyone got any ideas?

  3. #3
    Newbie Array

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New York
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Hi Guy_ST
    How did you install ideneb?
    Did you apply all the driver one by one?

  4. #4
    Newbie Array

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Blackpool
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Hi,

    I installed it from the DVD image from iso hunt, to a partition on the 2nd IDE drive.

    I just selected the nvidia gpu drivers with a view to install others later. If it's chipset drivers i need then where can i find some for the board, its intel based 865 i think.

  5. #5
    Hackint0sh Moderator Array icchansan's Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Puerto Ordaz, Venezuela, Venezuela
    Posts
    6,641
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    349

    Default

    Any progress with this?
    HP Pavilion Elite m9250f
    Snow Leopard 10.6.6, Asus IPIBL-LB MOD BIOS, Intel Quad Core Q6600, 4GB RAM (800mhz), 2x500GB, nVidia 8600GT (Works), ALC888S (Works), Wireless RT73 (Works), LAN (Works) - How to Install - Blog - Hardware Combos - FAQ by TJ2K7
    Macbook Pro 13"
    iPhone 4
    Follow meh: @icchansan

    If you just want to support hackint0sh.org with a donation click here


  6. #6
    Newbie Array

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New York
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Guy_ST View Post
    Hi,

    I installed it from the DVD image from iso hunt, to a partition on the 2nd IDE drive.

    I just selected the nvidia gpu drivers with a view to install others later. If it's chipset drivers i need then where can i find some for the board, its intel based 865 i think.
    You have to select all the drivers to match your hardware. For the chipset you better try to install ICHx fixed, even though it supports only ICH7/8/9

    Note I'm using ideneb 1.4 with all functions work except sleep, restart, and shutdown which is OK for me
    ideneb 1.4/1.5.6 : Intel Q6600, MOBO Maximus Formula, nVidia 8800GT 512MB, 4GB Ram, HDD 500GB + 380GB S-ATA
    Jailbroken Iphone 3G

  7. #7
    Newbie Array

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Blackpool
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Still been playing around today:

    re-installed after trying everything i could find for the "still waiting for root device" but could not fix that.

    Installed with the ICHx fix which got me further, but im still not there:

    booting with -v shows the error halting at localhost /System/Library/CoreServices/coreservices[54]: dev/fs events filter failed! (bad file descripter)

    tried with cpus=1 and got:

    mDNSResponder[37]: WARNING; sandbox_init error Could not set Mach lookup policy for service com.apple


  8. #8
    Newbie Array

    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Rep Power
    0

    Default

    Hey i've been lurking around for about a week now, just reading trying to get osx up and running. Well i'm also stuck on the message "waitng for root disk." But it also gives me an error above this line stating security auditing enabled defaulting to full secure. I've tried using -s, -x but it always comes back to the same message while installing. My question is would a recovery partition for xp on the same hard disk give me this error?



    Mobile Athlon 64 3700+ Processor, 2.4 GHz, Socket 754, 1MB L2
    ATI Radeon Xpress 200 (RS480) Chipset, SB400 Southbridge,
    ATI Mobility Radeon X600 Graphics 128MB Shared HyperMemory, PCI Express x
    Memory/RAM: 1024MB DDR333 PC2700 SDRAM,
    Hard Drive: 100GB 4200rpm Hard Disk, Fujitsu MHU2100AT, 8MB Cache, UATA-100 Interface
    (1280x800x32)
    Wireless: Broadcom 802.11g Wireless Ethernet Adapter
    LAN: Marvell Yukon PCI-E 10/100 Wired Ethernet Controller

 

 

Similar Threads

  1. "Waiting for root device" after installing ideneb
    By yarrut in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 10-22-2009, 02:58 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 05-26-2009, 08:33 PM
  3. iDeneb v1.4 10.5.6 "Still waiting for root device"
    By Macosx8086 in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 05-26-2009, 12:32 AM
  4. Replies: 4
    Last Post: 07-06-2008, 10:59 AM
  5. Replies: 7
    Last Post: 05-03-2008, 03:14 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBulletin®
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
(c) 2006-2012 Hackint0sh.org
All times are GMT +2. The time now is 07:21 AM.
twitter, follow us!